Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Е да ти дадам контакт, прашај го :rofl:

Не бе озбилно, ќе умираше кога се разделивме, ене го супер си е, среќен, весел, заљубен, шо му фали.

Сакам да кажам, никогаш не викај никогаш.
    Се' тече, се' се менува.

И не можеш да знаеш дали некого вечно ќе го сакаш. Можеш да се надеваш де :wasntme:

На mal.ecka, KateKane, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.448
    Е ова сега е многу дискутабилно. Особено ако си имал/а лоши искуства, си научила што точно сакаш и очекуваш, ја наоѓаш баш таа особа и точно знаеш дека нејзе ќе ја сакаш за цел живот, ама под услов да не се промени и да не те повреди. Ако се промени нешто во иднина - пак дебакл. :D

3. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Ај жити се', исти сте со жена ти како кога прв пат се запознавте? Не верувам некако :D

Нема врска тоа со промените, промените можат и корисни да бидат, а и нормално, дебакл.

Сакањето некого ретко има врска со разум, нема објаснување зошто баш тој некој сакаме, утре некој друг.

Може некој да е и најлош на свет во наши очи, па да страдаме и да го сакаме.

Можеш да се обидеш да бидеш човечен, па ако престанеш да сакаш да кажеш, ама да ветиш нешто засекогаш?

Бре, далеку е засекогаш. Освен ако не си 65+ реално.

На mal.ecka и Gornn им се допаѓа ова.
  4. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.190
    И пак еден куп празни приказни без нешто конкретно и опипливо да се прочита.

Во кој сегмент една жена во Мкд е стигматизирана во однос на маж? Според устав и закон. Кажете тоа и тоа,таму и таму,тогаш и тогаш...Не како ГРАЃАНИН туку ве стигматизирале затоа што сте ЖЕНА.

Што тоа вие може да го правите во некоја друга земја а во Македонија не?

Кое право го има една Германка, Швеѓанка или Французинка а вие го немате?

Корупција и непотизам е болест во македонското општество но тоа не е само наменето кон жени затоа што се ЖЕНИ туку и кон сите мажи.Тоа нема врска со нечија полова припадност туку кон недостаток на развиена свест кон општо добро.

Затоа велам дека мешате социо-економски модел со друштвено уредување.

Македонија е една од најлибералните земји во Европа и ширум светот со широк развиен индивидуализам.Македонците не се колективистички народ туку индивидуалистички.Е сега колку е квалитетот на просечната индивидуа е веќе друга тема на разговор.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Честит Велигден на припадниците од Католичката вероисповед.
    IMG_1126.jpeg

На Monofonik, CameliaMiller, Sielo❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.604
    Допаѓања:
    44.574
    Ја знам еден наркоман и дилер пред 5 години и ги зема на жена му децата коа беа 4 и 6 години оти им дила на пола институци, а насилник и психопат. Она има право секој втор викенд да ги гледа, он им го има испрано мозокот, и викаат курво и ја тепаат, па жената технички се откажа од нив.

Знам мужи разведени, 90 посто нит се замараат да ги гледаат, или па ќе ги тупнат на мајка му, или ќе ги земат со нив навечер да дремат на мобилен, додека они пијат и пушат со локалните клошари у маалскиот кафич.

Или пак цркање за алиментација. Вауууу, треба за детето твое пари да даваш?! Ма немој да ме јебеш, си се развел, кој го врти детето , една брига помалце. Па уше курвата те тужела, и мораш да лежиш ќорка оти немаш пари оти од инат спрема неа не работиш, или работиш на црно за да бидеш као кутар. Али ок, за цигари и Сенатор фала Богу увек се наоѓа.

Моите само се разделија, се разведоа после 15 години. Мајка ми глупачата немал пари за алиментација, не работел. Тој паметниот, пушти развод ја од коа станав пунолетна, плаќаше само за брат ми максимум две години.
    Од друга страна, увек коа сме сакале, сме го гледале. Никад не не вратил, цели лета сме дремеле таму оти плус живееше со баба ми и чичко ми, па она не гледаше.

Паламудењето од погоре од кутар неебитис, шо сакаме ние жените, сите права ни се дадени. Па шо кур сакаш ти као маж, шо ми цркате тука по женски форуми ко пички, коа сите права сами си ги дадовте? Шо ми цркате за политика, шефои, жени, курци палци коа сите права ги имате?!

Сакаме ко ебан чоек да не есапите, ете шо сакаме. Али највише шо можете е ко жена да не поштуете, али никад ко муж. Па има и различни степени на почит, зависно од тоа колку сакате да не изебете.

И шо е најтрагично, у право сте. Сите права ни ги дадовте, и ние глупачи уше ви ги тапшаме.

