Ова со Гоце Делчев.... 151 год од неговото раѓање.... Мене браат страм ми е на гробот да му појдам. Искрено. Што направил тој за државата, каде е сега за државата а што ние направивме и од државата и од резултатите после неговиот труд.... Толку ли не цениме колку народ загинал за државата да ни биде тоа што е, ај што не цениме уште и на сервирано наместо да продолжиме на боље ние дозапустевме. Не вредело Гоцееее..... Џабе ви било све.
Се надевам дека не ги ставате навистина ташните на маса кога одите во кафич, туку ви е само на момент, за сликање на кафето/пијалакот.
Имате жена и деца, а на инстаграм следите стотици профили од голи жени. Да биде потрагично, во кафич жената пробува да го смири бебето, додека таткото со мирна совест на инстаграм си гледа голи цицки и ја гледа во газ секоја што ќе помине. Како бе не ви е срам? Имате ли грам совест?
Арно викам ја една апокалипса и добро би ни дошла, нема тука шо да се спаси, се е разгалено, уфилмано и отидено...у тежок qrc. Да ги видиме тогаш мачомените шо ќе прават.
Како полека напредувам во професијата, се повеќе си го ценам слободното време. Иако на моменти посакувам да ја изберам најамбицозната опција, сепак сфаќам дека многу поважно ми е менталното здравје.
Она кога толку очајно сакм да си порачам нешто онлајн, па барам по илјада страни и продавници и ништо не ми се свиѓа
Земјотресот во Турција уште еднаш ме потсети колку само се лажеме дека имаме некакво влијание како луѓе, а колку е се' во рацете на природата.
На снимкиве од земјотресот гледаш дека додека едни згради се срушени сосе конструкција, други стојат цели. Земјотрес не се предвидува, точно. Ама затоа постојат правила за градба во трусни подрачја и треба дебело да се одговра ако не се почитуваат.
Никој не те сака кога ќе се разболиш -стара народна поговорка.За земјотресот во Турција се изненадив ,природата ни враќа на суров начин кога не се грижиме за неа соодветно.
Затоа зборам. Гледаш таа зграда се руши толку лесно, други околу неа нечепнати. Гарант е или престара или по лоши стандарди. Во Јапонија на пример строго се почитуваат такви стандарди. Турција е опасно трусно подрачје, неколку раседи минуваат низ неа, овој денес баш околу расед се случил. Језда бил силен ама огромна разлика во штетата на градбите те става во мисла малку.
Сега те има, за 15 секунди те нема. Седиш дома, на топло со фамилијата и за неколку секунди тоа го снемува. Го снемува домот. Ја снемува фамилијата. Ја снемува куќата каде се граделе спомени со децении. Само пепел и урнатини. Сакајте се луѓе. Сакајте се себе и љубете ги другите. Направете го тоа што секогаш сте сакале да го направете. Прегрнете ги родителите, допрете ги нежните раце на баба и дедо. Покажете љубов кон најблиските, погалете го миленичето. Бакни ја вашата љубов. Викајте на цел глас те сакам! Танцувајте, смејте се и пејте. Патувајте, читајте и живеете. Живеј сега, денес и утре. Додека не има. Додека те има. Животот е таков, непредвидлив. Овде сме, но не знаеме до кога.
Sakam da kažam deka mora čovek da vnimava i da ne bide premnogu čuvstvitelen, zatoa sto može da poludee mnogu lesno, mora svojata maka ili problem da ja sporedi so nekoj poznat poznanik koj so ima pogolem problem i na taj način da si dade sloboda na dušata i da prodolže ponatamu