Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.483
    otvori
    ,jas ke bidam clen,i taka se mi e u pm dojdeno,znam pred vreme se i pak letam so glata za pusta ljubov

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    21.420
    Гледам на јутуб една муслиманка кажува како се бања во базен или езеро/море.
    Носи долг и широк костим за капење, горе нормално хиџаб и никаб. И така цела влегува во вода.
    Safety left the chat.:angel:
    Не не, ништо против верата нејзина. Ама лудост е да си го ризикуваш животот за глупава причина. Сосема би имал некој право на пример во базен да ѝ забрани воопшто да влезе така.

На elimkd, hermosa и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Денес небото ми има посебен шмек. Штета што не можам да сликам, како со четка за сликање извајано. :inlove:

На Anie93, cresa-jagoda, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Баш периодов ја "лечам" блиска личност која излезе од долга токсична врска, само што, баш и не сака да биде излечена, навистина ми е жал за неа и за сите кои се жртви на било каков тип на токсичност а не се свесни за тоа или пак не сакаат да си признаат.
    Буквално со години ја манипулираше на најдолни начини, се му прогледуваше низ прсти, ја соочувам со реалноста и со факти, ама не, така многу добро и го испери мозокот што мисли дека и таа била виновна, не бил само тој. Да, за се требаат двајца, ама гарантирам дека таа нема ни 10% од вината што ја има гадот.
    Ама некои луѓе не сакаат да прогледаат, да не навлегувам во детали, добив одговор дека таква била заедницата, јас многу работи не сум можела да разберам затоа што не сум живеела со партнер:worried:

На hermosa, cresa-jagoda, Iv531 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Успеав малку да фатам од Флоријана…
    98C3B78F-0E25-4C69-94C3-0AE6CFF6F64C.jpeg

Фантазија , мешовитите бои на небото ми се пасија за сликање. На инстаграм имам цел албум хајлајтс. :inlove:

На Anie93, Stark, Reina.Gitana и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Сликава ептен ми дава летен вајб, буквално изгледа како да е сликана во летна квечерина а не во доцна зима, и навистина е посебна :)

На cresa-jagoda, buba4e89, Iv531 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
  8. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Иам едно прашање до вас.
    Дали некогаш сте прашале дали можи да излезите со некого со неговото друштво или сепак тоа ви е понижување као да се молите само да излезете со некого? Притоа се познавате со другите луѓе преку заедничкиот другар и се е океј?
    Ми оди на нерви цела ситуација ради тоа што со заедничката другарка сме ептен блиски и сме у исто друштво уше од средно, секад и излагам во пресрет за се и сме во екстра убави односи али никогаш не и текнало да ме покани као ај од наше друштво се сите зафатени, ја ќе излагам со овие другите, дојди со нас. Дали може мисли дека не сакам да одам со нив, дали чека ја да и спомнам или не знам шо би можело друго да е.
    Сакам да ја прашам одоколу зашо постапува така, дали едноставно не сака или мисли ја не сакам да идам со нив, или ќе испаднам кутра во таа ситуација?

На Евроазија и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  9. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    3.309
    Ne, nikogash ne sum prashal taka...Ako me viknat, me viknat...pa kje odlucham dali kje odam, nejkam da smetam.

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    953
    Она да сакала би те поканила, не е улава да не и текне. Јас не би прашала во таква ситуација.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
    mi se deshavase istovo
    edna sho se druzhev, ja vikav sekogas i sekade so mene, ona mene nikogas nigde. Abe ni da ispere usta, ni so lugje so se druzime zaednicki. Prekinav i jas da ja vikam.

12. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Кој сака ќе те викне, другарка ми има уште 2 друштва освен нас и секогаш ме вика, а јас си одлучувам како се чувствувам во таа околина и дали ќе одам…така да, не би прашувала :)

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Јас сум прашала по иницијатива на другарка ми, дека она не можеше ама за жал ниту одговор добив ниту ништо. А се знаевме. И од тогаш немам респект кон таа личност пошо верувам искрен одговор многу значи па макар и не.

А ова твоето не е ни за прашување пошто да сакала ќе те поканела, но нема намера да те покани. Така да би ти рекла да си најдеш друго друшство за излегување.

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.011
    "Meteora" е супер, ама "Hybrid Theory" е ремек делото. Дури и "Reanimation" е закон. Секогаш ќе памтам прв пат кога ги видов со спотот на "One Step Closer" кога имав 10-11 години.
    Linkin Park со "Hybrid Theory" и Limp Bizkit со "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water" - тоа веа тие убави времиња. :inlove:

На CameliaMiller, MeowMeow, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.121
    Глумецов од ранети срца е пре кра сен

16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Лошо е кога човек времето кога е сам не го користи за да се спознае себеси подобро, да научи да ужива во сопственото присуство и друштво, туку за тоа време чека некој друг да налета за да пополни некоја празнина и да избега од себе и од мислите оти не знае како да се справи.

Страшно е тоа соочување со себе, откривање на непознати и некои не толку убави страни од себе, ама дефинитивно процес што сметам дека секој треба да го доживее.
    Никогаш не знаеш што те чека на тој пат и што ново ќе научиш за себе.

На sj *O*, Осе, sweet dreams ** и 5 други им се допаѓа ова.
  17. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Моментално, за жал . . .
    Screenshot_20230214-043204~2.png

На Herrera, Anie93, sj *O* и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.363
    C777D667-52DB-4EDB-B67B-885E568AE96D.jpeg Значи како не ви е срам на англиски да праите CV, има некои со основно шо не знаат англиски, како да ве вработат??
    Ејј да идам да работам кај некој шо не знае англиски. Проста раја сегде

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.834
    Допаѓања:
    170.396
    Лично тешко се поклопвам во веќе воспоставено друштво и зато не би побарала да ме викни, тргам од то дека ако требало ќе бев таму. Ама то е лична моја пречка.

И општо сите друштва ги држам максимално одделени оти ми се како три башка реалности. И се дружам со мнооооогу различни луѓе. Од сите карактери и quirks. И сите се отворени и не ме интересира шо имат да кажат меѓусебе, а би имале коментар. For fucks sake, имам другар шо шеташе дилдо на Широк Сокак. И еден многу специфичен карактер и хумор шо само ние шо се знајме "од мали" знајме кога кризира, кога е мајтап. Сите други го гледат како "cute but crazy".

Е сега се случило блиска другарка да ја смешам еднаш- два пати со други. И со неа не е awkward. Кога мешам другите генерално добивам awkward vibes од сите инволвирани страни. Ова го зборав и со еден другар, исто шо хасла поќе друштва. Вика мешам луѓе шо мислам дека ќе кликнат. Ако не мислам дека ќе кликнат - нема ништо да спомнам или пример од култура да викнам никако. И скроооз го поштовам. И луѓето шо ги запознав преку него вистина се по моја мерка и ми се во животот независно од него. И максимално возвратив само то шо мислам дека ќе кликни да му претставам. Сега се обидвам то да го имплементирам со сите.

Поентата ми е, не ме повредува ако некој не ме викни во свое друштво, поќе сфаќам потребата некогаш делови од нас да се одделени.

Последна измена: 17 февруари 2023
    На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. chadorche16

chadorche16 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    192