Немам некоја симпатија.Не знам што се случува со мене и љубовниот живот.Оставив така да тече животот.
Дали е рано (по дата) да се почне со Божиќни филмови? И зошто секогаш 2по полноќ ми е рано си дремам, а во 4веќе касно Логично би било во 3тогаш да си легнам
Не си сретнал некоја која доволно ќе те заинтригира. Don't dwell on it, ќе се случи кога ќе се случи.
Никогаш не сакав ролетни и завеси да ми ги кријат сончевите зраци. Нека грее, прекрасен е овој сончев декемвриски ден
И кажав на мајка ми дека ако продолжи да дава пари на заем на луѓе кој што се легачат наместо да работат(брат ми) нема веќе да и давам јас на неа пари.. Почна да ми вика, ама знаеш, нема, не работи, викам и ти нема да имаш ако уште еднаш им дадеш пари на заем кој што никогаш нема да ти ги вратат.. Здрав, прав, работоспособен, се легачи, епа нема на мој грб да живее, имбецил.
На пешачки премин, возач се расправа со жена пешак зошто поминала на пешачки. И вика: Што, ти само да поминеш, ние другите да умриме. Е од вакви никакви, што мислат само тие имаат секогаш и секаде предност, што не им е гајле дали има некаде пешачки премин, од вакви страдаат луѓе. Ни грам свест и совест, чудо.
Седнуваш да вечераш, си викаш ај да видам на Фб шо има…шо да има да ти се одјаде ти е ненормалните жени. Два грама мозок у глава немате. Ми се одјаде Спојлер: Одвратно
Она коа некој ќе ти рече "ти не си ни гостин тука" во смисла дека те осеќаат за близок и нивен човек, исто така веројатно ти кажува и дека треба да им извршуваш домашни обврски и без да ти речат, сам да ти текне да усисаш на пример. Еве пред некој ден го сфатив тоа.
Сакам да кажам дека изминатава недела ми помина одлично! Среќно, расположено, до саканиот. Уфф, повеќе би сакала вакви моменти. Ама баш психички одмор што го посакував долго време.
Сите као одеднаш почнаа да се палат на емо грлс и на таква естетика ради серијава, а до вчера вербално и физички малтретираа такви личности.
Плацентофагија - се почест тренд кај некои жени .. Толку е бизарно што сеуште не ми се верува дека некој може да си ја изеде сопствената плацента . Не осудувам , но зошто воопшто би јадела дел од своето тело ? Зошто воопшто ми излегуваат вакви статии на фб , кога воопшто не ме интересира , ниту знаев дека вакво нешто постои , се додека некоја од светски познатите " дами " не сподели дека ќе си ја изеде плацентата по раѓањето на детето .. Уште побизарно е што , нашите партали од портали , веднаш како ударна вест за добро утро објавуваат вакви глупости , како да сакаат да им наметнат на нашиве идни мајки вакво нешто .. Путине , баци бомбу и буди прецизан .
Оти ... Оти ми личи на мувлосана калинка? Можи сепак ми треба диоптер. Јас мислев почесто е само од ударна вест. Зајакнувало млеко, имунитет, микронутриенси зголемвало, наводно помагала со постпартум итн, итн. Не знам колку е точно пошто никогаш не ме заинтересирало детално, али ова сум го видела како неофицијални коментари од родилки шо сакале да ја јадат или ја изеле плацентата. И имав впечаток како последна декада да е многу често.