За да се најдат основни информации, мора се оди директно во местата за кои ти се потребни тие информации. Каква дигитализација, какви бакрачи. Си мислат дека луѓето по дифолт треба да ги знаат или од уста на уста да се пренесуваат тие информации. 3 дена се обидувам да најдам нешто повеќе информации за магистерски студии и сите можни линкови ги превртев за да не мора да пишувам на студентски служби за да ми дадат информации. Дури и тука пишав во две соодветни теми (ама муабетот од претходно дека веќе никој не чита и сите ја полнат само оваа тема, а другите не ги отвараат или си го чуваат знаењето за нив, не знам). Претходно барав за нешто друго, пред тоа барав за нешто трето. За ништо нема информации и да не се стари теми на форумите ни тие половични информации нема да може да се дознаат. Друг муабет е она што мислат дека секој е од скопје или секој може да отиде до скопје....па и да не е, зошто мислат дека секој мора да си го потроши времето низ местата чии информации треба да ги има на интернет достапни за неколку секунди. ААААААААААА
Овака се осеќам: Во средно кога пишував текстови, ги напишав следниве стихови што периодов ми се моткаат низ глава: "Го гледам градот во црно-бело низ моите очи Полни со соништа, но сонот денес е рамен на злочин Ме гледаат со поглед блед, животот горчи Кога во тебе никој не верува и не добиваш почит" Сè околу мене ми е гадно, валкано, смрдливо, расипано, непривлечно; пешачам надвор и од градот ми се гади. Сè наоколу ми е исто, претопено едно у друго, избледено. А во мојата глава цел друг свет! Како светленцето на горната слика. Идеите што ми светнуваат, интересите кои ги имам, информациите кои ги примам, мислите кои ми се создаваат... Кога живееш на место што не ти се свиѓа и си опкружен со луѓе кои не ти се свиѓаат, сè што имаш е твојот менталитет.
Sakas da me angaziras kako content writer? Ne sum volsebnik i da, ke parafraziram tekst koj bil napisan od drug. Sakal da izmislam originalen tekst. I mu go spustiv - za originalen tekst treba da najdis ekspert vo oblasta i plus odlicno poznavanje na angliski jazik. Takov bogami nema da najdis. Takvite si zaminaa od makedonija. I ne se vrakaat.
За да ги забораваш значи дека не ти требаат Јас и на кратко ако ми се извадени за да се измијам или нив да ги измијам или па да се пресоблечам, осеќам дека ми требаат и одвај чекам пак на очи да ги ставам А не па да излезам надвор без нив
Што ќе ги бараше, поарно вика да идам у Тринидад и Тобаго да се преселам и да не се враќам никад тука
Јас не сум ти пратила опомена, не знам за што се работи. Ама во темата ,,Сакам да кажам без цитирање" и во темата ,,На срце ми лежи" не смееш да цитираш.
Празници се ближт - цицки ќе се лижат https://www.instagram.com/reel/ClWZxwMAO7D/?igshid=Yzg5MTU1MDY=
Колку брзо можи да те изнервора другарка никој не можи , абе од такт ме извади. Па дури не сум ни изнервирана толку како шо сум навредена. Зошто? Некогаш не можат да се користат други зборови? Зарем главата само за коса стрижење ја носиме, не ја користиме малку да ја чукниме пред да кажеме нешто....?!?!? Ноќта ми ја распипа бее. Аман се ми се одмили више.