Колку е тешко да се замине во ЕУ со македонски пасош? Колку си имав надеж, откако се распрашав убаво и го пребарав цел интернет со информации, сфатив дека и не е така лесно да си заминеш без еу пасош. Нема ваљда да ми пропаднат сите соништа и планови.. Дојдов утеха да си најдам само...
Зависи во која земја во Еу со нашиот пасош може во неколку земји Словенија, Словачка Чешка Германија Малта, Романија, Унгарија преку агенција.
Срам да ти е. Па уште анонимна овде, во живо немаш лице да и кажеш што мислиш. Лицемерие левел 99,прелепотицо. Не е тешко.
Па нема што да и кажувам си знањ сигурно. Инаку доста ме напаѓате, прв пат пишувам во оваа тема и одма со напади. Не ве навредив членките овде, само сакав да го кажам тоа што мислам и то је то. Ниту се сметам за лепотица , ниту што и да кажете ќе го сменете моето мислење. Мислам дека форумот е за тоа нели
СДК без цитирања ти е за искажување на раат. Во оваа СДК се цитираат и ок и вакви лоши мислења. Сори, ама лошо ти е. Прав човек бира партнер по карактер, не по изглед.
Ок, нека го цитират. Јас знам дека не е убаво за некој така да се збори, ама факт е дека постојат и убави и грди луѓе. Јас зборам за надворешниот изглед, не за душата.
Е арно де, постојат. Да трубиш 15 мин дали му се дигал на маж ѝ или како ја казнил Господ ми е нон сенс.
Австрија, Холандија, Швајцарија.. Баш за виза гледав, толкава процедура е и на крај многу тешко давале визи (како што разбрав, не знам).
Да и јас така имам слушнато, чудно е сакаат да им доаѓаат луѓе само како туристи а за подолг престој не даваат лесно визи.
Факт е дека колку и да ни згрешиле некои луѓе во текот на животот, колку сами што може да си го направиме срање животот-никој друг не може
Хахаха не знам ете баш ми е мех Небитна А би сакала туристички да ја прошетам, два пати се имам возено низ неа вилицата не можев да си ја соберам. Вака бев: Е тука сакам викендица, (после 50км) уствари тука сакам, еее еве на овој рид сакам. Баш како во Хајди се осеќав ама тмурна земја некако.
Сдк мора некако законски да се регулира дебелина на веѓи, како е тргнато времето цела фаца ќе се претвори во чкртана веѓа