Јас па мислам дека некогаш и измислуваат за да испадне интересна приказна...стварно не ми е јасно како аптекарка не би знаела за Б12, а и да не знае, луѓе често купуваат па ете барем така би дознала....
Што е со работодавциве што мораат онака сочно и дрско да ти плеснат дека без искуство нема никаде да те примат и си бескорисен? Па се осеќаш ко најголемо гомно ама мораш да ќутиш оти јбг, немаш многу можност да бираш таков неискусен.
Па вероватно е и така. И да си лаик, аптекарот ги добива, прегледува и мести на место лековите. Сигурно е видела барем еднаш Б12 кутија лек. Ама ете, се за лајк плус
Туку да се надоврзам. Дали е чудно за работодавецот да не можеш да најдеш информации дека работи таму, то ест е работодавец каде што си аплицирал? Најдов профил од личноста што ме контактираше телефонски, и образованието и работното место и цело искуство што се ставени на профилот немаат блага веза со тоа што се работи таму каде аплицирав, односно со мојата струка или нешто слично, ама ич нема. Не знаев каде да прашам, сори
Уште ли има вакви? Енос они ќе молат за работници и ќе примаат се живо и диво да им работи, без разлика со искуство или не. Чекај ќе дојде и твојто време.
Еве се надоврзав над тебе. Личноста нема образование и искуство поврзано било како со мојата струка од инфо што најдов. Ама мене ми бара. Епа не знам како ќе прајме муабет за работата ако не знае она. И упм таман се израдував сега се туфкам.
Еднаш така бев на разговор за доктор и ме интервјуира ќерката на газдарицата (Докторка) и ме прашува дали знаеш да прегледуваш пациенти, дали знаеш некои болести и ја гледам бледо викам уат д фак и е на типкава и на крај ми кажа дека она уствари е економист ама завршила за сестра вонредно негде и сфатив зошто ме прашува такви прашања. Може не е скроз исто ама е пресмешно и моево. Само сега ми е криво пример зошто тогаш не и кажав зошто ве ставиле вас за да правите интервју ама и онака не сакав ми рече морам да направам договор со тебе на 5 години да не ми се омажиш и избегаш како претходната што беше
Јас уште не сум била на интервју, рече допрва ќе ми се јави ама ако стварно она ме интервјуира, еве не знам како би речел разговорот. Пример ја прашувам дали тука се работи тоа и тоа зашто за тоа имам амбиција да научам. И она - штурци. Дајбоже да грешам де.
Kakvi se sefovite sto te.cude za rabotodavcite? Uste malku i 30 000 ke nudat za prodavnica kolku ke nemat rabotnici... Izvini sto te citirav ama se ezam na takvi iskompleksirani,koi ete nasle edna rabota i se zamisluvat waooo pa i ke ponizuvat,nikako nemozat da svatat deka.oni zavisat od rabotnicite
Види ја разбирам дека со искуство ќе имаш предност. Ама да ти каже нИкОј нЕмА дА тЕ вРаБоТи ми е малце его мач. Кажи дека ТИ нема да ме примиш без искуство. Доволно е.
не к се договарајте ако мислите да заебете поготово шо знаете дека се љутам за такви работи. некој да чмае у петок вечер дома пошо некој сака курот да си игра.
Имав семинарска да пишувам за негативни вести - зошто луѓето повеќе кликаат и зборуваат за нив, како тие ни даваат погрешна негативна перцепција за светот итн. Мислам дека за малце не ја ставив фемина во користени извори, затоа што како прво ме мотивираше да пишувам, како второ мислам дека дел од мене ве набљудуваше како социјален експеримент, yall eat that shit up. Но, стварно, многу од вас имаат многу, многу лоша навика автоматски да ги споделуваат најлошите вести од Македонија и знам дека не ве до толку допира таа вест колку што сакате да го предизвикате шокот кај другите кога ќе ја слушнат громорозната вест од вас. И потоа имаш ни криви ни должни луѓе со емпатија, кои ќе се најмногу емотивно погодени и ќе се збори за тоа, сите ќе сме вознемирени и тажни и постигнато апсолутно ништо. Размислете да го лимитирате вашиот пристап до вести за поквалитетен живот.
The most dangerous men is the one who disappears and reappears in your life in times that he wants Овие мажи се оние кои не осетно не уништуваат и не држат во заложништвото на брезвредноста . Ова е едно од најмоќните нешта кои ги чув денес ! https://www.instagram.com/reel/CkmmKqSI8is/?igshid=YWJhMjlhZTc=