Нашиве кога зборат за мерки против загадувањево и спомнуваат електрични коли... Да прашам на кои дроги се?
У-а феминизам. У-а курви. У-а мажи со курви. Се знај, јак маж со здрав памет неќи курви. Глуп феминизам. Инаку маж е среќен со жена со помалку сексуални партнери пошто та не знај за подобро. Ама не го слушна то од мене.
овој педеров го заебала некоја и сеа сите сме курви затоа никад не кажувам бројка на партнери, за инат, не се многу, ама неќам по тоа да ме ,,вреднуваат'' каква особа сум а секад може да се излаже за бројка, загреота се
I ti ushte smetash deka socijalnite mrezi donesle neshto dobro vo svetov vo Makedonija? Sdk. shuboo mi beshe pred 20 godini, ziveev vo Skopje, opkruzena so idei kako da ziveam vo Barcelona...jer vakvi stavovi nekoj mozel samo vo peshterata da si gi pishi Ps.Ne sum jas protiv sloboda na izrazuvanje...mislam deka sum protiv sloboda na glupost
Била згрозена од масакрот на кучињата ама ја читаш у темана како му се диви на Путин јер Украинците си го барале, кај шо деца од 2 години загинаа. Е*ати лицемерите ебати
Нека намали со заградиве типов, у реду е. Инаку очигледно маживе се со многу кревка психа и помислата дали се подобри од некој друг ги убива полека, па затоа ,,бројот" со кој може да се справат е 2,1 или најчесто 0. Ем смешно, ем жалничко.
Мало 5 годишно девојче : мамо на кој јазик зборуваат ? Мајката : се доближува до нас од страна и стои додека јас и маж ми разгледувавме шминки во ДМ маркетот. Малото 5 годишно девојче прашува пак : Мамо, мамо, кажи ми на кој јазик зборуваат ? Јас се вртам накај неа и одговарам : на Македонски Девојчето : а каде е зборува така оти многу ви е сличен назикот ко нашиот ( руски) Јас : Во Македонија , далеку е таа држава од Русија. ....... се насмевнува мајка и , го фаќа под рака девојчето и си продолжуваат во продавницата..... Е така ми почна денешниот ден додека бевме да пазаруваме шампони и средства за перење и за у кујна од ДМ. Туку сакав да пишам , за дочекот на нова година си поминавме топ , огномети на сите страни , гужви , музика, весело низ цел град. После тоа бевме на шетање во Нинберг и Штутгарт, па за Бадник на гости кај сестра ми , е таму ме расположи внучето Јас: Што ти донесе Дедо Мраз ? Внучко : Голем воз. Јас : Убаво. Внучко : А знаеш ли дека Дедо Мраз имаше исти влечки како тато ? Јас се топам ко го слушам оти претходно ми кажа сестра ми дека зетот се маскирал у Дедо Мраз годинава , па да го израдуваат малото. Јас: ела да те гушне тебе тета, умен тој Па здравје од утре се враќаме пак по стара шема на работа, доста беше шетање и трошење пари по ресторани за јадење. Не сум во тек , ќе седнам да ве читам на форумот
На тема деца... Американската асоцијација на психолози објави еден убаво срочен текст за кризата на менталното здравје на децата. https://www.apa.org/monitor/2022/01/special-childrens-mental-health Имав можност периодов да зборам со повеќе стручни лица на темава, и бројката на деца кои што се под третман на психолози/психијатри откако почна пандемијата е енормно зголемена. А колкав ли е бројот на деца кои никој не ни забележува дека имаат потреба од помош е уште потажно. Мора да се воведе во образованието бар обуки за ментално здравје со самите деца, да се вработат повеќе психолози, да се работи со децата, затоа што нашето општество еден ден ќе зависи од тие деца, а голем дел од тие деца не се здрави за жал. Ваквите теми ги туркаме се уште под тепих, а голем дел од нацијава не е свесна колку е битно. Додека седат и коментираат трач муабети по социјални медиуми, децата им се оставени сами на себе.
Во цел свет: Детето треба да оди на психолог. Македонија: Нека му испее поп молитва, ако не помогне знам една бајачка во село....
Такоречи луд. Ама затоа оној што психата ја лечи со алкохол е боемчина.. Тома Здравковиќ. Се величаат..
Ми се падна пердув во Тонус. Среќа пред да го отворам го видов, инаку немаше да биде веродостојно. Кај да пријавам, во Пазарна инспекција? Не за нешто друго, туку да ја проверат хигиената во производство. Ај па сега Диме ќе си јадам.