Колку сакам да сум поактивна во темите за шминка и мода, ама немам воопшто време. Курсот и работата ми го изедоа сето слободно време Идам на шопинг чао
Како бе вака луѓе шо пливаат у пари у очи те гледаат и ти викаат да ги жалиш, заглавени биле, ич не им било лесно? Па како не им е срам?
И јас ова никогаш не го сфатив зошто, гребат за цигари, се жалат, сакаат да ги частиш и уживаат во улогата на жртва.
Zatoa sto trn ne im vleva.vo dupe na takvi,taka se i dosld do toa bogatstvo od sekade da.se izvlece svoe da ne se trosi...jadni se!
Јас сакам барем да имам цела недела да седам и ќутам во некоја планина, во мало куќарче, во удобни пижами, музиче тивко. Доста ми е од луѓе, телефони, клиенти, незадоволни шефови, притисоци, психички напор.
За тоа не знам, овие едни се што стварно имаат цела династија и секојдневно нови работи отвораат низ земјава.
Животот бомба,станот бомба а јас на плажа да се докарам со ветерот, вчера на пола останавме. И сонцево да ме испече малку, и птицата да ми ги изгрицка врвките од патиките. Идеализам, перфекција дур голтам последни капки кафе, исфрлам шлаем и дувам нос. А тоа што е ладно е посебна приказна.
Знам дека имаше таму. Ама ни на крај памет немаше да ми дојде дека за некој си небитен нетачен типац од пичке мајчине ќе се протестира у државава, додека се гушиме од воздухов и ни се распаѓаат болниците.
Зимо немавме, ама затоа официјално сезоната на депресивно време ја прогласувам за отворена. Магла, ветер дожд и темно во 2 поручек.