Во Грција имало протест од стотина мажи за поддршка на Ендру Тејт, да го ослободеле. Какви болни, пореметени, изопачени неебитиси се тоа, жена не пипнале во животот, мал прст од нога сечам дека е така.
Власт, власт, па власт. Мнозинство ќе јачаат, а од работа ниту р. Дур они гнетат, други патат. Гревота женава и другите болни. Се надевам дека ќе ја добијат потребната терапија. А, за господата на фотелјите посебен круг во пеколот.
Луѓе ќе престанат да фаќаат врски за лекари и терапии, правда по судници и институции и други работи тогаш кога нема да мора да фаќаат врски. Некој ќе фати врски зашто убил човек или перел пари, ама друг ќе фати врски зашто може на оној свет да замине ако не се оперира брзо или со месеци и години не добива правда во суд и загрозена му е безбедноста. Е овие вторите ги зборам, овие фаќаат врски зашто се во право, ама никој не ги ебава. Ама мора нашите чесни и најчесни сограѓани да те понижат и навредат на најлош можен начин, оти замисли, си пробал на регуларен начин ама не си успеал и бараш чаре.
Посакувам...мажот да престане да ја перципира жената само како човек што може да биде тука за тебе 24/7, да даде се од себе емоционално, и да биде секс робот на термини по желба. Не сме терапевти за вашите нерешени трауми и лутина, не должиме никому ништо. Очекувано е да даваме и даваме, да играме по музиката на вашите емоции додека нашите се толку изгазени, заборавени.. А, на крај ќе се изненадени кога ќе ги оставиш сами да тонат во нивните гомна. Кога ќе видам нешто скршено, го оставам такво.
Денес бев низ продавниците и хигиенските влошки кои пред една недела беа поевтини сега се пак поскапени. Не ми е јасно што се случи? Нели ќе им се намалеше данокот, да не исчезна тој закон во меѓувреме, а да не знам....
Хелоу. После "посериозните" муабети во тема за јуровижн 2022 наминав пак на форумов. И што ми требаше да ми текне нешто да прашам во "Прашања за форумот" коа гледам неам привилегии да пишувам. А толку љубам да пишувам, дури повеќе од шо љубам да веслам. Пробувам да се сетам зошто неам привилегии, да беше нешто сериозно сигурно ќе се сетев, пијам билобил, магнезиум, б комплекс, мултивитамини стронг некои амерички, чаеви од сВите, хелекс, дијазепам, морфиум во екстремни случаи, кок(од)ааа, маро мори и други шарени супстанци... Да сум му убила некој на некој од главните, гарант ќе ми текнеше а и нема шанси, вц шољата не ми е во соба и носам пижами со зајчиња. Хелп енибади. Некој од сениорите мољам
Мрзам навечер коа ми се апдејтира компјутерот, и ми трешти. И ќе се рестсртира после Денес не сум по куцањето нешто. Ме мрзи да живеам лејзи деј
Legnav vo spalna-nisto nemozam da zaspija Idam vo dnevna demek so tv ke se zalazam- pak isto pocna vo nerva da me mava Otidov vo decka soba,ne mi odgovara krevetot nekako tesen e Evd me pak vo spalna edinstveno so uspejav e da spustam baterija na 40 bidejki od son ni S nema Ako ne pocnam za skoro so rabota VAMPIR ke stanam
1часот по полноќ ми е рано, као ај има време ќе си поседам и на крај ќе дојде 3 ќе речам касно е спиј си и ќе не можам до 4, 5 и така секој ден................
Исто. Вака кога беа неработни денови за празници и до 6-7 сабајле почнав да седам зошто не морав рано да станувам. Само обврски рано сабајле се решението, инаку одма си расипувам sleep schedule.
Барајте работа со трета смена, повеќе ќе сте платени и да не седите залудно така до касно. Се старее побрзо со седење ноќе.. Пред да работам трета смена, утрински човек бев повеќе. После работа со трети смени никако спиењето да си го средам. Многу брзо ми се појавија брчки, циклусот понередовен, неспиењето ноќе си зема данок по здравјето. Друга енергија и свежина имав кога спиев како што треба.
Даа, ај што расипувам спиење ама и прескокнувам доручек и мене тоа многу ми влијае, цел живот битка водам за некој кг плус и ова ептен лошо ми влијае ама дека немам обрвски никакви затоа вака. *Малце да си се пожалам*
Знам дека си зема јас сум ноќна птица па некои 15 години секако и го осеќам ептен. А веќе да немам брчки малце касно е кај мене зошто сум близу 30ка секако
Се мислев дали да коментирам или не, али ајде нешто накратко. Најнапред од видеото се гледа дека летот е мирен и се едно 3,4 минути до тач даун на писта. Дечкото успеа да ја сними и надворешната околина каде што се гледа висината, а и внатрешната каде на почеток се гледа како патниците мирно седат пред слетување. Никој ама баш никој не е подготвен за тоа што следи. Понатаму не би сакала јавно да коментирам, истрагата е веќе на терен, но ако редовно летате, ќе забележите дека тие луѓе не починаа од падот. Тука е и најжалното и сочувствувам пред се со колегите и патниците, а потоа со фамилиите бидејќи снимката е лајв на ФБ ако не се лажам. Никој ама баш никој не заслужува ваков завршеток, но ако ништо друго снимката треба да се искористи како доказ во истрагата бидејќи има баш добри детали. Грешка е, но не на пилоти и треба да се сноси одговорност, но знаејќи ги властите во Катманду и како работат се ќе заташка и крив како и секогаш ќе е починатиот.
Претпоставувам во сите организации и институции каде мнозинството на кадар се жени ,трачевите им се нераскинлив дел од кафе паузата . И среќа летеча сум постијано на работното место ,но вчера “среќа “слушнав како колешки се восхитуваат на друга колешка која имала 3 сексуални партнери истовремено и која им ги опишува задоволствата на животот во таа брканица со 3 партнери . и занемев. Јас по една несреќна и огромна љубов речиси и да заборавив на себе .Се казнив ,запоставив и речиси и да немам хормони во себе чинам ,ги имам овие адреналин и сличните кои ме прават кариерно опседната . Ниту бесот,ниту болката ,ни разочарувањето по таа љубов не ме инспирираат да мечувам со многу кокетирање ,а не пак интимизорање . И си реков каде не водат овие трендови без емоции . И дали во одреден период само сексот е пресуден или ние жените сепак сакаме нешто друго ….нешто посилно ,некој да ни го чува грбот да речеме ….