Зборувајќи за смени, за мене нема поубаво од втора смена, и така ми се погоди да работам. Станувам наспана наутро, имам време раат да јадам, да пијам кафе, да се туширам, да испазарам и завршам некои обврски понекогаш (за кои инаку ако си прва смена мораш ден да земаш). Одам на работа полна со енергија и таму ми поминува остатокот од денот, исполнето ми е времето и се осеќам баш продуктивно. Навечер пак знам да си поседам уште малку до доцна, но пак имам време за спиење.
Едно нешто шо мразам за животот во зграда е централно исклучување на вода и струја од комшиите, без претходна најава.
Омилена атмосфера на Водици, гледање кој ќе го фати крстот. Нека им е среќна и бериќетна година на сите кои успејаа
Phone so dry, сменив од wifi во 4G пошо мислев дека е зезнат интернетот и не ми стигаат нотификации. Среќо, немаш нотификации, go back to sleep .
Бог се јави! Среќен празник После сушење коса, овие бебешкиве ми праат таков ореол околу фацата, шо се осеќам ко Светец, нека ми простат за компарацијата со нив. Смешна сум
На сметка на губење други луѓе, се добиваш себе си. Како сложувалка секој ден собираш некое ново делче и ја составува новата верзија од себе. Онаа која си мислел дека не си и никогаш нема да бидеш. Нешто што кај други луѓе ти било интересно, убаво, пријатно и недостижно, сега го наоѓаш. Сега е тука. И долг е патот на трансформација што треба да се изоди, не е дека има крај некогаш. Клише, ама само промената е постојана. За нови, поубави верзии од нас годинава.
Ќе се собереме во ресторан од класот од средно, и сега идејата е тие што ќе дојдеме да ја делиме сметката сите подеднакво, ќе бидеме околу 15 луѓе, и сега не сакам да се бунам или нешто, ама глупо ми е некој ќе јаде салата, предјадење, месо, десерт, ќе пие коњак цела вечер, а јас ќе земам порција пилешки прсти и едно пиво и ќе треба да платам 2000 и кусур денари а ако не и повеќе, не знам како да правам, дали да се бунам сега, или таму ако видам дека претеруваат со нарачки да кажам јас само моето ќе си го платам..
Сакам да кажам....ајде Јануари аман веќе заврши, досадно ми е, меланхолично, меех..па и цело време врне, без енергија сум, одам спијам Февруари, едвај те чекам, ќе биде возбудливо ух, од сега ме фаќа возбуда И сакам да кажам дека прошетка на кеј со маж, држење за раце и муабетчиња, ветрето што така слабо си пирка, мноогу ме опушта и дома си се враќам како "нов човек" Испадна дека многу имам да кажам Чус
Сега буни се, во право си, таму ако се буниш само ќе си ја расипеш вечерта, кажи им дека нема да јадеш и пиеш многу затоа одделно ќе си платиш, кога ќе дојде келнерот да ти земе нарачка ќе му кажеш да ти донесе сметка затоа што сакаш одделно да си платиш и тоа е тоа, во секое друштво има такви луѓе кои се шлепаат
Батали парите идат и си заминуваат, секако тие пари ќе ги потрошиш за нешто друго, гледај убаво да си поминеш.
Јас сум за секој посебно да си плати. Секој нека си ги испружи нозете колку му е долга чергата. Парите особено во ова кризно време не паѓаат од небо па да плаќаш туѓо јадење и пиење. Убаво те советуваше и Форца. Тие ,,вишок" пари подобро за тебе ќе ги потрошиш за некое следно излегување или за нешто што ти треба да си купиш.
Дневен позитивнен потсетник: 20ти Јануари, 2/3 помина од месецов, за 10 дена(1/3) конечно се завршува. #keepgoing #thistooshallpass
Oфф милини. Дождот ме прават посреќна и поненаспана. Снегот ми прави да не верувам дека ќе падне некој ден. Вчера дефинитивно беше најтоплиот и најчудниот ден што некогаш го имало.Топло беше,а дуваше ладен ветер.
Ima denovi,koga samo sakam da pijam kafe, i samo da molcam,denes e takov den 3 sata budna 3 zbora ne pregovoriv,samo gledam preku prozorecot vo snegot koj paga i paga,i bukvalno nisto ne ni razmisluvam
кај паѓа снег у Скопје сигурно не паѓа. Денес пак ко вчера ќе е, а? цел ден сонце, и вечерта пљуштење