Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Како возрасна шо е облекувана типично за 90тите, дефинитивно навивам за "новава" мода.
    Јас до добри 8-9 години не бирав сама што носам, ми бираа нели, и денес кога ги гледам сликите... :D

После бев рокерка 8)

Така што, дур се мали многу им е гајле во што се облечени, кога почнуваат сами да сфаќаат секако ќе си изградат стил сами.

Ни јас лично не би облакала дете во принтови со не знам, Снежана пример.

На M&M, KateKane, Matotheja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    46.269
    Ова ме потсети на едно меме :D

"Додека бев мала не ми беше грижа како сум облечена, мама ме облекуваше. Сега кога ги гледам сликите, сфаќам дека и на мама не и било баш грижа " :rofl:

На Rock\m/girl, M&M, ElenaOfRivendell и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Јас имам голема двојба во врска со оваа тема.
    Дали на децата реално и што е можно порано преку дела па и зборови кога повеќе ќе разбираат да им објасниш дека светот не е розов или па да оставиш да се деца што е можно повеќе и да им дозволуваш, се разбира ако сакаат и прифаќаат на подолги стази, да си тераат во облека со розеви пеперутки, слончиња, херои, шарени принтови...
    Јас лично сум воспитувана и облекувана во духот на ова второво и колку сум за, има низа предности ова, сметам и дека има и низа недостатоци и затоа сум во недоумица вака или така како што е погоре опишано.

Мислам дека би вовела и нашла некој баланс кога ќе дојде време за тоа, ама па и секоа дете е засебна приказна за себе и во склоп со тоа и соработка со него ќе се одлучи што и како по овие теми.

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.338
    Сепак не разбирам што фајде од нив.

На simoncelicius и Angie1432 им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    15.951
    Мислам дека ми требаат 6 месеци одмор, зимски одмор хахах

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    Сдк ич нема врска дали облекуваш розеви слонови или сив сомот, со објаснувањето и поимањето на светот. Можеби не е лошо едукативно да гледаат документарци, како нивни врсници копаат кобалт, за они да можат да висат на смартфон. Може и на поголеми деца да им се пуштат...како повеќе мислам, ми се чини дека задолжително треба да биде.

На M&M, Angie1432, see.emily.play и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Е да си провериш убаво:devil: јас те означив за најискрена, а ти ни лајк ни бутур;(

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Се развиваат креативни и имагинативни способности преку визуелна стимулација, пр. гледање цртани со некои супер херои.

Ама и ова е меч со две оштрици, ај да не споделувам во детали од фамилијарен пример зошто е делимично опасно ова кога доаѓа до толкава имагинација до степен со поистоветување со некои цртани ликови.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ти го нема мислењето

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Незнам што е правилно воспитување. Ама до 14 години (денешно време до 10 години) си дете, остаток од животот ќе го поминеш соочувајќи се со неправдите во животот и неговата суровост. Бирам моето дете да биде безгрижно барем тие 10 години. Да мисли дека светот е розов и дека постојат супер херои. Ќе има доволно време во животот да биде возрасно и да се соочува со проблемите на возрасните. Ова е мое размислување, не значи дека е правилно.

На azelea, nadelinka, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    18.338
    Се развива нешто нереално. Пример дека човек може да лета и скока од зграда на зграда.
    Син ми не гледа такви цртани а има неверојатна имагинација и осет за игра.

На Zorina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    На Rama, Feminka22 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  13. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    На ова мислев, ама ај да не го пишам детално. Да во најлоша форма до таму се стасува, нереални фантазии се развиваат, ама затоа се тука родителите за надзор и контрола.
    За другово што си напишала се согласувам дека и без цртани и на други начини може да се стимулира таков развој.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Не знам дали постои некакво истражување на темава, ниту сум компетентна да зборувам како влијае одредена облека на 2-3-5 годишно дете, можам само да кажам како естетски ми е мене поубаво.
    Пример бебе ајде, многу повеќе ми се допаѓа вака облечено, него во слонови и пеперутки. Ама тоа е само вкус, ништо друго.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Мислам дека го имам најубавиот поглед на зајдисонцето од моето топло работно место. Таква топлина обоено небо. Мераци :inlove:

На KateKane, poi, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  16. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.741
    Дали само јас имам чувство дека есента трае предолго? Кога ќе дојде јануари па, тој трае како цела година.
    Златна пролет, каде си? :(

На Waverly Raven, SnowWhite8, Arkann и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Zorina

Zorina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.027
    Јас за бебе па сакам пошарена гардероба, навистина прашање во врска со различни вкусови е.
    Другово да еве и јас не знам само облеката како влијае, ама не ми беше мислењето само за тоа туку како надоврзување кон членкава што пишала на што се фокусира во воспитувањето на детето.
    За тоа се мислам како е подобро, ама ете колку не има сите со свои ставови и мислења па и темава отиде надвор од првично пишаното мислење. Што е во ред, форум е да размениме мислења.

18. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    2.915
    FB_IMG_1670092305397.jpg

На Gosh, Maylin, MeowMeow и 14 други им се допаѓа ова.
  19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Месецот почна со помислата Виена гаѓа Лондон паѓа.
    Кога не оди не оди.
    Планот за работа наредната година ќе биде изменет 80%, вклучувајќи и ребаланс на буџет. Треба да почнеме да работиме пак со ќеш . . .

20. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Низ разговор со другарка на тема неизлегување од дома толку колку што можеби треба да излегуваме за наши години, сфаќам колку драстично различна верзија од мене знае таа и останатите блиски другарки наспрема колегите.
    Мислам, нормално дека нема со сите ист однос и ниво на блискост да имаш, ама ако на една маса седнат една колешка и една другарка да зборуваат за мојов карактер и појава, ќе биде како за сосема две различни личности да дискутираат.
    И навистина, секој не' познава и знае онолку за нас, колку што ние дозволуваме да запознае.

Во екстроверт се претворам исклучиво во друштво на овие неколку блиски личности.
    Затоа сум пребирлива, не може секој да се носи со мојот внатрешен екстроверт што не знае уста да затвори и мирен да седи во вистинско друштво.:makeup:

Последна измена: 3 декември 2022
    На Ambitious, lovemme, tirkenbal и 8 други им се допаѓа ова.