Оти некогаш зборојте ми "личат" грешно и ги гуглам и пак не можам да се помирам дека се точни? Ова можи беше за во темата со прашањата без одговор.
Болдираниот дел не важи за сите кои читаат. Знам луѓе кои читаат, а не го разбираат пишаното.И речникот не им е за пофалба. И на форумов приметив вакви, но нема да кажам на кои мислам.
Се сеќавам на еден Божиќен Базар, врнеше цел ден дожд, смрзнувачка, па и многу ни беше далеку, такви како партали после напорен ден решивме да одиме. А таму, луѓето без јакни со лизгалки на нив, гужви, деца, родители, се пие пиво на -500, мириса на благо... Седевме на водена клупа, газот жива-вода, другар ми качи глупости, се изнасмеавме уз греено винце и назад. Три сати, ама спомен за цел живот. Е ама нема уживање во жалење цел ден, врни, студи, ме стега чевлата... Буквално имаме еден ден на 100 години кога треба да избегаме од рутина и секојдневие и пак не знаат да уживаат. Да мора да водиш грижа како деца да се, дали се најадени, дали ги боли мешето. Не знам дали си ги романтизирам работите. Јас ги сакам таквите спомени, макар и најобична прошетка, сум среќна шо е со сакана личност, здрави сме, живи. Ова ми вреди многу повеќе од се'. Секогаш слободното време и ако имам пари би ги искористила за некое такво искуство. Па кога ќе видиш слика, смрзнат во носот, бушав во косата, ама то ти било најмал проблем. Ме фаќа празнична депресија, емоциите ми се газ преку глава, не ми замерувајте. Спојлер Уште ова. Имам една глупа навика кога ќе надминам некој (најчесто здравствен) проблем, да си се почастам со нешто ситно, ми олеснува. Ќе помини и ова. И да, секогаш има некој пар штикли.
Ви реков од кога ќе почне Јужни Ветар, ќе ги удри на мафија https://sitel.com.mk/21-godishna-de...a-lrLvlFo7feE5XkswH1ZvQsMny_o&mibextid=Zxz2cZ загреф Се надевам ќе ја најдат девојката жива и здрава
Тие и без да гледаат Јужни Ветар се во мафијашки филмови со индијанци не се живее од планина симнати со такво однесување, се на сила.
На тема читање, јас преферирам стрипој. Одамна се помирив дека овој мозок гледа само букви, и се труди да разбери само ко ќе сака, ама не секогаш.
Епа значи читаш книги, само не романи. Јас сакам фикција ама ја ставам на исто ниво на серии. Интересна е за забавување на мозок, уживам во добро смислени приказни, ама не дека нешто се станува препаметен од читање мистерија за убиство....
Dodeka sme kaj knigi, samo sto prekinav da ja citam (mi ostanaa nekoi si 50tina strani) 1984 od george orwel, solzi mi potekuvaat po licevo koga go postroija pred olgedalo o mu kazhaa kakov vsusnost izgleda sega..se soziviv so knigata.
Вообичаено не сум дрска со луѓе и не коментирам никогаш, но по тоа што прочитав како коментираш во темата брак без секс за некои жени... Си собрала негатива и злоба во себе, тоа те прави несреќна.
Која глупост ми текна во 4 сабајле. Пред неколку години идеме со дечко ми во Солун, со бус и јас што цел живот јадам буреци, бургери и пици решив тој ден да јадам здрава храна. Ми вика дечко ми ќе ти направам туна со салата и си ја ставив во ташна и супер си патуваме се, одеднаш осеќам под нозе се лизга....... Се истурил зејтинот, претекол, ја направил лом ташната.И на граница кога застана ја перев ташната, ја фрлив салатата, работите по џебови и така си носев мокра ташна низ Солун на рамо. ПРАЗНА!
Здраво, знам дека мислењето не е за тука. Но, сакам да кажам дека сакам да изненадам многу мила личност со две карти за концертот на Каролина Гочева и Дуке Бојаџиев на 23ти или 24ти декември. Ако некој има и не може да отиде па ги препродава, ве молам пишете ми. Фала