Дали осми март е среќен? За жал јас би рекла не. Осми март ќе е среќен кога секоја жена ќе се чувствува комфорно да излезе надвор сама и да не се плаши за себеси. Осми март ќе е среќен кога нема да постои нештото ,,сама си го барала''. Oсми март ќе е среќен кога нема постојано да слушаме за нови случаеви со семејно насилство, малтретирање и силување на жени. Осми март ќе е среќен кога жените нема да бидат потценувани, омаловажувани и да подлегнуваат под постојано објаснување од страна на мажите. Осми март ќе е среќен и кога секоја жена ќе може да се описмени без некоја вера или култура да го забранува истото. Осми март ќе е среќен кога општеството нема да наметнува стандарди според кои една жена мора да живее. Кога мажена/немажена/мајка/немајка/разведена/вдовица итн. нема да бидат стереотипи со кои се опишува некоја жена. Осми март да не биде единствениот ден каде што ние жените стоиме една зад друга, треба да си пружаме поддршка и разбирање постојано. И да не заборавиме осми март не е прилика за да вртиш оро во некоја кафана со колешките. И посакувам еден ден ова среќен осми март да го кажам со вистинско значење, со промени во нашето општество од кои ние жените би имале, бар за нијанса, еден поубав живот.
СРЕЌЕН 8МИ МАРТ НА СИТЕ ЖЕНИ НА ФОРУМОТ Малку е да се каже БЛАГОДАРИМЕ за секоја ваша посветеност, пожртвуваност, љубов и грижа пренесени во форма на мајки сестри баби тетки партнерки... Убав да ви е денот и гушка до сите
Среќен 8-ми Март феминки. Нека овој ден, како и сите останати во годината ви бидат исполнети со многу среќни и весели моменти.
Среќен 8- ми март драги феминки Знам дека овој поздрав нема да промени нешто, ама само сакам да ви кажам дека иако не ве познавам, свесна сум колку тежок мора да ви е животот. И лута сум на себе што чекав до некој си празник за да ви го кажам ова. Животот не е лесен и секогаш ќе бидете осудени, но не сте сами. И не го мислам ова како ,,Доста драмиш, на сите ни се случува". Туку како храбра си и можеш да го пребродиш ова. За медал си. И ви посакувам среќа и здравје цел живот, затоа што го заслужувате тоа повеќе од било кој. Поздрав
Гинеколозиве што (демек) работат со фонд што наплаќаат 1000ка за ехо, треба тоа ординација да им се затвори сместа, да ги вратат сите до денар пари што ги земале од фонд за секој пациент и тек после пак да работат. Умник вадев со операција и враснат нокт ми сечеа со операција и пак вкупно помалку платив. Мамето ваше профитерско. Ае среќен нека е
Среќен 8ми Март феминики. Се надевам дека не сум единствена што ќе седам дома овој 8ми Март . Ги гледам сите се по кафани и кафичи. Тек вечер што ќе биде .
Со надеж за подобра година од претходнава оти се вративме еден век назад, како кај нас така и интернационално. Надеж дека институциите ќе имаат повеќе слух, помалку конзерви и нивни поддржувачи, помалку насилства и помалку сами да се покажуваме со прст. Борбата да е во пракса поќе од еднаш годишно и не само тогаш кога се случува на познаник, оти сите ја живееме суровата реалност. Честит празник.
Искрено мене не ми се допаѓа ова со честитањево со слика. За Нова Година, Божиќ, 8ми март, спуштате една слика и ја праќате на сите на месенџер, вац ап, ме асоцира на колку да поминете по редот и да се откачите.
Секош избрзувам... ама мислам дека конечно, повторувам КОНЕЧНО можам да се почувствувам исполнет и СРЕЌЕН!
Многу ми се смешни оние коишто за првпат ќе ги откријат оние филтрите на социјалните мрежи кои ги прават како пластични кукли, абе со трепки, со совршени заби, неприродно бели да те заслепат со отсјајот. Па и горди ги прикачуваат сликите по мреживе мислејќи ја откриле Америка и дека многу се преПреубави а всушност се смешни. Толку ли не забележуваат дека се познава. #мислаштомемачи
Во животот најефтино ќе поминеш тогаш кога сам ќе си платеш се, и не мора да се однесува само за финансии, генерално е така, и за рандом услуга, бидејќи после ќе се "натплатиш" колку што треба и не треба, и пак ќе бидеш должник и кога-тогаш ќе ти биде пререкувано и вадено низ нос
Инаку, вчера на протестот имаше една кралица, се избаци со капа како вештерка Значи сто души прашав кое е девојчето, никој не ја знае. Ако некој ја познае, нека ми каже, или ако види случајно нека ми пише.
Што е со фирми/компании каде ќе те примат на работа и ти кажуваат дека ќе почнеш и да чекаш повик и после живи ги нема да се јават или кренат телефон? Месец дена чувствата ми се на ролер костер ради вакви.