Човек, во време кога се собираат донации за реновирање на студентски домови и живеат во мизерни услови, они го докршуваат и тоа малку што им е оставено зачувано, што сакаш после ова да каже човек?
@Mihajlo ајде во 2023 да има избор "Мрчало на годината" и предизвикот да биде 10дена survivor во провинција, а наградата признание за НАЈНЕПРОВИНЦИЈАЛКА.
Ми излезе видео како жива риба ставаат во некоја машина за готвење. До срж ме здоболе. Многу ми е жал за животните што се беспомошни. И за децата. Децата еден ден ќе пораснат и ќе станат силни ама животните како да се осудени на смрт.
Toa што тие биле невоспитани и демолирале во домот, не е никаков “доказ” за (не)воспитанието на сите други луѓе кои живеат надвор од Скопје. Смешки.
Не сте свесни колку негативни последици има маглава. Од настинка, до поспаност, до не чуствување колку е часот. Прееска 2 саатот а јас се чуствувам како да е 7 сабајле.
Наоѓам документарец за родители кои децата помали од 3 години ги хранат исклучиво брза и процесирана храна и шеќери. Не повремено, туку 100% од секојдневната исхрана им е таква. И си кажуваат дека абер немаат од готвење. Во Америка, многу нормално. И еве не знам зашто не се одземаат деца во вакви случаи