Кај мене покажува дека ќе биде само облачно. Утре,понеделник,вторник-сонце. Нема снег на видик А,и не е мн ладно.14 степени е.
Се сеќавам, пред многу години, кога бевме млади тука на форумот, @Lilit мислам беше кога почна со шеќерната депилација и сподели рецепт, и нормално да се проба одма, ама никако не ми испаѓаше и цела бев исполепена со шеќер. Времиња.
Одамна сакав ова да го искоментирам, ама цело време заборавам, арно ми текна. https://plusinfo.mk/a-vnel-vo-kola-...anka-edva-spasi-glava-od-nevenchaniot-soprug/ ват да фак ис НЕВЕНЧАН СОПРУГ? да не се мисли на вереник случајно? Не е поедноставно да си употребат збор вереник? Помалце зборови, заштеда на време, башка овој израз ми е најглупиот израз во нашиов јазик. Невенчан сопруг, Бог да чува. Вонбрачна заедница има смисла, живеат заедно, а не се во брак, значи се или верени или во врска. А ова невенчан сопруг, шо функциија има? Изиграва маж, а не е ни маж, ни вереник?
Сакам да побегнам од све Ми се смачи од разочарувања и падови, немам веќе сила ниту енергија, не можам да издржам повеќе Човек што до пред 2 час ми беше све ми го сруши целиот свет како да не го препознавам повеќе и во 1 секунда се откажа од мене.. Сакаам да заминам некаде каде што нема никој да го познавам ниту да ме познава Сакам нов старт нов живот нови луѓе околу мене и све да избришам позади мене!!
Не можеш да си добар човек ако сакаш само расни кучиња и мачки. Као овие се расни, такви би чувала, овие другиве џукели, кантари никад не би ги чувала Ќере, ти си грда! Во душа! По тоа гледам дек и луѓето ги делиш на имотни и не, а пази, и ти доаѓаш од просечно семејство. Што е тоа што прави да правиме разлики во луѓето по тоа каква гардероба носат, дали имаат скапи коли, часовници, чанти, патики.. Не тераме вака долго. И подобро. Ја испозагадивме планетава, ја испозагадивме со нашата злоба и глупоштина.
Официјално нејќам мачки. Колку се ебено гадни у сезонава за парење. Моментално на тераса ми дремат 5... не еден, не два... 5 смрдливи мачоришта и ја силуваат женката што и' давам храна, еден по друг, без престан. На дрво се качуваат и седат на гранки ко да се ебени мајмуни, ја чекаат да ја дофатат. Вака е веќе неколку денови. Цел двор, цела куќа од надвор, цела кола, сè е испрдано, испрскано, извалкано од гадотииве. И не, неам намера да ја кастрирам секоја мачка на која и' давам јадење. Заеби више, никад пак нема да спријателам мачка. Одвратни...
Чистачката во театарот била силувана. Во тек е судска постапка. Судијата: – Добро, само едно не ми е јасно. Зошто не избегавте? – Е како да избегам почитуван судија?!? Пред мене – тој, а зад мене – само што сум изџогирала… Виц постиран од жена. Не само што деградира една жена што работи нешто, туку за неа е смешно и силувањето и шофинизмот од честитиот судија, што она е крива што не избегала. Колку лвл на ненормалност е ова. И еден куп насмевки од други жени на вицот. Што 8ми Март? Што жените? Што правата? Што жена на жена? Испостиравме машки изјави кон жените, а од жените кон жените?
Првично вицот беше со убиец, ама ја сфаќам поентата. Сами се газиме и после се жалиме дека сме на дно.