Пари да има човек, да нема како да ги потроши. Цела вечер барам каде да одам на некое егзотично патување, смачено ми е од Грција, Европа и Турција веќе, и за сите убави места нема лет со нормална конекција. Жална Македонија.
како го изведе заклучокот само не знам, како и да е можеш да бидеш спокојна стихот за христијаните се однесува а и малку неумесно е да се мешате у туѓи животи зар не?
Па проблемот е што ако стиховите вистина ги пишува, што лажно се пропагира дека во религијата жената е еднаква на мажот.
@Munchmallow20 зошто си го смени аватарот? Супер ти беше... Спојлер Не ме разбирај погрешно, супер ти е и сега, ама...
А стихот каде пишува нема веќе машко женско ,грк јудеец ,сите сте едно во Христа .Го имаш тоа читано ?
Ми се иде на некое мирно место, сама, само дрва, трева и небо со птици и ништо да не правам. Само да спијам колку сакам и да одмарам додека мозокот ми пасе по ливадите...
Освен неписменост не гледам нешто што треба некој да се фали со тоа...дури и да е напишано како што треба.
Храбри, истрајни и издржливи гордо го носиме секое бреме кој животот ни го наметнува.... Цврсто чекориме со крената глава и насмевка на лицето и кога животот не нѐ милува... Да бидеме секогаш такви, нека ни е среќен 8ми март, денот на жената
Да го прославиме денов, каде што жени се бореле за правото на други жени да се описменат и можат да јадат бурек по форуми за феминизам.
Ќе се потсмеваат со нив цела година дека се moody и на 8ми Март ќе им купат цвеќе. Ќе направат дупка во гарнитурите од седење дури женава се убива од работа и на работа и дома и на 8ми Март ќе и купи подарок. Работодавачот нема да и дава ден за болно дете, ама ќе и пушти еден ваучер за козметика. Сите ќе си честитаат и од утре пак исто, секоја жена барем еднаш во животот ќе е жртва најмалку на сексуално вознемирување, пак огромна стапката на фемицид, жени повторно ќе немаат пари за влошки и пристап до гинеколог, пак на интервјуа ќе се прашуваат кога ќе раѓаат или ќе потпишуваат глупи формулари дека не планираат бременост, пак (дури и од самите жени) ќе добиваат коментари дека се курви, дека носеле тесно, дека носеле отворено, дека се дебели, дека се слаби, дека се со бела коса, дека се со криви заби, дека имаат голем нос, дека се вообразени, дека имаат пискав глас и што уште не. Ептен среќен 8ми Март.
Среќен 8ми Март. За домашна сите да го препрочитате постов уште по еднаш, а некои од вас и по два пати.
Среќен 8ми Март bitchess останете си најјаки тие што сте веќе, а другите трудете се да станете Убав ден да имате сите
Секогаш го мислам и ќе го мислам ова. Светот е полн со проблеми.Светот е опасно место за жената. Таа каде и да оди се соочува со машка доминација. Крвови ја прават, здравје ѝ реметат и постојано добива коментари дека сама си го барала. Не ја прашуваат што сака и што ѝ треба, туку ја замолчуваат со архаични практики. Ја учат да го прифати сервираното наместо да се бори за себе и да бара нешто подобро. Сето тоа за таа да не ја сфати својата вредност и посебност. #Среќен8март