Стигнав до фаза и познати стари песни да ги прилагодувам малку во текстот за да се совршени за свадбата. На пример, наместо Лено Лено Ленче, песната ќе се пее со нејзиното име нагалено. Топ! Додавам и други песни што ми текнуваат за забавниот дел, засега имам точно 30 на листа. Не ја прашувам, само соопштувам што е додадено на листа за да знае. Ако не се закопам со работни обврски во најскоро време којзнае што друга глупост ќе ми текне. Не сум јас за да ме остави човек без обврски. Инаку да, уште нема ни М од младоженец на повидок. Знам, не сум арна.
Еден со кој се дејтав порано кратко време јавно го поддржува Andrew Tate. Секогаш сум имала "извонреден" избор и вкус за мажи, се гледа. Имам Милјана Кулич момент "јао, с ким сам ја била људи, јел реално ово људи" *хистерично смеење*. https://mobile.twitter.com/videosbalkan/status/1502835307800055810 Бог ме погледнал што ме спасил од ликовиве, мајке ми.
Ovoj andrew tate kako mozi da poddrzhuvaat vakov tip ne znam, pa i ko ce zboruva ko navijan e, tolku antipaticen, grda aura i shovinisticki pogled kon ponezniot svet to cudo nesto.
Ах колку си ја сакам мајка ми. Секој пат кога ќе одам во дневната соба го гледам ѕидот со милион награди и дипломи кои ги имам добиено. Пак и ги има ставено таму баш да се гледаат. Колку е горда на мене aawwwww... Ги украсила во најубавите рамки, па ставила заштитна фолија, ископирани петсто пати "за секој случај". И ден денес ми кажува "Сине едвај чекам да те видам таму каде што сакаш да бидеш, ништо друго нема толку да ме исполни." И си ги гледам така... паметам колку се трудев да победам секаде, од музика до хемија, кодирање, литература, уметност, па дури и математика. Железни нерви сум имала Жедта да станам подобра во сфери кои ги сакам уште е тука. Некои ствари навистина не се менуваат.
Дали во скоро си нарачал од доминос? Малечки се? Вредат за цената? Порано фамилијарни зимав незнам дали ги намалиле големините.
две различни особи. Едниот ти враќа одма и е секогаш онлајн Едниот ти враќа на саат-два, а е исто секогаш онлајн.. И после зошо жените бегаат. Пошо не се трудите да ви е тоа ш коа ќе ,,фатите” некое девојче/жена.
Љубов е кога му викам не мораш да ме носиш до дома, магла има, ќе си одам со автобус, поради тоа што има астигматизам и не му се гледа убаво ноќе..
Пред да наречеш прости, неизживеани, глупи, вакви такви луѓе што коментираат за Гиговска (не дека нив ги бранам), ама кога веќе ги напаѓаш осигурај се дека одвратниот речник што тие го користат за Антониа го немаш и ти користено за Миа Костова/Спенџарска/Лила Филиповска. #КвазиФеминизам #ДвојниАршини
Никогаш не треба да се прости насилство, физичко, психичко или комбинација. Уништува до срж, го цица животот од вас! Никој на светов го нема тоа право да ве малтретира ! За народот, пик*а да не ве боли што ќе каже кога ќе се спасите од таков човек, тие не ги трпат болките и последиците. Не постои изговор, ни причина за оправдување. Денеска бев сведок на болка стара 30+ години, каде е изгубено бебе ради насилство. Гомно човек не заслужува почит!
Зашто луѓе не сфаќаат дека работа во која само стоиш и работа во која стоиш ама се движиш не се со иста тежина?
Мене искрено живчан чоек сум не можам да стојам во место и да работам, а сум работел такви работи во минатото и реков ова не е за мене и никогаш немам работено такво нешто. Ама од друга страна да ти речи некој да претовараш жито, пиперки, компири да фрлаш во трактор, ќе речиш вреќи се по 7-11кг ама ко че треба да ги фрлиш две метри нагоре, првите 100 вреќи ќе ги фрлиш ама после..
Вчера ми излегува пост на фејсбук за родители кои не им тропаат на децата на врата пред да влезат, нешто како видео во meme стил. Отворам коментари и имаше едно десетина од родители кои велат дека во нивна куќа нема што да тропаат и дека си влегуваат кога сакаат и не им е гајле што ќе видат кога ќе влезат. Абе...ако онака малце не ви паѓа непријатно да го/ја видите синот или ќерката кои се тинејџери полуголи, чукнете си ја главата и лечете се дур има надеж. Наместо да ги учите децата на своја приватност и почитување на туѓата, само стварате страв и недоверба кај нив од самите вас. Да, замисли девојче од 14 години да ѝ е страв да се пресоблече оти татко ѝ (па и мајка ѝ) смета дека слободно може да ѝ упаѓа во соба и може да ја види и гола оти нивен дом било. Стварно сексуално вознемирување е многу почесто од што се мисли и често не се препознава.