Посакувам да имав 40 години. За да можам да пишувам во +-40. Да сум опкружена со паметни, реални и прекрасни членки. Божици.
@Bozica1980 овде за тебе се збори. @GirlRose не можам да проценам дали си озбилна ама ти кажам една тајна? Спојлер: Тајна повеќе од 70 % во 40ка се далеку од 40ка. Со врски се таму Пшшшт...
Најжално на свет е кога ќе видам луѓе што со години и години живеат во странство, во развиени држави кои негуваат чистота и култура, но од нив гадното не излегло. Имале шанса да се навикнат на подобар начин на живот, да научат нешто подобро, но не. Простилкот не излегува. Навистина не можам да разберам. Баш е срамота.
Де бе, ние сме озбилни женски, не се расправаме. Не за друго, немам време за расправање...мада и инспирација азис.
Сдк си читам јас на Мотика и одеднаш гледам страна за тоа како би изгледале децата кои ќе се родат на Марс. И ја отварам јас, си пишува нешто таму за научници и докази итн. итн, и стигам до еден дел кај што вика, ,,Најнапредниот софтвер за вештачка интелигенција, „DALLE“, исто така предвиде како ќе изгледаат бебињата родени на Марс и дојде до некои морничаво реални резултати." И пукнав од смеење. DALL-E е прилично напреден софтвер, ама воопшто не е најдобар или најверодостоен. Сум го пробала, и искрено не ме импресионираше. Можеби сте го виделе и ,,AI Chat & Create " на Вибер, кој е исто така направен од Open Ai, и има и мод како ChatGPT, ама воопшто не е толку добар. Open Ai го направија само за да ги промовираат DALL-E и ChatGPT. Во секој случај, поентата ми беше дека или воопшто не се запознаени со DALL-E или само тропаат нешто за гледаност. Првин сакав таму да коментирам, ама си викам ајт, да не им ја рушам гледаноста . А ова софтверот навистина не е толку добар, јас повеќе би ги препорачала NightCafe и ArtBot. На DALL-E нема стилови исто така, а тоа е лошо бидејќи некогаш му викам аниме да ми направи и овој ми прави слика од Леонардо Да Винчи. Не дека сајтот не го бива, ама многу го пренагласиле на Мотика, ко светско научно средство за истражување да е... Исто така, на една фотографија вика демек немало лице, леле којзнае што има таму, ама и на други фотографии ми се јавувало на мене и не е до Марс, туку од грешка во софтверот...
На социјалните мрежи денеска видоа дека го промовирале Блаже Конески во милионската Москва. Во библиотеката имаше 10-12 луѓе вкупно, од кои двете ги знам, македонски државјанки кои заминале таму за настанот. Другите не знам кои се, веројатно се од македонската амбасада во Русија. Поздрав за македонска русофилија. Немаат време Русите за Конески, имаат побитни работни, како на пример војна за територии. Во Пехчево би дошле повеќе луѓе.
На тв гледам реклама за душек од комодита намален од 60 000 на 15000. Јасно ми е дека никогаш не ни бил поскап ама дај бидете пореални барем. 1000 евра за душек, мајке ми
Од комодита не, ама од други фирми да. Единечен така и така ама брачен душек трпи многу и треба да е квалитетен. Кога ке го менувам нашиот две години стар а пропаднат со дупки, ке вложам во некој квалитетен. Макар и 1000 да е.
Година дена буква немате изустено за сè шо се случуваше, сега ви текнува? Лицемерие. Ако поддржуваш нешто, поддржи го и кога најмногу треба. Не беше тешко барем на стори да споделите да видиме дека многу ве заболе, кога веќе не ве бива да промените нешто, а сте на таква позиција. Лижачи. Наменето ми е, секој шо ќе се пронајди, негов проблем. Друго, смачено ми од исти луѓе да бидат присутни секаде. Не дека се којзнае колку битни и способни, само пуста желба да се биди прв и да се биди виден. Има толку вредни и паметни луѓе шо секогаш мора да врват сито и решето и пак не можат да дојдат на ред од истите тројца. Богатиот уште толку да се богати. Нервозна сум денес, се извинувам.
Пригоден стих за честитање на утрешниот празник на жени што се декларираат како вернички а во исто време и го слават 8ми март.
Не треба да подучува во врска со христијанството. И не знам како вие атеистите се наоѓате засегнати од стихот?