You guys, уште гледате Златна Бубамара? Последно пред не знам колку години имам гледано, тешка досада.
Оддамна не сум измрзнала вака. Фала ти Данела за 23ките ептен се "чести". Баш се мислев што да праам денес кога оно 23ка ќе чекам на ветеров 45 мин. Па зошто да не? Се за тебе но проблемос.
Ладно ми е и ми се спие Сакам да лежам по цел ден како паразит и само да дишам. Од јануар, поглуп месец може да е само март Сабајле беше зима, околу 12 беше пролет, сеа е есен Ме стега главата, не е здраво ова
Не знам кон кого треба да го насочам бесот. Ама секој што претставува опасност за околината без разлика дека имал психичка болест или е зависник или малолетен или друга причина, не треба да шета слободно. Истото што го зборев за зависници пред неколку месеци. Па ми се нафрлија неколку сум поттикнувала стигма према такви луѓе. Абе ако он не е крив што е во таква состојба, јас па ич не сум. Нема што јас да се плашам да шетам надвор само за кутриот да не бил стигматизиран.
Exactly Се слагам. Мора да се вложи во тие луѓе. И ја коа зборам исто и за деца/луѓе со посебни потреби да не шетаат сами. Значи не сите сме исти за жал, и на тие шо веќе им е усран животот, треба да им се помогне, не сами да ги остаат
Бесот кон институциите. Децава нормално се криви во ситуацијата, ама некој треба да одговара за нив. Прашањето е колку се грижат и колку им се посветени во тие "домови". Можам да претпоставам дека не е задоволително. Да се намали стигмата не значи дека треба на овие со проблематично однесување да им се дозволи да прават што сакаат по улица, туку да има добар систем кој ќе ги насочи да се тргнат од тие патишта.
Абе види да се најдам во ситуација да бидам нападната и да треба да се бранам, нема да ги жалам оти биле оставени сами на себе и до инститиуциите било. Зашто пак ќе речам, моја безбедност е поважна. И јас ги кривам институциите ама децава може да настрадаат од некого еден ден. Нека им се помогне ама подалеку од улица додека не се зрели и способни.
„Правда за Јана” – Битолчани се организираат за мирен протест на Магнолија | Бабам Битола (babambitola.mk) само ова сакам да го кажам, останатото нека се каже таму на лице место споделувајте ама и бидете таму, кој може
Свако чудо за три дана. Никој нема да преземе одговорност, нити пак да си даде оставка. Само на ФБ ќе се коментира и ќе се сподели…. се до следното “чудо”. Пријатно попладне Македонијо.
Епа не треба да е така. Не е само да им даат покрив на глава и пари за цигари да пафкаат. Треба да се работи со нив малце. Муабет, социјализација, блискост Нивното понашање не е оправдание пошо се остаени. Голем к. Сите еден ден ќе останеме без родители. Колку деца знам од мали без еден родител, а знам и без двата, сите се нормални особи