Сега сфаќам дека има членови кои пишуваат во една и единствено во таа тема и во ниту една друга тема на форумов
Претпоставувам почнале учениците да собираат пари за поклони за 8ми Март и тука секако освен скромни наставнички и родители, ќе се најдат и такви кои ќе сметаат дека цел новчаник треба децата да истрошат, пардон, родителите нивни за ценетите наставнички. Ама пустите нема на нивните ученички и ќерки да им честитаат јер "не биле уште жени"
Јас со пациенти 10 години се расправам дека не сакам ништо, а тоа ми важи и за секоја друга ситуација каде што сум помогнала (надвор од тоа што сум морала). Не ми убиле никој, едноставно не сакам, кога некому нешто помагам, помагам затоа што сум во можност, не сакам ништо за возврат. Надежно сите би си помогнале меѓу себе во дадена прилика.
На полуматура добив од школото еротска книга како ‘награда’ за континуиран успех. Се сеќавам кога почнав да ја читам и сфатив каква е темата се преплашив немој некој да ме види и ја сокрив меѓу другите книги. Никогаш не ја отворив Колку сум била чудна
Tie dobija subvenci togas im bese ubo, a lugjeto so baraat po 5 den vo dzeb za da go platat lebceto od 400gr 50 denari koj gi ebi! Malce im e na pekarite P.s Kolku ima nevraboteni so lopata da rinis, so narod bevme vakov obraten
Исто на полуматура за континуиран успех ми доделија некоја книга со еротска содржина од македонски писател. Уште од првата страница имаше еротика како дечково со девојката на ливада седат и он во панталоните почуствувал вулкан кој што во секој момент ќе еруптирал леле уште се сеќавам исто прекинав да ја читам.
Да не е нешто не во ред со лебот таму некое лошо и штетно брашно да не користат ако не им се исплати за да заштедат.
Тука во маалска пекара видов дека имааа се сабајлево, не влегував да видам цени ама имаше и леб и се.
А што се потресувате толку за лебот не знам. Гледајте на позитивната страна, помалку јагленихидрати = фит изглед
Метаболички, вишокот да. Али кај ептен неактивни луѓе намалување на јх има ефект на слабеење. Ама џабе ти не внесуваш јх ако општо останатите нутритиенти не ти се запазени. А кај луѓе што вежбаат, и те како се неопходни јаглехидрати. Сеа настрана лебот колку е здрав или не, збориме општо.