Мене ми фаќа очи ова имав анксиозност два викенда. Сори малце ми дојде смешно Бај д уеј, уживај сиг заслужуваш
Не, не. ЗА два викенди. Јас си сум од мајка со дијагнозата ама за два викенди памет губев цел месец. Успеав да средам едниот ама овај следниот никако не го нагодвав дур не дознав дека уште деној имам. Кој товар падна од грб еј.
https://sitel.com.mk/policiski-akci...JTfwyR0_0RyIr2NtTQyDDcUsPFQ695ysU8bMPHVSwq5sM сдк Чудно ќе беше книги да најдеа..нека прочепкаат у Дебар, да видиме што ќе најдат. Ситно е ова
Нешто интересно се деси на форумов (за мене) али имет хејтери па ќе си ќутам. Оти ќе биде големата ако дознае некој што не треба ****** Пмс дојде и еве сакам и ногарката од масата да ја изедам
Форумов е ко Керен / Славица, што навидум е во супер и фенси брак, а уствари што постојано гура ствари испод тепих, па после се чуди од каде дошла големата беља и разводот (со квалитетните членови де). И да си терате така, се е супер,ма суперишка.
Јас таквите ги прашувам дали и на ранецот платиле билет пошто зафаќа седиште. Инаку во врска со седењава, најнов level на невоспитаност а воедно и стварање на ужасна нервоза ми е кога по бутици и продавници ќе седнат на тие табутетките да одморат без да имаат намера да пробуваат патики/чевли. Мислам мене ми е небитно седењето на табуретката затоа што секогаш патики пробувам во гардеробер за да можам да се раскомотам ама без осет седат и ти попречуваат да не можеш ништо да дофатиш од рафтот. Еве денес конкретно во Waikiki ми се случи два пати. Првиот пат маж седи на табуретка кај рафтот со фармерките и нормално не можеш да му се залепиш со меѓуможје во фаца за да дофатиш фармерки се тргнав и чекав да стане. За вториот пат кога дојдов на исто место да седи жена. И и реков, ќе може ли да ослободите простор, не можам да стигнам до рафтот од вас.
A у Македонија мајки бараат у ЖДМ прераскажани лектири за трета средно https://www.vecer.press/во-австралија-македонски-се-учи-од-заб/
Јас знам да си седнам така кога сум одела со некој да правам друштво и се задржува ептен, гледам да нема некој што ќе сака да проба ама ако не се осеќам нешто океј пример ме болело стомак и сум седнала, сум чекала предолго и сум седнала.
Абе ок ама ако гледаш некој околу тебе се мачи не може да пријде до некое парче облека затоа што ти му блокираш пат треба да имаш осет да се поместиш. Или па ако некој треба да проба патики и мора да седне на табуретката, треба да чека ти да се одмориш? На крај краева во East gate конкретно ова што беше денес, имаш баш пред самата продавница клупи па седи си колку што сакаш. Значи не се работи за 5 минути седење него окапаа пола саат. Два пати влегов и излегов од гардеробери они уште дремат таму.
Мислам дека на денот кога ќе ги запознаам моите дома со идниот ми момак, тие ќе се 1000 пати посреќни од мене. Само тоа им е во уста..
А зошто да не тагува? Сметам дека научната литература треба да биди бесплатна и широко достапна, а не позади paywall или претплата. Бидејќи кај нас треба од свој џеб да платиш за то, оти очигледно институцијата каде шо си вработен то не го прави. На крајот на краиштата, од тие пари единствено се богатат издавачки куќи и корпорации, а премал процент добиваат авторите.