Јас различно размислувам ние само живееме, ние сами ги бираме работите и патовите. Претпоставувам навикнати се, сите ние сме различни лично јас сите годишни времиња ги сакам. Како што мораш да се навикнеш на местото за живеење и околината. Зошто има и сонце во зима
Чим свекор и свекрва не треба да ги викаш мамо и тато (што се согласувам потполно) не знам зашто роднини на партнерот да ги викаш тето, вујче, дедо, бабо итн.
Не секогаш.Понекогаш животот не носи на онаа страна каде што треба да бидеме,без разлика дали тоа сме го сакале или не.
Да има моменти во животот каде не носи на некоја друга страна, но можеш да се вратиш. Има и ситуации каде не втурнува во некои случувања каде што не можеме да ги контролираме, има една работа мора да продолжиш да живееш што и да ти се случи во животот
Не е секогаш лесно. Очигледно.Нека си пијат они кафенце таму,овие ќе си бегаат.Ако,нега пропаѓа уште малку државава.
Годинава, албумот Dark Side of The Moon, од Pink Floyd полни 50 години од неговото издавање. Ако некогаш бидеме посетени од вонземјани, и не прашаат што сме способни како човештво да направиме, јас би им го пуштил баш Dark Side of The Moon. Секоја песна е приказна за себе која говори за морално - етичките аспекти за нашиот микро космос, за себесознавањето, менталното здравје, доброто и злото, пороци, лекции за животот, и смртта. Сето тоа проследено со маестрална психоделична рок музика. Моите омилени афоризми, кои ги имам/в во потпис: “All you touch and all you see, Is all your life will ever be.” од песната Breathe. "And then you find ten years have got behind you, no one told you when to run, you missed the starting gun" од песната Time. Како што самите рекле... “There is no dark side of the Moon. It’s all dark, really.” ... овој албум изобилува со тешки реченици кои кријат длабока порака: "You raise the blade, you make the change." од Brain Damage "Dig that hole, forget the sun." - од Breathe “You are young and life is long and there is time to kill today.” - од Time “There’s someone in my head, but it’s not me.” - од Brain Damage "…and I am not frightened of dying, you know Any time will do, I don't mind Why should I be frightened of dying? There's no reason for it, you've gotta go sometime" Логото e дизајнирано од Storm Thorgerson и Aubrey Powell кое претставува симбол на Pink Floyd, а денес е едно од најпрепознатливите албум кавери на сите времиња. Татко ми, ми вети дека ќе ми наслика слика со него како поклон за дипломирањето. Од тогаш помина толку време што можев патем да магистрирам и докторирам, а сликата не му е ниту почната. Може ќе ја наслика за некои поголеми нешта. Може... По повод јубилејот, ќе биде ре- издаден цел aniversary box set, кој сигурно ќе кошта колку еден бубрег, ама ептен би сакал да си го купам. па нека стои постов како потсетник, за мене, а и да си ја искажам љубовта кон омилениот бенд и еден од омилените албуми.
Me.razbudija od son za ubavi vesti,dobredojde na svet snegulko,vo golema familija dojde so golemo netrpenie te.cekavme
Sakam da kazam deka ako mislis deka pobedi se lazis,sekogas sum cekor pred tebe,a na tvojata prikazna imam uste poubava,neznaes kakov haos ke ti napram vo zivotot,ke posakas nikogas da ne si me zapoznal,ima da te udram kaj so te boli ima da placis i da molis,ama nema milost isto kako tebe,od tebe ucev ama ne zaboravaj deka sekogas poveke znaev,mozis da mislis deka ti si vo pravo ama ne si,kriv si za se ligus eden,i neznaev deka mozam da mrazam nekoj,sega znam......nekoj go napisal ova jako mi bese
СДК, Знаете дека како што има бабици за жените, има и чичовци за мажите, да им прават чиптјунинг на машките