Да треба таков закон еднаков за сите, ама намерно го прават ова сите власти не треба да се има доверба во ваквиот систем вакви закони си носат за да си го оправдаат така наречениот фашизам на мало, заради тоа се бунам.
Сакаш да кажеш дека диктаторот ќе си продолжи патолошки по старо, се додека не добие јасно и гласно НЕ и/ ДОСТА? Да де, Били сам си кажа дека ќе продолжи да си владее со...овај го спасува светот де со секоја наредна пандемија и како знае и умее, што чудење сега. Да, овој Били Перење мозок или да не речам нароТски е*ење У здрав мозок во тек.* https://www.factcheck.org/2022/10/s...us-that-pfizer-trial-didnt-test-transmission/ The COVID-19 vaccine clinical trials were designed to study the vaccine’s safety and efficacy in preventing symptomatic disease, not transmission. Да, но беа главанта причина за задолжувањето на вакцината и губењето работа( вклучително и на медицински лица) поради одбивање на иста, so you see the problеm no, или се правиш на тошо така малце? А нешто од ова да не има по вестиве? Спојлер: . https://rumble.com/v1y4u78-foot-lon...s-pathologist-dr.-ryan-cole-w-dr-kelly-v.html https://rumble.com/v1sm1gq-ed-dowd-...ed-in-2021.-what-changed-w-dr.-kelly-vic.html https://rumble.com/c/DrDrew
Zdravo sakav da prasam dali se uste se davat socialni stanovi dali znae nekoj dokolku znae neka mi pisi ako prasajnevo ne e za tuka slobodno neka go izbriset.
Што мислите за тикток? Некои профили се полни со глупости но на некои има корисни работи. Вреди да се креира акаунт или не? **Плус: препорачајте профили со хумористична и "направи сам" содржина.
Вреди,ти ќе си заследиш тоа што те интересира тоа ќе си пратиш,а за глупости секаде има не само на Тикток
Тие шо седите со колите со 4 жмигавци, на сред Партизанска, и ве нема уопште у колите, нов круг од Пеколот за вас за да се напраи. Сфаќам итно-итно. Ама на 100м коли со 4 трепкачки, не ќе да им е на сите толку итно. Ама не е фер. Прво тие ленти се за автобусите, второ и онака има гужва, уше да се вртат сите околу нив, да се учука некој. И онака смен,,саглам” народ Морав уште од сабајле да си кажам
Зависи што следиш. Јас на пример гледам видеа со рецепти и готвење и полесно и едноставно ми е да ги гледам таквите кратки видеа отколку цели епизоди од 30 мин да гледам. Таквите не ги ни гледам туку вртам побргу до крајот оти немам трпение 30 мин да гледам. Интересни ми се и видеата кај што чистат, посебно чистење тоалети , ме мотивираат понекогаш. Си ги следам и некои од типот на get ready with me, па и тоа ме инспирира понекогаш како да ја комбинирам облеката . Еден од омилените тик токери ми е balkandad. Има и инстаграм. Интересен е . Генерално мислам дека за деца и те како може да биде контрапродуктивен оти стварно има многу глупи работи и деца како деца не секогаш знаат да направат филтер. Ама па глупи и контрапродуктивни работи во денешно време може да има и на другите социјални мрежи, така да со надзор од родител и селекција на содржината, зошто да не. Под деца, тука не мислам на седум-осум годишни деца, туку на тинејџери - и тие ми се дечишта мене . Седум осум годишњаците мислам дека се мали за социјални мрежи и за телефони воопшто.
Не сум вакциниран, ни регистриран дека сум прележан (прележав 3 пати на нога како обична настинка, да не беа дома со симптоми, немаше ни да ми текне дека и јас сум), па пак не се замарам со ова. Мислам дека помина фамата со корона и залудно им е ова сега се. За морбили поддржувам, такви важни вакцини што се докажани со години како ефикасни, неписменост е да не ги ставаш и да си ги загрозуваш децата. За корона вакцината, не се ни докажа дека некоја заштита и имунитет прави, такво ѓубре да форсираат е чист профит за мене. За 10-20 години кога ќе е добра испитана, друг муабет ќе биде за неа. Сметам дека е непотребно што сега носат такви закони, но сакаат за во иднина ако има нешто да се легално заштитени, што до некаде и можам да разберам.
Те разбирам, и јас поддршувам други вакцини што сме ги примале како деца без тие вакцини човештвото ќе беше загрозено ама вакви измислени вируси како ковид не верувам исто мислам чист профитализам, ама ако се сеќаваш имаше ваков закон и беше на сила, само што е маргинализирана една група на луѓе тогаш си го оправдуваа со законот, и сега ќе биде ако се појави нешто ново или се зголемат бројките на заразени, повторно ќе повторам иако сега законот нема смисла пак сум против него заради тоа се бунам.
Идеално- стално да има мажот помалку од 39 Ама ова врска нема со ковид. Чисто така, за по потреба, ко ќе им текне на пример дека е епидемија Види на пример колку неславно завршија мајмунските сипаници, никој не ги ни примети, а не пак да се вакцинира Сдк, во кратки црти- банда криминална на власт секаде
Си слушам рандом музика на тел и случајно иде текст “ I don’t fuck with you” така еден ритам забавен, си викам од кај ми е позната песнава… Си се чудам така и ми текна на девојчето и татко ѝ (професорот) од еден филм кога настапуваа на бина пред цело школо и се опушти девојчето почна да пее , баш песнава ја пееше и сите беа како wtf. Растури таа со “i ain’t fuckin’ with you”.
Има ли нешто што сакаш и не ти смета? Уживај малку во ситни работи, многу посреќна ќе бидеш. Пробај да си направиш новогодишна атмосфера и да ти е убаво. Подобро е луѓе да се радуваат на нешто, а не да плукаат по се. Подобро е за психичката состојба и за самите нас. Вака само со негативна енергија и неубави чувства се полниш. Не гледај толку црно на се. Животот има и убави страни, зависи од која перспектива гледаш.
Одвај чекам да се промени, да се промени на подобро … среќна сум ама ми фали тоа делче да среќата биде целосна