Дел од традиција ми се славите. It's not that deep. Пробвам да кажам, не ти е океј муабетот. Традицијата ни е јако под влијание на религијата. И многу едноставно си водат традиција, пример јас. И не е то грешно. Многу и верват, ама со душа, а не водат некоја традиција. И то е во ред. Гејткипинг на никој не помага. Ако е према тебе - можиш да не присуствуваш на сметка да се оддалечиш од луѓе него да ги плукаш дека 'фејк слава' имале.
Уште кога положив за возачка, ми се јави желба да возам шлепер. Така сега ќе полагам и за тоа, па да разнесувам нафта од Саудиска Арабија до Македонија.
Јас судам по тоа што го гледам во моментот, еве пред малку ми се закачи пијан на славава и што да праам,приклештена на масата. И ме смара а јас пијам густи сок и не можам да му парирам. Он дошол да се начука.Очигледно е
Така де. Не е почит. Кај дедо ми сум и не пие и ете икона извајл и леблебии има на маса. Во живот нема пиено. Рандос пијаница тука не му ја прај славата "фејк слава". Поентата ми е, како некој си го организира денот е негово. То шо има секакви непочитувачи шо одат ради реда или одат да се клават на други луѓе си се приказна сама за себе. И да, во ради реда ги клавам тие шо идат без почит и плукат на страна како друг си се организира.
Денеска правев божиќни колачиња по рецептот од @Bezimenka90 Она ги правела за дечко и, ама јас решив да си ги персонализирам за себе. Си ги украсив новогодишно, добро без срциња моите секако, ги оставив на маса за да ги сликам и да и се пофалам како ми испаднале, ама само што се свртев мачката се качи кај нив и го турна тањирот долу...