Другарка ми ми поклони еден Монк - фигура која ја купила во Италија а зад него стои уникатна легенда во која и денешните Италијани веруваат во неа. Од вечерта кога го добив и претпазливо ја читав приказната ме следи неизмерна среќа во секое поле. Вчера го гледав пак и за прв пат посакав сето ова да трае уште долго на секое поле. Мислам дека подобар подарок не можев да добијам. Инаку, за монкот може да прочитате на гугл и кога еднаш ќе се дари веќе не треба да се дарува на друг. На сите ви посакувам таков Монк и неизмерна среќа.
nedela e den koga sakam da lezam,odam na crkva,spremam za utre obleka,odela,jadenje... Nedela e den koga ednostavno sakam so maz mi da si gledam filmovi,uzivam vo casa vino,nedelen rucek
Вчера бев со него на пазарење. Нешто што никогаш не го правам јас. Ми рече маж ми - будала си. Кај ќе го носиш, тантруми во ек, цела продавница ќе ја крене, дупло поголем напор ќе биде... ... го зедов. Не за друго, мојот интроверт не сакаше да е сам. Дури и кога друштвото е 3.5 годишен тантрумски ураган. Затоа што тогаш е сосем ок да сум несмасна, спора, со две леви раце - тој го зема целото внимание. Јас сум статист. Мизансцен. Ама на крај, испадна дека сум одличен lion tamer. Puppet Master. И сум задоволна дека моето влијание не мора да е во центарот на сцената. Може многу да се постигне и од самата позадина. Моќен е главниот лик, ама помоќен е суфлерот. Растам. И позадината сѐ повеќе ми годи.
Цела турска филмска индустрија не може да постаса да се инспирира и инвестира од темата снаите/свекрвите.
Понеделник. Ви посакувам имав ден и убав почеток на една нова недела, успешна и продуктивна за сите. Гм
Затоа што е Месечина во Шкорпија, друго објаснување немам. До утре вечер би требало да се подобри Spoiler: . (утре минува и низ Галактички Центар иначе) До тогаш имајте ден, каков год, па и не мора да е добар и тоа е ок понекогаш.
Не знам во која тема е соодветно, ама еве овде, горе доле сите сте запознаени со мојот случај па еве читнете нешто ново иако нема некој напредок реално. https://mms.mk/312394/?fbclid=IwAR3nER7gGzo0IYgsO7dn-lWFfcdKrObCxsFAJer0ApOmmuPXFcDTQS3eWsw