Ништо не може да ме наапа, како бабишта што буквално буткаат луѓе за да фатат автобус. Шо сум ја? Не сум чоек? Почна да трча по автобусот, а ја си одев за да го фатам, ме избутка со раката за да влезе пред мене Ја ако ја бутнам, ич нема ни да влезе у автобусот Многу ме фураат невоспитани старчуги После зашо младите биле такви. од вас гледаме.
Денес точно две години како сум членка на форумов. Сакам да ви се заблагодарам за дружбата, советите и убавите моменти поминати тука. Нека се множат
https://popara.mk/2022/најкритичните-години-еве-кога-мажите/ значи, ич да не се мажам. или, коа ќе наврши маж ми, 39, се разведувам, фаќам нов. со тој терам до 49, па пак нов и тако у недоглед
Дали ќе се забрани влез на невакцинирани и непрележани лица во затворени објекти? Да ви е*ам будалите, нели ова е дискриминација по секој основ и ограничување на движењето на еден човек кој има право да се движи каде сака. Пак ќе ви го правам истото како што ви го правев од кога почна короната, со лажен сертификат, така само за овој систем.
Случајно видов на вести се спремаат по скратена постапка да го донесат, односно измена на закон со кој ќе се забранува на невакцинирани лица влез во затворен простор. Само се зезнале за човекот мислам на мене што можеш да му забраниш нешто.
Нема да се оствари ова бидејќи: Има тон фејк сертификати за примена вакцина, дур бараат по амбулантите кој стварно се вакцинирал, коса ќе им падне Не сите шо прележале, се тестирале на државно. Ја пример сум и вакцинирана, и прележана. Ама со домашен тест се тестирав, и на своја совест седев дома. Да не бев вакцинирана, како ќе докажеа дека сум прележала?
Ама зошто би ова сега кога како што знам нема некое драстично зголемување на заболени? Плус еве барам на страната, веќе неколку недели нема официјална статистика за ден. Јас лани се вакцинирав, прележав годинава со брз тест.
Да не можат да најдат кој е вакциниран кој не е, пример јас сум 2 прележан а не сум вакциниран јас го коментирам законот дека ограничува движење против законот сум бидејќи е дискриминирачки.
Не знам зошто будаливе го воведуваат кога стварно е мал бројот на заразени, односно се вадат на ако се зголеми бројот на заразени или ако се појави некој нов вирус или грип, ама пак е дискриминирачки.
https://mms.mk/301813/компанијата-е-успешна-само-ако-врабо/ Да стои ова тука, за сите газди "на батерии".
Моментот кога човек се обидувал да помогне и разбирал нечија положба многу добро, бил спремен да помогне и жртвува многу... за на крај да испадне најголемиот кривец, разбран како на таа личност и одговара + премногу геслајтинг.... чуден свет
Не ширете сега вака паника. Ќе носеле таква одлука за некогаш ако има пак епидемија. Да биде легално со закон такво нешто, ако има потреба. Факт е дека тогаш немаше закон и правеа како им текне. Сега за во иднина ќе се заштитени со закон. Ќе важело и за морбили и било какви епидемии. Сега не, нема ни потреба. Помпа прават новинари со наслови како и секогаш. Помина короната (бар засега), нема да има такво нешто сигурно, не се вознемирувајте. И кога имаше, колку па се почитуваше.
Убаво си пишува дека ќе се применува ако има.Ама и тогаш не треба. Претеризам и дискриминација е. Вакцините помагаат за имунитет, но не спречуваат зараза.Поради тоа ако сакаат да донесат законско решение, треба да важи и за вакцинирани и за невакцинирани.
Не паничам не плажам народ, мене ме нервира дискриминирачкиот закон, треба еднаков закон за сите, фашизам на мало. Иначе знам медиумите секогаш пумпаат, плажат, не гледам и не следам медиуми овој пат не е проблем во медиумите туку во законот.