Многу ми се допаѓа бојава: Преубаво изгледа за секакви простории или само за акцентирање дел или детаљ. Spoiler: sherwin williams foxhall green
Сакам да споделам придобивки од работа од дома и несоцијализирање: поретко настинвање Во три години со корона и 5 пати корона прележана, 2 пати ми се во последните 9 месеци како работам во живо со луѓе, плус една настинка. И ми текна ова да го пишам оти пак настинвам. То иди болест на од прилика 2-3 месеци. Претходно просекот ми беше околу 1 годишно, а пред корона и многу поретко. I rest my case.
Овде ја имате дебатата во целост Без технологија не можеме, прашањето е како ги користиме социјалните мрежи – дебата на „Метаморфозис“ (radiomof.mk)
Најголеми злосторници у сообраќајот: а)идиоти со купени возачки: -коа више имате пари да си купите возачка, земете час-два за тоа као се вози низ Скопје, не на две пуни да си тицате, престројувате, да вртите полукружно со трета Боже ме сачувај, у кружен кој има предност б)геријатрија crew: -тоа ни слуша, ни гледа, ни на ретровизор гледа, тоа џабе е стаено. Глуви до даска, ти му свириш он не бре. Тие шо не се у кола, претрчуваат на НАЈТЕШКИТЕ улици кај што СТО души имаат УМЕРНО, ко мислиш 20 години имаат и одма ќе прерча в)тие шо застануваат пред/по семафори и окупатори на третата лента: -нели ве учеа бре дека трета лента е за АВТОБУСИ mainly, и ако треба на секунда да претрчаш. Не да си ја остаиш колата ко класичен шупак пред Броз ПОСЛЕ СЕМАФОРИ И КРИВИНА, и да праиш хаос у сообраќајот. Или карши Градежен онде, ем автобуска, ем семафори, ем си застанал семки да купува. Па каде бе мајко му стара морав да си се искажам, ФМП
4. Тој што окупира лента за право/десно, а за десно е увек зелено, ама тој иде право, и место да чека во лента само за право и да ги остави тие што вртат слободно да вртат, да не чекаат, он си се наместил прв, другите кој ги ферма. На ваквите некад ми иде да им излезам дур сите заедно чекаме ради него. Нема поголем сељо од ваквиот!
Епа вчера искочив од работа да купам нешто да каснам и едно кафе и на враќање само рефлексно подадов нога кога со голема брзина таксист ми помина. Среќа што го видов на време и не подадов цела нога, пешачки премин беше иначе, мала споредна улица. Е до толку им сече!
^ Пешак шо е нурнат во телефонот па не гледа кај оди, ни лево ни десно, си тера. И пешаци застанати до пешачки, а без план да поминат.
Прво наидов на објава за некаква задолжителна регистрација на ујп ама не прочитав повеќе, а ми дојде сомнително. После го гледам ова:
На нервозите овие денови, ми фалеше да слушнам нешто убаво. Епа слушнав И така. Прво доолго време нема да ми се дешава ништо во животот и после одеднаш ми се менува сѐ и на добро и на лошо.
Ехаа село гори, баба се чешла. Општина Битола среде април објави повик за новогодишно украсување, 5.000 евра за најдобрите идеи
Коа ќе видам млади како се ебаваат по политички митинзи, по политички журки како онаа УМС шо ја праеа пред некое време, ми се каки бре. Иди членувај у секција за спорт, за цртање, за пеење, у МОФ, у невладина, у спортска организација, у ФСС, у УСС, не у УМС јебо те Бог. На 21 година да се замарам со политики и партии, hell no Може на Фемина да јадам гомна за политика и да ги ругам, а да им се влечам по канцеларии и митинци, ми е испод част.
Освен чаевите и таблетите за слабеење, друга слична глупост е фолија, костими за потење за слабеење. Дечки знаете дека потењето при вежбање е само ладење на телото кое се загрева од работата на мускулите, а не е само по себе слабеење? Џабе се потиш ко луд ако лежиш и прст не креваш. Мислам не ми се верува дека луѓево бејзик работи не си знаат за телото
Мене тоа фолиите повеќе ми наоѓаат практика, односно некој начин во помош на детоксикација во организмот...него ли на топење масти