Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    14.442
    А дека ако имаш другарки ќе немаш кола, стан, кариера. А ако имаш дечко ќе го имаш тоа. Нешто и вака кажа погоре.....многу грешни сфаќања, незрели. Ама најверојатно е помала членката :)
    Ама дечко и кажа не се дружи со никој и затоа и таа....(можеби)

На Maca Macka, GirlRose, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.532
    Вистински пријатели ви се тие кои ќе се исфилтрираат и се покрај вас кога ви е тешко. Треба само некоја мачна ситуација да се погоди и одма ќе видите кој е тука уз вас, а кого курот го боли.

И не е само за пријатели. Тоа колку некој вас ќе ве сака нема врска со функцијата која ја има.
    Може пријател да стави рака во оган за тебе. Може и комотно да те изигнорира, по што следи оддалечување и секој по свој пат.

Ама многу сте грешка ако мислите дека партнерот по инерција секогаш ќе биде тука за вас. Да, доколку сте поминале низ сито и решето заедно, ама да знаете дека треба да ви дојде јакото во животот за да заклучите дали тој човек е вистински за вас или не.

Мене кога ми пропадна последната врска да ги немав пријателите ќе се избудалев. Начисто ќе се шекнев со паметот, среќа ми збореа цело време, ми беа поддршка, ме слушаа и ме советуваа. Можам да замислам што ќе беше да немаше кому да му се јавам кога животот почна да ми се распаѓа.

Убаво е да си имате партнер кој е тука за вас во све.
    Ама верувајте не дозволувајте само тој да ви е се во животот. Оти све доаѓа, а самотијата е зезната работа.

На Gosh, MeowMeow, Waverly Raven и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ми останаа уште два трофеи за лапање
    93175FE6-9EE5-400F-8F01-238C1223C4E5.png
    овој форумџика на годината, потешко да го лапнам, не ме сакате до толку.
    Овој ,,фемина идол” дете коа ќе добијам пада ви влезам у Бебе подфорум :D :rofl:

На Annath, Biljarkata, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Јас сум од тие луѓе :D.
    Немам ќош од станов што не го накитив, минимализам иуу :D.

На Srckata28, Bezimenka90, MissChievous и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Зависи за која етапа од животот се зборува. И пријатели и партнер можат да бидат константни или пак менливи или минливи.
    Но, веќе избраниот партнер да се спореди со пријател е дискутабилно. Тој ми е најдобар пријател, сопруг, татко, љубовник во едно. Пријател може само да биде пријател.
    Повторно, зависи за кој период зборуваме. Како старееме кругот на пријатели се менува и се редуцира постоечкиот.
    Некои пријателства ќе ги прекинеш поради свои причини, некои прекинале веќе поради нивни причини.
    Во моменталната ситуација, имам неколку пријатели, но не ги чувствувам толку блиски како партнерот. Што е нормално. Не можеш во брак да поминуваш секој ден со пријателите. Поминуваш со сопругот.
    За жал и како старееме, сфаќаме дека секој си е приоритет за себе. Од кога сум во брак, само колку пријателства заминаа во историјата. Сме си биле едни за други во една фаза од животот кога сме имале исти интереси, зрело е да се разделиме кога веќе ги немаме.
    Тоа е живот.
    Растење, радување, созревање, разделување.

На steela.honey, liliput22, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.171
    Пановски во вестите = PTSD. :sweat:

7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    52.029
    Мене ми е малку тешко да си го замислам животот без пријатели, со или без партнер. И ако партнерот нема блиски пријатели би ми било чудно, би чувствувала притисок дека ме има само мене.
    Моите најблиски другарки се скоро сите веќе во брак, со деца. Со некои ни се има сменето дружењето ама никогаш блискоста.
    Не разбирам зошто излегување, дружење, забава би се сметале за знак на незрелост. Баш спротивно, очекувањето дека 24/7 можеш да поминуваш со еден човек и никогаш да не добиеш желба за блискост со никој до крај на животот за мене е нереално. И пријателствата не се само кафе или пијанчење до 3 сабајле во диско :D

На Gosh, Maca Macka, Nausicaa и 14 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.364
    Допаѓања:
    126.264
    Не можам да се согласам со некои.
    Се обидував да се вклопам во разни средини.И секаде бев отфрлана.
    Бев обележана како грдата и глупавата, како досадно девојче.Ваква/таква/онаква, нема што да каже/тресе глупости...
    Примив и ножеви во грб од личности кои ми се крв.
    Луѓето или не ме примаа/т или ме исклучуваа/т.Порано поради тоа не станував од кревет, сега ме фаќа смеа.
    Навикнав.Нивна загуба.
    Избришав кај што требаше.И пак ќе избришам.
    И покрај сè, не можам да речам дека на човек не му требаат фамилија и пријатели во животот.
    Му требаат де, но не му требаат погрешни личности.
    Самотијата подеднакво не чини.

На Waverly Raven, Nausicaa, Just.do.it и 7 други им се допаѓа ова.
  9. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Јас имам другарки, малку се на број но овде сме една за друга. За жал не се гледаме често, две се омажија а третата работи во друг град. Се гледаме 1-2 неделно, а се слушаме скоро секој ден.

Веќе 2 години почесто сум со партнерот, а исто и останатите другарки со дечко, маж и деца.

Сакам да кажам дека пред 4-5 години секој ден бевме на кафе а викенди дискотеки, но сега имаме други приоритети во животот, но сепак сме овде една за друга.

