Абе на запад по цел ден на школо се, овие тука запнале за 5 дена шо им е продолжено. Пошо така им се тресат и галат сиротите затоа се разгалени кога ќе пораснат. Кој сака нека ме нападне, ова тука ништо не е у споредба со поразвиените земји. 5 дена се, не недели.
"За подобро функционирање на процесот, поради тоа што 18 јануари е среда, 19-ти е празник за поголем дел од граѓаните и 20-ти е петок, одлучивме второто полугодие да почне во понеделник. Исто така, да се изработат сите 180 работни денови до крајот на ова второ полугодие. Што значи дека иако, освен 10-ти, има три работни наставни денови, не гледам причина да има некаков проблем", рече Шаќири одговарајќи на новинарско прашање на прес-конференцијата на премиерот Димитар Ковачевски.
Smaceno mi e od makedonskive gazdi. Za nisto I za niedna para ne bi go trpela ovoj stres na rabota uste dolgo. Ama za zal nemam izbor, ziveam vo mesto kade sto tolku malku moze da se izbira takva rabota.
Denes primav inekcija vo koleno,ja takva.bolka ne zamisluvav nitu ocekuvav... doktorot mi rece da trgnam shtaki,neznam na koj pamet koga jas edvaj denes mozam na noga da zastanam
Toчниот одговор е под а), yes? Зошто нема апче за бес, за депресија има. Без навлегување во понатамошна дискусија за ефективноста добро, битно има. А чим има, има и бизнис и маркет. А бизнис и маркет е секогаш подобро. Се додека не дојде редот да си ги спасиме маките со чип во мозок. Идеме, напредуваме, се е во ред и под контрола. https://www.dailymail.co.uk/science...rain-chip-set-rival-Elon-Musks-Nueralink.html
Тој е две во едно, депресивен и бесен. Посебно коментари ако земиш да читаш ти иди сам на себе да си примениш некој средновековен метод за мачење. Под г - на планина да одиме, воздух да нè фати.
Zar i za bes apche trebalo? Odi proshetaj, kje ti pomine arno vika @Ugly Duckling . Do chip nema da stigneme, kje ne ukinat po brza postapka
Да се чудиш дека постојат млади луѓе што уште се на став дека депресија (или било која друга состојба на психичкото здравје) е бес. Ништо повеќе не покажувате со тоа освен дека немате никакво знаење ни на темата, ни па искуство. И секако, никому не му посакувам такво искуство, ама убаво ќе е да видите подалеку од носот дека замислете постојат и помалку среќни од вас кои се соочуваат или се соочиле со трауматични и стресни работи. Што можеби не можеле или не знаеле да ги испроцесираат. Премногу сложен е секој човек за да го сведете на бес и небес. Не знам и јас што ве читам сеуште. Entitled суштества.
Од инстаграм не се имам осеќано депресивно, ама од твитер се имам осеќано луто (можда не бесно, туку повеќе изнервирано ќе кажам) пошто нема отварање на твитер а да не си направиш со фејспалм дупка на главата, така да и јас го бирам инстаграм. За твитер разбирам да те нервира пошто се и сешто ќе прочиташ, ама другово не ми е јасно. Чичко Маск да ја објасни поврзаноста меѓу инстаграм и депресија?
Некои работи како врската меѓу социјалните медиуми и депресијата или останати психолошки состојби се толку долго време, како да ги кажам...општо место...или познат факт...потврдени со истражувања и студии, меѓу другото и од самата, ,Мета,,...додуша потпикнати под тепих малку, ама па што останало под тепих Меѓу другото... https://www.wsj.com/articles/facebo...teen-girls-company-documents-show-11631620739 Сдк не се ова лажни вести, стари вести се Нова вест беше дека финците се среќни оти не си го мерат со комшијата...логично