Ах тој ќе да е ново преселен, ко ќе живејш доволно блиску покрај железничка - отрпнат си и ништо не сеќаваш. И еден ден ти идат наеднаш гости и се чудат шо е толку гласно, па возбуда - воз врвело! А ти си седиш со кафето ко: не слушнав, шо врви?
Очекував некоја романтична приказна ко почнав со читање. Ми го расипа филмот. А, и, мислев "црв колку него голем" дека на бившиот се однесува. Јас и другарка ми еднаш кај комшијата цреши беревме, не беше дома чоекот , па лакоми цела кеса собравме. Беше 8 поручек, стемнето, ги изедовме сите и некаде при крај сфативме дека во сите има црвја. Епа замислете кило цреши и кило црвја шо му напраја на стомакот...
ја не би можела искрено он ми има сликано, као шините му се пред нос му викам чоек дај преселете се ќе полудиш не било толку страшно и уше ме вика на поседок кај него некогаш. боље ќе спијам у парк некој или ќе се врзам на шините ама ќе ти викнам у последниот момент да знаеш, да ми ја знаеш бар фацата пред да рикнам
Јас поќе мака имам да спијам во место блиску до прометна улица. Пошто возот врви во фиксни времиња. И за некој месец од редовна изложеност - се навикнуваш до толку шо буквално не го слушаш. Јас знам воз кога врви само оти го користам релативно редовно, ама воопшто не го сеќавам во просечен ден. И генерално местото е непрометно, тивко. И ко ќе сменам спиење шо е погласно не спијам цела вечер пошто звукот е константен за разлика од возот шо е еднаш во цела вечер пример. Не му вади муабети, можи 2 или 3 пати врви. Имав бивш, млада љубов. Имав и куче тогаш. Абе пусто куче кога и да шетавме меѓу нас одеше и го набркваше ако дојдеше многу блиску до мене. Ама пак посуптилен знак од "црвја".
Мене ми се случи слично не со црви туку со бубачиња. Едни црни ситни. Среќа што веднаш го тргнав од уста. Да ти е*ам и благо и сѐ.
Како живееш после ова? Јас кога ќе видам црв во цреша прво си давам пет минути време да се соземам, па ја затворам сезоната на цреши до следната година.
На темава за црви и бубачки, сдк еднаш најдов бубашваба во ќесе со пуканки купени на улица. Бубашваба, оние големите. Не некое мало бубаче. За црви во цреши имам правило - ако не го гледаш, исто ко да го нема.