И самата како помлада се шминкав за Халоуин, но тоа е сепак строго американски празник, не католички. Католиците не слават Халоуин, него "Сите свети" или наша "Духовден - Задушница" Од друга страна, адвентот е директно поврзан со католицизам и протестанство, што кај нас би било божиќниот пост да речеме. Нејќам да сум погрешно сфатена, самата не сум религиозна, само ме фаќа лутина за слепо следење трендови.
Ми излезе сега on this day слика на фамозните огледала низ средно што ги имавме. И после 12години јас бев професорка во истото, а не само ученик....и ги гледав учениците како уште се сликаат на огледалата. Ах, животе некогаш колку си убав
Не.Амерички е. Моите католици дома и во Хрвтска никогаш не го славеле туку благдани свих Светих,и католичката црква таму се противи со години.
Поентата е дека американците го слават и кога не се католици, како и четврти јули или Тенксгивинг. Како што рече и Косми, католиците не го слават како католички празник дефинитивно.
И ние се маскираме за Василица, ама и православната црква вели дека не треба, а празникот си стои Св. Василиј. Така и Халовин.
Сакам да кажам... дека таман се запознавме убаво, но кога ми спомна дека НЕ сакаш да се видиме, и да излеземе на кафе, се ми беше јасно, добро е што не си го губев залудно времето.
Добро што е со алиштата за деца??? Барам поклон за девојче од 7 години и случајно го разгледував Манго и целата сум во прашалници. Алиштата се убави не велам не но ова воопшто не е прикладно за нивната возраст. Па јас вака се облекувам за на работа. Или јас не сум во ред или светот целосно забегал. Што се случи со боите зар дете на 7 години треба да носи вакви бои?
Тие шо идете по гатачи и бајачи, како сте сигурни дека нема да ве дозафркнат вас или за кој и да идете? Од кај знаете што мумљаат? Не ви е страв онака? Ја на такви врачари не би верувала. Знаете дека ( бар ако сте христијани) дека е против верата тоа? Пример сте иделе по цркви, не успеало ете, ќе идете на бајачка, ако не успее пак ќе се вратите у црква?
И после зошто не си купиш од тука, еве затоа https://tocka.com.mk/vesti/429802/v...azni-casovnici-nameneti-za-makedonskiot-pazar
Епа ќе бидат само тие активни ,кога на секоја друга тема се банираат членови,не можат да кажат свое мислење и став .Не се будали луѓето веќе да коментираат ,да се замараат .