Омилен дел од Нова Година иако за повеќето ова е најдепресивниот дел ми е утрото на 1ви кога се е завршено, сите спијат и сумираш импресии во тишина со цела година како празен лист со нови 365 неиспишани листови (да, знам, знам, eyeroll, ама морав) и надеж за подобро утре. Во тој дух, Среќна Нова на сите! 2023 добредојде! Спојлер: . А повеќе за 2023 во понатамошен пост во темата разговори со ѕвездите.
01 јануари дојде, а планерот што го порачав, веќе не знам кај е. Одам да го барам. Среќна Нова Година нека ви е најсреќна до сега и "ваша" година. Сите желби нека ви станат реалност во неа.
Srekna nova na sitee Edno prasanje do onie sto ziveat vo sk - molovite osven delot za hrana /restorani i slicno drugo nisto ne raboti taka u smisla prodavnicite za obleka itn ?
Ко за почеток на нова година, супер прилика е да ја почнете "The daily stoic: 366 meditations on wisdom, perseverance, and the art of living" од Ryan Holiday. Секој ден ќе си читкате по една страна која гарантирам дека ќе ви даде мотивација, сила, поддршка, позитивна идеја и инспирација за во секојдневието. Многу многу ја препорачувам, верујте супер четиво е за секого. А и одзима пола минута секој ден за да ја читнеш дневната содржина. Also, многу ми е чудно што сите на планетава му се радуваме колективно со танцови, музика, украси, јадење, пиење, пукање педарди и огномет, на кругот што планетава го свртила околу сонцето. Као, у огромниот универзум си постои една малечка планетичка со малецки битија луѓенца што се радуваат дека нивната планетичка свртила кругче околу една ѕвезда. Мислам, сосема ми е океј, ама некако смешно ми е.
Среќна нова на сите Помалку негативности за прослави и огномети, прекрасно е само да има повеќе поводи за истото.
Денес, ем недела ем прво јануар, помртво нема да биде. Ако пројде новогодишната еуфорија, можам книгата да си фатам..
Јас стварно не разбирам што има толку WOW во пукање петарди ?! Освен масивно заплашување и оштетување на ушно тапанче друго ништо. Стока народ!