Можеби психопатски звучи ама го обожавам март (кога сум исклучиво дома). Буквално во еден месец сите годишни времиња ги доживуваш. Обожавам кога е тмурно, и сиво, и студено.... Некако чудно, психопатски чудно!
Зошто сивото и студеното се доживува како психопатско? Ако така, луѓето кои живеат во деловите кога неколку месеци нема сонце и се под снег треба да....неврмајнд од таму излегле многу психо луѓе дури и болести именувани по нив... Забегав..поентата ми беше, ништо лошо во тоа да се ужива и во такво време. Исто така кога го гледам од затоплена просторија
Вечерта е изобилство на среќа. Темнина надвор, ѕвездите светат, воздухот е ладен, и минуваш низ времето со чекори на мислите, тоа е се што имаш во моментот. Скромно во барање, раскош одвнатре.
Го гледав филмов вчера, го неам гледано од средно. За мене пола човек се овие работи. И не, не е површно, баш напротив, овие нешта се длабочината на карактерот, на душата. Не можам да разберам луѓе шо слушаат музика само ако пуштат радио додека возат кола. А уште помалце дека им е сеедно што пуштаат на радиото?! Или луѓе шо не гледаат филмови, серии, документарци... ај јасно ми е да не пушташ тв канали, и мене ретко ми се дешава тоа; ама скроз ништо да не гледаш никогаш?! For the love of cinematography, како преживуваат?! Особено во оваа вукојебина кај што нема ништо интересно да се прави, да бидеме реални. До некаде разбирам ако живееш во некоја метропола кај шо се наоѓа entertainment на секој чекор, па поретко да гледаш нешо, но сепак, не е поентата тоа, убавината се наоѓа во добра приказна, режија, глума. Не велам секој ден да binge-аш серии, ама да имаш интерес, љубопитност, задоволство. За книги не ни праам муабет, многу ретко налетувам на читач. До некаде и имам разбирање за тие што не читаат, ама онака, едвај. И за други работи, има еден куп ствари што го праат секојдневието поубаво, нешта вредни мозокот да ги впие. Изложби, фотографија, мода, дизајн, храна, готвење, патувања, спорт, места низ свет, архитектура, животни, наука, итн, итн, итн. А замисли има луѓе што ништо не ги интересира, само пари и што мислат другите за нив!
Да ве ебам хомофоби глупи. Би ви посакала дете геј, ама жал ми е за детето со вакви затуцани амеби, ќе го унаказите.
Преретко гледам филмови оти немам време, најчесто можам да бирам меѓу книга и филм, книга ми е поубаво. А второ, точно како што кажа, не сакам шунд и не ми се ни троши време на глупи филмови/серии/книги/музика
Вчера ја видов сликата, се изнервирав страшно. Јас не се нервирам кога тој муабет се прави меѓу возрасните. 60+ да кажам. Не е правилно, ама цел живот се учени така и така сметаат, ама барем ние да одиме напред мајка му стара. Ама тешко. Страшно се нервирам. Тоа е тема што многу ме погодува, ама и да објаснуваше, џабе е.
Вчера се изнаплакав без причина,и сега не ми останаа солзи за уште едно потребно плачење. Еботе животот што го имам.
Не ги разбирам појавиве. Не е ни прва ни последна у групава. Шо е поентата? Освен ако не им требаат пари АСАП. Прво, пишала, намалена на 350. А првичната цена? Реалната цена која е? Второ, ова личи буквално на чистење на плакарот. Као ај да пробам и некој денар да лапнам фора. Пошо очигледно не е продажба на големо, него е парче по парче. Една, абе шкафот уште што не го продаде и плочките Речете ме безобразна. Ама ако е за пари, има сто други групи. И не како некои да продаваат, издрпано и испоносено.
Не и фали ништо на ташната, не ми се свиѓа ама не е оштетена..не прави лошо на никого што продава некој реално, ако сака некој ќе купи, тоа е.
Сите ако почнеме во ЖДМ да продаваме, знаеш шо ќе се деси со групата? некоја што ќе има стварно потреба и прашање, нема да е видено. не дека е лошо, ама по мене ЖДМ не е местото, да има жени на претек, ама има милион купи-продај групи за таква сврха. Поготово за издрпани работи, пари да бараат, не е фер. Не зборам за женава, има и други појави, и им напоменале