Мобилен од вода сум чула со ориз спасуваат, да пробаш и тоа, ако има некоја логика Еве, гугл хелп . https://www.wikihow.com/Save-Your-Laptop-After-Water-Damage-with-Rice
Јас сум вечен негативец кога станува збор за мажи и нивните емоции Ги сметам за минливи и често невредни за внимание само поради едно мое лошо искуство ….. но овој твит кога го добив од еден Мучачо ќе лажам ако не признаам дека ме насолзи …..
ПРавам и се ова ама сакам уштееее нови работи Пиши ми на кои изложби беше и каде да барам линк за изложби.
Кога го поврзав со батерија (му ставив кабел, не го уклучив лаптопот) не почна да свети. Мислам дека цркна.
Пробај спорт и игри и дечковци и патувања и природа. Изложби има на ивентс на фб. Оди на отворања на изложби тогаш е најинтересно. Исто промоции на книги тоа е ок. Има и интересни предавања закажани на фб. Има и интересни нови ресторани и нова храна. Се правам од горе наведеното. Добра изложба има во МСУ. Исто добро е часови по танц и масажи.
Проработи? Не би да те плашам ама ист проблем имаше другарка ми, се заеба што го носеше на мајстор, повеќе фрли пари за поправка отколку за нов. Подобро советувај се со некој што знае повеќе, прашај мајстор, било шо.
Сите се генерали после војна. Имам забележано дека кога и да побарам совет од некој или да сподели искуство ќе кажи едно, кога ќе испадни дека не било така туку било поинаку, ќе ти речат еј да така е, ако претходно друго велеле. Или па сè ќе ти кажат освен најважното. Пример на училиште кога одевме, еден ден да си болен и да не одиш, кога ќе прашаш ќе ти кажат дека Митре го избркаа од час, ама нема да ти кажат дека следнен час има полугодишен тест и 14 домашни задачи. Дали сме изгубени, не ни е гајле, намерно да те зафркнат или па завист. Зато на волкот му е дебел вратот, оти сам си ја брка работата.
Кој рано рани две среќи граби. Најслатко е на крајот. Ни крај ни почеток неможеш да му фатиш. Златна Средина. Совет како злато вреден. Кој неможе тој попува. Поента ми е дека поговорките се традиционална демагошка злоупотреба на речникот немаат мудрост никаква.
Со здравствово наше каде и обичен пороѓај ќе ти го претворат во пекол, каде рутински интервенции вршат со нестерилизирани интрументи, каде барем очекуваш правда за тие грешки ама и тоа не го добиваш, еве ме плаши што ме чека. Ми рекоа сите не се плаши, лесно се решава, ама ај не се плаши после сите срања што си ги слушнал и видел Дури и такви што не би ги очекувал воопшто.
И покрај сите такви негативни работи што сме ги слушнале, многу е важно ние да останеме позитивни и со добра мисла. Можеби нема ништо да ти смени ова, ама ете јас поминав операција во една од клиниките за која прилично лошо се зборува, па сепак поминав многу добро. Цел персонал беше коректен и немам замерка. Не секој поминува исто... ама ете, само да мислиме на добро. Што и да е, со лесно и брзо опоравување.
Фала Имам само среќа што сум лесен случај, не е ни итно, сосема случајно се откри кај мене, ама сепак кога тогаш ќе треба операција. Ама знаеш...и за нешто што е лесно, мало имаш недоверба. Живи били па видели.