Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    3 мислења во 40ка. :D

На Евроазија, Waverly Raven и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  2. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Ima edna pesna sto vo poslednote 10 godini koga i da ja cujam jas placam... znaci bukvalno placam ;(

3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.410
    Многу почнаа да се разфрлаат со термини „ти треба психијатрија“. Забележувам дека и на форумов доста тоа го применуваат за секое различно мислење. Уште ако е и од оние кои глумеле загрижени при некој проблем, уште поодвратно станува.

На eliesaab, Anie93 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  4. Diavolo

Diavolo Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2022
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    66
  5. RockinIt

RockinIt Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2022
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    130
    Смачено ми е од се веќе.

На hermosa и Marijana93 им се допаѓа ова.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Fun fact, не ве прави добра личност кога дозволувате некој да гази по вас, кога избегнувате (здрав) конфликт и кога не поставувате граници. Ве прави глупи и никогаш нема да бидете среќни се додека толку убаво се чувствувате во улога на жртва.

На hermosa, LanaDelReyQueen, theowndemon и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.382
    А кој убаво се чувствува како жртва?

На flower30, cresa-jagoda, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.098
    Допаѓања:
    55.916
    Не верувам дека некој се чувствува добро да е жртва освен ако манипулира за внимание и сожалување. Лично јас често знам да избегнувам конфликти ради тоа што во минатото си имав работа со (најверојано) незрели луѓе и често јас испаѓав виновната, лошата бидејќи само сум се карала ако отворам уста за нешто со кое не сум океј. Со време ми стана одбранбен механизам да поќутам наместо да влегувам во конфликти, дури и здрави, ради тоа што прееемногу ме исцрпува психички.
    И знам дека можеби не сум во право за ова и испаѓам наивна, треба да работам на тоа да имам thicker skin без да се плашам дека ќе се оддалечам од личноста или ќе ја изгубам. Факт е дека многу луѓе сфаќаат како личен напад, но тоа зборува за нив.
    Се согласувам генерално со мислењето освен дека убаво му е на некој да е жртва.

На Кена Рис, LanaDelReyQueen, Waverly Raven и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Тоа ти што опиша е проблем со самодоверба, со кое многу луѓе имаат проблем. И тоа е океј. До тебе е да препознаеш дека тоа е пречка во твојот живот и само to try your best кога е тоа во прашање.

Поентата е што тоа не е мерило за колку си добра како личност, не е никаква карактерна врлина да сакаш да им удоволуваш на сите иако сите ја гледаат како добра особина, тоа да избегнуваш конфликт. Дури е маана за твое лично функционирање.

Но, кога некој ќе каже дека они премногу се добри спрема другите, нема други добри луѓе на планетата (освен нив), само тие се секогаш прегазени, сите нив им забиваат нож во грб, тоа е менталитет на жртва во кој тие уживаат затоа што го користат како начин да се стават над другите. На тој начин им е убаво да се жртви. А вистински дека им е убаво и дека се среќни, тешко.

На Waverly Raven, Bezimenka90, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.679
    Допаѓања:
    39.665
    Разгласување колку си "пожртвуван/а", колку помагаш а никој не ти враќа, колку сите се против тебе е токму тоа, уживање да бидеш перцепиран/а како жртва.

На QweenSM, hermosa, Srckata28 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Психички здрави личности свесно не се поставуваат во улога на жртва, ама океј.

На Jane Doe., QweenSM, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Многу точно. Посебно проблематично е кога се има оној страв да не те напушти пак личност па на некој начин “се газиш себеси”. Ова се стварно работи кои влијаат и на самодоверба и на психичко здравје.
    Дури и со сила да се правиш жртва е показател дека не е нешто како што треба.

На KateKane, QweenSM, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ми праќа @sweet-cherry видео со крава што се исплаши од човек и се лизна, падна.
    Ѝ викам на нашата почитувана Шери дека го имам физикусот на кравата, а богами и исто толку несмасна сум.
    И еве ја со каков комплимент ми врати:
    Screenshot_20230211_175821.jpg

Сакам да кажам, од маж не прифаќам било што помалку од ова.
    Најдете некој да ве сака како што Шери ги сака светите крави во Индија.

На Jane Doe., KateKane, QweenSM и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.611
    Допаѓања:
    43.176
    Раџеш од Биг Бенг се жалеше дека бил полничок* ко мал:
    Screenshot_20230211-181433_Photos.jpg
    *не можев да го најдам поинаку, морав сама да си го сликам.

На KateKane, cresa-jagoda, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    i like you.

На KateKane, Celltica, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    170.333
    Сега се прај смисла. Спојв 2+2. Зато Шери ме одбра за жена. :devil:

П.С. Се моли господин Џони да седи подалеку од жена ми пошто свето животно е крава, а не вол. Во нејзиното срце има место само за мене. Доста добро пополнувам простор.

А сега уште за она „улога на жртва“. Разбирам од кај иди. Сфаќам зошто се случва. Буквално поќето работи тргам да ги разберам чак и да не се согласувам ама ова особено добро го разбирам и на почеток се обидвам да пристапам со разбирање ако ми е некој близок. Ама аман сите божества шо постојат толеранцијата последнава година ми е толку ниска шо не можам да трпам 90% од луѓето шо ми се во близина, ОСОБЕНО овие шо влегват во улоги на жртви нон стоп. Се осеќам како цела енергија да ми ја цицат и некако си штитам мое ментално здравје со то шо од едно уво ми влегва, од друго уво ми излегва. Идеално, кога имам можност да избегнам некој - избегнувам. Fuck y'all #selflove :makeup: :*

П.С. секогаш мајка ми ме викала саможивна, са да види колку при срце си го земав то и го радикализирав, ќе си изеј зборојте.

На KateKane, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  17. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.502
    Допаѓања:
    5.577
    Дека многу тажни личности(и да бидеме реални, дијагнози) има на по социјални мрежи/форуми, се лепат шо би се рекло. Повеќе енергија не ми се троши(ме мрзи) во објаснување и изразување, он нека превземе;

Последна измена: 11 февруари 2023
    На GirlLove и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Баш ми е жал да гледам дека некако на социјално ниво е прифатливa таа дефиниција дека колку повеќе се мачиш во животот, колку повеќе трпиш, тоа подобра личност си.

Скроз испревртена перспектива што нема никаква логика. И за жал се израснуваат деца според тие некои принципи, деца кои како возрасни не знаат да кажат не на другите, се затвораат во себе, а родителот само кажува „Ах, ќерка ми е многу мирна/мила/добра“ и тоа се рачуна како добра карактеристика. А онака, може да биде нежна, мирна, добра само со изградена самодоверба, а не како луѓе да се тапкаме по рамо што се осеќаме мизерно само затоа што веруваме дека така сме најдобри на цел свет (*cough* менталитет на жртва).

На KateKane, Tinaaa, elvittta и 7 други им се допаѓа ова.
  19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.097
    И на мене исто , буквално

На eliesaab и RockinIt им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.609
    Допаѓања:
    201.943
    Лајкувани се мислења кои не се бројат, во кафе муабети, евентуално форумски игри.

На NoirSerpentine и Евроазија им се допаѓа ова.