Среќен роденден тато прослави го таму горе најдобро што можеш заедно со мама јас ќе го славам тука чувај не те сакам #71 #никогашзаборавен
Албанците сами почнале да се нарекуваат ,,Шиптари", почнале така да се нарекуваат за да се направи единствено на албанскиот народ во Југославија и Албанија. Наместо тоа, почнуваат да ги делат албанците, пр. Тие што живеат во Албанија се албанци а тие во Југославија се шиптари, исто така зборот шиптар подоцна е поврзан и со некој навредлив збор незнам точно кој (ако знае некој нека сподели, дури и ако има некој што е албанец што знае што точно значи да ни каже, не за да ве навредиме едноставно од љубопитност) и токму поради ова почнуваат да се бунат. Подоцна Југославија забранува албанците да се нарекуваат шиптари. Инаку нетреба цел еден народ да биде цитиран како таков пради некоја постапка на одредена група од таа националност, не е се до националноста како што ние сме си ставиле во глава дека ромите крадат, албанците убиваат, македонците не се добри патриоти... Има секакви од секоја националност, познавам роми кои што се доста по културни од нас, и албанците не се лош народ. Повеќе е до политиката, и она ние што го слушаме или еднаш сме виделе некое лошо дело кое што направил некој од таа националност и веднаш сите од таа националност ги поврзуваме како такви,а политичарите го прават тоа за пари и да започне војна му е гајле на политичарот ќе седи во канцеларија и ќе ужива има војници нека ги трпат тие најголемите трауми од војната..
шип на англиски е и овца. А на македонски појма немам што е Тешка депресија владее во државава. Доста психички делуваат случувањата и секојдневните вести. Мислам дека е најдобро да намалиш со читањето информациите, ја така почнав да селектирам кои социјални мрежи ќе ги користам бидејќи премногу ми влијаеа на душевниот мир и психата. Она што најмногу ме нервира се апатичноста и безизлезноста која владее моментално..
Леле бе, до кај ојде муабетов Прашајте ги постарите на што асоцира. Slur е едноставно. Во светов и зборови кои не се така двомислени и тросмислени ги сметаат за некоректни.
Кај мене има, по улиците нема на дрвјата има и на покривите, ама кај и да е ќе се стопи, град е инаку не е планина.
Сакам да кажам long time no see friends... може ме памти некој на форумов Мене за време на испитна ми текна да ви се вратам Се надевам сите сте добро
Добредојде назад Не се сеќавам на тебе, те немам прочитано до сега, ама како и да е да ти кажам дека форумот не е веќе она што беше, барем мене не ми е, многу членови фалат Сепак се надевам на убава дружба
Сакам да кажам дека вашите тешења дека не постои грд човек или дека секој човек си е убав на свој начин , паѓат во вода. Има грди луѓе. Имам една жена на фб од мојот град, не ја познавам лично, гледам дека се дружи, дека е фина и се, али бате колку е грдаааааа..... не сум видела погрдо створење од неа. Значи буквално личи на овие црните бубашваби. Ја има и дотерана и нашминкана ама џабеееее , тогаш личи на нашминкана бубашваба. Ај првиот маж се свестил и ја остаил, и сега гледам со друг се мажила!!! си викам кој е овој будала што ќе го земе квазимодово... отворам и има што да видам!!! Ист како неа!!!! Копи пасте!!! Ауууу се нашле тенџере и капачеее. Буквално се најгрдиот пар што постоел и што ќе постои. Како бре му станува на неа???? Или можда прават покриј и еби??? И двајцата си ги покриват фаците??Ма циганите што просат се поубави. Како ја казнил господ ееејј цццц.... ма џабе ти е лепа душа кога не личиш на човек бре, мене да ми прозборува со таа смачкана фаца, одма магла фаќам!!!! Немам ништо против грдите луѓе али што е многу , многу е
Ти би сакала некој за тебе така да зборува?? Ако е грда, тоа не е светско чудо. И извини ама и јас ќе кажам, најважно е да си убав однатре. Спојлер Да кажеш некој грд океј е, ама стварно го претера. Ко да убила некој и бог ја казнил, мислам