Ти рече закон не давал. Ти го цитирам законот КАДЕ ЌЕ ЖИВЕАТ ДЕЦАТА кај што пишува, пак немам поима. Епа не можам да те натерам да читаш мајкуму
Ноу шит? Како смее да му е ускратено тоа човеково право да тепа и малтретира деца, па само по една пријава. Па дури не ги утепа шо има потреба од интервенции во семејни односи? Арно си знаат либералите во мк, и мажи и полиција, се знае шо е ред
Ај објасни ми ситуација: маж, жена и две деца. Мајката ја фаќаат два пати со друг маж и се разведуваат. Децата судот и ги доделува на мајката, таткото има право на нив 4 дена во неделата. Кој е способен а кој неспоспбен во случајов?
Каква врска има неверство со родителство? Децата ги носеше со себе на ебавање? 4 дена неделно ако ги добил, повеќе од неа ги гледа.
Друго ми е муабетот. Ти можеш ли да пријавиш дека си тепана и малтретирана во случај кога не е така? Мажот може да го докаже спротивното? Ни под разно.
Може да пријави, треба и да докаже. Знаеш, во болница, па да те прегледаат, 6 доктори, да документираат настан, да збориш со психијатар, полиција да ти ги слика повредите... И јас знам еден што трудна жена за врат ја фати, гние во затвор сега и нема право над детето кое се роди во сигурна куќа. Што е до мене, нека гние копилето да ти кажам.
Пак живеат кај неа по налог на судот. Кој плаќа алиментација? А ако беше обратно? Кој ќе ги добиеше децата и каде ќе живееја?
Во мк не можат да пријават или џабе пријавуваат дури не биде прекасно. Затоа Пале од погоре. Кој и зошто би пријавувал лажно насилство? Со разумен човек се разведуваш без драми. Само колку се разумни, тоа е прашање. И немој мене тие приказни за одземање имоти и слични лажги со опашки. Поделба на имот стекнат во брак не е одземање имот. И тоа исто се решава без драми со разумни луѓе.
Судот не го интересира неверство бре чоече за старателството. Ако двајцата се ебат на страна, децата каде, у дом да идат? Родителска должност и брачна должност не се исто, судот и социјално ги интересира грижа за децата, а не со кој се ебаваш. Тоа што била неверна не ја прави лоша мајка, ни тоа што маж и' бил верен не го прави добар татко.
Абе знам дека на запад и докажано и недокажано, мажот ќе гние во затвор. Нотмално дека МОРА да гние во затвор после било какво насилство, ама сега дискутираме за пријава по допрен глас. За жал и тоа има тежина. Како тоа бре жено судот не го интересира неверство кога тоа е индикација за лабилна особа? И деца ќе доделиш на лабилна особа која ќе си го викне ебачот ви спалната соба додека децата се во дневната и ќе ја слушаат како стенка?
Не, не гние по допрен глас. Гние по докази, на пример претепана жена. Притвор и осуда не се исто, делење на имот стекнат во брак со одземен имот не е исто. И јас знам за странција што го пријави за шамар жена му, па да, и затвор лежеше, и се' изгуби по адвокати оти изиграваше луд, ама сликата од полиција со прсти на фаца кога влегле во станот, заедно со извештаи од доктори, му пресуди. И оштета и' плати, и не смее да и' се приближи, и алиментација за 3 деца плаќа и смее да ги гледа, ама во присуство на личност по нејзин избор. Овде за еден шамар аМа ЕдНаШ бЕшЕ сАмО.
Ова шо ме цитираше ти е типично шовинистичко срање. Се ебавала со друг замисли, лоша мајка. Тоа буквално 70+ женети имам на фб што ме бараат за "пријателка", дури тажно е да дискутирам за кој е полабилен И не, не го интересира судот неверство во однос на доделување старателство. И не треба да го интересира.
Кузнај што те лажеле. Не ја удрив бе, за малце. Така и овој за врат што ја фати, ама не ја повредив бе. Мхм важи.
Гние невин јадниот. Само еднаш ја удрил или ниеднаш вели? То е, фашисти, подалеку од нив. На жими мајка затвораат луѓе, страшна работа
Се што зборам на темава, го мислам обострано - и за женска и за машка страна. Без оглед на фактот што сум машко, не тежнеам кон ничија страна затоа што јас сум дете од дисфункционална фамилија, и верувај, не наоѓаш поголем поборник за здрава функционална фамилија од мене на светов. Едноставно си тежнееш по она што никогаш си го немал во животот. А тоа дека има дупки во законите кои се злоупотребуваат е факт.
Ќе се буниме оти старателството претежно е кај мајката, а таткото mainly ни знае детето на што е алергично, кој број чевли носи и што јадело денес за ручек