Мило ми е што имаме разбирање и знаеме дека иако сме другарки, секоја од нас има свој личен живот. Моментално сум во фаза каде партнерот и времето поминато со него ми се поважни, бидејќи сакам што повеќе време да поминам со него и да го запознаам што повеќе за да оствариме фамилија наскоро.

*Вистинските другарки ќе бидат овде за тебе низ сите фази во животот, дури и ако не се гледате и комуницирате секој ден.

На Sebastijancom., Waverly Raven, Maca Macka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.681
    Најтешка е божјата казна кога човек е осамен и нема љубов.

На Maca Macka, Mateica, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.130
    СДК...не е за селфи.

12. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    474
    Имам лоши внатрешнио чувство дека нема да имам слободно време. Не затоа што имам обврски, работам со убави смени не заглавувам имам време за спиење и искачање не сум воопшто во гужви и обврски но имам чувство дека ке немам време ни да се нашминкам пред работа, како да утре ке се случи пресврт некој од обврски а имам обичен лабав живот, не го сакам ова чувство.. хелп

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.094
    Допаѓања:
    55.833
    А ние што сме сингл во 20тите, кај да го бараме дечкото за посветување? :D

Според мене многу е битно да имаш барем еден близок пријател на светов. Вистински пријател знае да е исто како фамилија, и сум благодарна што сум го искусила тоа. Најдобрата другарка ми е како сестрата што отсекогаш посакував да ја имам.

Имав период кога влегов во врска, ама изгубив пријатели (не беше дека ги баталив ради дечко, немаше врска тој со таа ситуација), и воопшто не ми беше сеедно иако тогаш партнерот ми беше секаква поддршка. Пак се чувствував дека нешто фали. Освен со него немаше со кого да излезам.

На крај запознав други прекрасни луѓе и од стари пријатели ми остана само една другарка. Партнерот со кој гледав иднина ме шутна при првата поголема пречка. Ако не беа пријателите што ги имам сега ќе се мрднев сосема, како што кажа погоре Кате. Иако знам да сум терсене личност со моите сѐ уште нерешени issues, ќе ми зборуваат и "влепуваат шамари" бидејќи така се однесуваат вистински пријатели, а истото би го сторила за нив и знаат дека премногу ми значат.

Пријатели не се само за кафе, само за тепање време додека немаш работа/мажот или дечкото е зафатен/децата се в градинка или нашколо. Ако некој гледа толку површно на пријателства нека не се чуди оти нема блиски пријатели и да се жали дека само од корист се сите. Секако дека има луѓе што ќе ти забијат нож в грб, I've been there, ама тоа не значи дека сите се такви и треба да се откажеш од пријатели.

Сакам да имам партнер, сакам да имам фамилија со некој, но никогаш не би ги баталила пријателите ради тоа. Не дека имам големо друштво, сите пријатели се ваму-таму, не се ни гледаме многу често.
    Како беше она, другарките ќе бидат присутни на моја свадба, ама потенцијалниот маж може и да не е. :D

На Anabelle.Amorette, Maca Macka, Bezimenka90 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Jana banana

Jana banana Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    Mi treba nekoj od Ohrid
    Ke ve zamolam da.mi.piss.nekoj lp
    Ako e nekoj od tamu
    Ama bez zafrkancii ozbilno mi treba

15. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Од твитер боли глава :(

До кога со вакви мислења веќе

Screenshot_20221212_003054_Twitter.jpg Screenshot_20221212_003041_Twitter.jpg

16. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    986
    Денес ја почувствував таа твоја лутина и точно знам зошто,ама толку ми беше сладок.
    Незнаеш колку само те засакав, ни мене не ми се верува.
    Кога сум со него се чуствувам сигурно, посебно,безгрижно,најсреќни.
    Кога го гледам гледам нешто длабоко.
    Кога се нервира, и мене ме боли.
    Вака ли изгледа љубовта?
    Мислев дека треба да е тешко, но со него се е лесно и убаво, а толку лудо истовремено.
    Уште од самиот момент кога го запознав неможев да сум рамнодушна.

17. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.386
    За добро утро ,за понеделнички и за сите оние што непотребно не убивале психички !

6D1B643D-A0CA-44E7-85DF-0DA533482C17.jpeg

На GirlLove, st-el, Love 83 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Понеделнички со А.Б. со изразита “некрофилија”, не дека нешто многу читам овој пат беше на место. Ете, нека започне неделава околу таа тематика и нека заврши со научена лекција. Нешто што се борам изразити со години да го истакнам,го кажа некој друг во поблага форма.

https://zenskimagazin.mk/valkan-obr...EvMkqWZrJXFClnLSVTfDrFhLS-RBMuJ6ILbJ33DlagqQQ
    Нарочито секој пат кога ќе сакате да ја покажете вашата омраза кон некој член, пронајдете се овде.

Душо, на овој народ не можеш со фино да им објасниш мора со грубо на ист начин,да ги боли дупло.

Од лошата,негативната Буба :l:

Последна измена: 12 декември 2022
    На flower30, Anne Boleyn и mira.mira им се допаѓа ова.
  19. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Таму се продава сешто.

20. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.737
    Допаѓања:
    2.485
    Сакам да кажам дека животов многу ме измори. :|

На elimkd, poi и Jana banana им се допаѓа ова.