Телефонот кога носиш ракавици: *не може да се отклучи пола саат. Телефонот кога една капка вода ќе ти прсне на екран: * се отклучува, ѝ пишува реферат на бившата колку ја сакаш, ѝ праќа нудс на мајка ти, му праќа меил на шефот дека даваш отказ.
https://www.brif.mk/ostavete-broj-k...shokirani-od-odnosot-vo-kochanskata-bolnitsa/ Е не е ова Канада... Пак да жалите за Маќедоња !!11
Помисли на детето кое ќе живее без мајка цел живот. Зарем не се плашеш? Најголем страв ми е децата мали да не останат без мене. Никој не може да замени родител.
E како не може дури и поубаво ќе го гледа еве пример бабата. Па ко ќе го наоблече јер нели јас ја оставам да се смрзне Она 4 одгледала јас ли да и кажувам П.с - само детето ме држи
За секој проблем има решение.Кога ќе ти надојдат вакви мисли,сети се на работите што те прават среќна. Сети се кои постапки на детето,ти причинуваат насмевка.Сети се дека имаш луѓе свои кои ги правиш среќни на ко им значиш,и кои те сакаат.Излези ,фати го детето за раче и прошетај. Посети психијатар,ќе ти даде АД,ќе ти го крене серотонинот ако го имаш недоволно,ако смета дека има потреба. На детето му е потребна МАЈКА а не БАБА. Остани силна! Животот е убав!
Абе многу и се замараш,кажи и добро,и терај си.Што се замараш со неа.Речи си во себе не се расправам со некој со понизок капацитет од мене,гледај ја од повисоко,дека си ти попаметна од неа.
Сигурно не ти е од баш се' смачено, туку некој проблем прави да го занемариш она што ти вреди во животот. Сврти се кон она што е вредно и ти причинува радост, жива си, здрава си, детенце имаш. Не знам каков проблем имаш, еве се спомнува за мешање на бабата, зарем поради неа да си го мразиш животот и да мислиш на вакви работи? Немој.
Никогаш ,зошто морам да работам а таа мора да ја чува и се обратно прави. Да напуштам работа не е опција ,во градникна оди два дена третиот е болна. Во психијатрија ќе завршам кај да е. Јас и велам ама 10 саати е со неа. И прави се обратно од што сум кажала. И вика секако... Не знам ,вака си викам барем нема да ја гледам. @Bitter-Sweet не е само заради неа собрано е се,многу работи се во прашање ама најголем дел е тоа што јас не го мислам , гледам ,чувам, сакам... моето дете како што треба.
Како не,дете ќе оставаш без мајка,ќе се лишиш од многу среќни моменти со него,во иднина заради свекрвата.Што сака нека прави додека таа го чува.Ти кога ќе дојдиш од работа,ќе си одвоиш време со детето,доволно е .Зошто за себе си даваш погрешна слика дека не си доволно мајка?Сите мајки сме оделе на работа ,тоа време што останува е доволно ако е квалитетно.Сигурно му даваш прегратка и љубов на детето,тоа е најбитно за него.Не си не мајка,колку и да мислиш така за себе,секоја добра мајка баш се преиспитува така,а ти баш тоа го правиш.
Зошто не пробаш со дадилка? Со свекрвата живееш? Постои можност за селење, во краен случај можеш кај твоите? Штом веќе си стигната до точка на вриење, тоа ти е сигнал дека ти е потребна итна промена. Регирај, бори се, пробај да најдеш решение и излез, не потклекнувај.
Од што многу им дозволуваат да гледаат се и свашта по интернет и од рана возраст да гледаат насилни цртани,турски серии се случуваат вакви работи. Или е ова или се испуштени од раце. Страшно, поголема контрола треба да имаат децава,а не од 15 години секс мекс, љубов…
Како тоа сте дошле до таа точка да помислите на самоубиство е зошто заради свекрва? Ма бегајте од таму тоа маж ви ако сака нека дојде, ако не нека труе мулето со се мајка му, зошто бре жени дозволувате некој да ве нервира и да ви го уништува вашиот живот и на вашите деца.. Еве не знам..
Ова "блајнд дејт" станува подеднакво опасно и за мажите и за жените. Добро, ги учиме ли воопшто адолесцентите да имаат почит кон човечкиот живот?