Хистеријата одвратно му стои на секому. На никаков начин не си помагаш ако хистерично се развикуваш, не дозволуваш другите да се искажат, параноично се држиш на твојот став како некој дека ќе ти го украде, па мораш да го браниш и браниш, урлајќи најгласно со надеж дека другите ќе ги застрашиш, па ќе се повлечат. Едноставно не е убаво, таквото однесување остава многу грд впечаток.
E veke I jas imam kraj,pa mozite site vie sto mislite deka mozam da se ebite, alooo I jas imam srce,silna sum,jaka sum,ama ne mi se kacvajte na gla ,aman veke,ako popustam neznaci deka sum budala,ako se smeam neznaci deka sekogas mi e smesno,mi se paci,mi se vreska,sakam se da iskrsam,I da pomini, ama pak ke se smeam,puknete pak nema da znajte so mi e,sekogas nasmeana ke me pamtite, mrsss
https://sitel.com.mk/petnaeset-godi...VpKLBiu3MOX2aAeo6zXn3DljYO6Do&mibextid=Zxz2cZ една добра вест Браво. Ова за памет за другите. Треба да почнат и раце нозе да сечат, лекција за другите
Не ми е сеуште јасно како кога некој јаде чипс или што и да било, ѓубрето го фрла настрана, не баре некој ќе оди ќе чисти по нив... Особено помладиве генерации... Пред мене едно девојче идеше, па да имаше околу 15,си јаде чипс и слободно си го фрли, за малку што летна накај мене, си реков ќе го фатам од земја, ама ништо, летна којзнае каде... Ах бе, колку ни треба воспитно образовна шлаканица на сите.
Јас имам едно прашање. Како тоа мислиш имало бактетија а немало апсолутно потреба од антибиотик? Во кои случаи не треба да се зема антибиотик ако има бактетија? Која серија ја гледаш?
Мислев на секојдневните контакти со бактерии кои ги имаме, кога ги има, ама не се доволно болест да предизвикаат. Или од секојдвевни контакти сме отпорни на нив во нормални услови. Оти нели, ништо околу нас не е стерилно. Кај здрави луѓе со добар имунитет ова де. А антибиотици се даваат многу често за настинка, иако настинка само од себе поминува најчесто. Лично мене ми препишувале. Не велам кога има апсолутно изразени симптоми и потврдено присуство на бактерија. Или при превенција од инфекција после некаква операција.
Тоа го разбирам ама не го разбрав делот каде што зборуваш за развивање резистентност затоа што таа бактерија предходно била во контакт со тој антибиотик кој бил даден апсолутно без потреба. Значи штом се зборува за резистентност таа бактетија и те како имало потреба да се лечи со антибиотици. Затоа прашувам конкретно во кој случај бактерија која се лечи со антибитик не би имало потреба од антибиотик? Резистентноста постоела од секогаш, затоа што тоа е заштитен механизам за да преживеат. Десет години вака гледано можеби не се многу ама се многу кога ќе земеш во обзир колку брзо се размножуваат бактериите така да мене ми е нормално да се јави толкава резистентност.
Се возам во бус и слушам прр прпр прппп пљас пљас и си викам јака му душа на тој што оди по тротоарот добива експресно бањање.
Јас, пола: сакам спонтаност и интересни работи што излегуваат во последен момент, пола: ме пука јака анксиозност ако не испланирам однапред викенд, ден или слично. Оди најди ми го лекот.
Млади родители решени да бидете уникатни со детскиве имиња, што ви е? Варја како име... Па дали знаете што значи? Идијтс...
Сите вие што сте веќе во брак и им кажувате на другите да не стапуваат во брак млади, сите вие сте во несреќни бракови. Така мислам. Зошто кога би бил во среќен брак би им викал на другите немој не се мажи, жени рано ти е дете си?