Илјада пути сум рекла, и ќе речам пак - за се жените се криви. Ние сме криви шо ширите муда, ние сме криви шо се понашате као шо се понашате спрема нас, оти 80 посто ние ве растеме, ние сме криви шо ви допуштаме пуно ствари, и шо не си ви користиме правата.

Ја со курви не се ебам бе брат, со дувло на трипер и сифилис неќам но да седам у иста просторија. Ми пишуе курвар, го терам у курац.

Ми доаѓа напален на улица да ме замара, мртва ладна го глеам, око не ми трепнуе, му кажувам да одјебе, ме пипа го мавам.

Ми пројадува шовинистички лајна, се у фаца му кажуем, не заболе ташаков шо го неам.

Муж ми утре, ако го најдам асален колку толку, па ме извара, бел ден нема да види. Цел живот ќе го колне денот коа ме запознал, клошар ќе го оставам. Па после нека се мислат другите дали за еден Бајрам на курот, треба да се понижат прво децата, жената, па после цело семејство.

Ако ме удри некој, не знам шо ќе направам, али знам нема да биде на арно.

Ни ја усекувате у корен систематски единствената емоција од која се плашите највише кај една жена, ГНЕВ. Оти и сами знаете дека ако некој вас ви прави она шо вие на нас ни правите, ќе го убиете. А вие не убивате и за помалце. Шо рекла некоја паметна, за среќа, жените не бараат одмазда, туку рамноправност.
    А ја би рекла за жал.

Последна измена: 9 април 2023
    На eliesaab, flower30, LanaDelReyQueen и 19 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    63.485
    Ивана, пола од нашиве не можеш да ги намолиш алиментација да платат, не па нешто друго.

Или ја доцнат, или ич не ја плаќаат.

На mal.ecka, cresa-jagoda, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.448
    Имам не една, туку две кристални кугли полни со теми, ги тријам и инстантно добивам инспирација за муабет по темиве. Сакаш да пробаш?

Последна измена: 9 април 2023
  9. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.388
    Мразам кога луѓето мислат дека си алкохоличар/припадник на лгбт заедницата/сериски убиец/депресивен и сл. ако си секогаш облечен/а во црно,имаш подочњаци и не си до толку социјализиран/а.

Добро утро:coffee:

Си скролам на Пинтерест и ми излегува сликава:
    ...И јас како јас,веднаш да проверам што е работава.
    Отварам гугл,пишувам што треба и ми излегува:
    upload_2023-4-9_11-18-35.png
    Што не е во ред со луѓето?:|

На Herrera и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.315
    Ќе почекам до вечер. Океј е.

На CameliaMiller и Polyincognito им се допаѓа ова.
  11. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.448
    Го тролаат цела кариера. Не е омилен лик во шоу бизнисот заради дрското понашање кон фановоте.
    Овие претскажуваат и за утре.

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.661
    Допаѓања:
    192.397
    Татко ми е човек од село, без високо образование и има 75 години. У живот толку шовинистички муабети му немам чуено, ни пијан ни трезен. Сдк од која пештера излегле некои ликови денес, не ми е јасно(lalala)

На tirkenbal, MeowMeow, NoirSerpentine и 14 други им се допаѓа ова.
  13. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Како знаеш дека си пораснал ?

кога премногу гомна си голтнал сам,
    кога низ жива кал си одел плашејќи се за секој следен чекор ,
    кога си се разбудил буквално без соништа и мечти од тоа што психички те измачиле,
    кога оние кои си ги сметал за блиски си ги надраснал и веќе разговорот со нив те убива ,
    и кога на некој кој си го сакал повеќе од себе ,за кого животот друга темна боја ти добил ќе го замолиш да не ти се приближува ….

зошто не сите паѓаме со пеперутки во стомакот на бившите и зошто бившите не се менуваат , засекогаш остануваат истата жива кал од која едвај си излегол …

ете вака веројатно раснат жените , тивки ,силни и непокорни !

На boo3 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  14. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.448
    На татко ти му се погодила жената, затоа.

На elimkd и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.950
    Не ви го пратам муабетот, ама жената не е лубеница за да речеш му се погодила.
    Сите сами си се бираат. Барем во денешно време.

На eliesaab, ZAHRA, NoirSerpentine и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    9.924
    Не се воопшто либерални, либерализмот и индивидуализмот ги доживуваат како зло и себичност, тројански коњ испратен од странство. Toa почитување на човекови права и слободи им е наметнато од меѓународни инстанци и затоа само фигурира на хартија, додека во секојдневието наидува на осуда, потсмев, злоупотреби, нетолерантност. Реалноста е ова, а ти убедувај се како сакаш, јас немам време за натегање на форуми.

На Nausicaa, KateKane, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.154
    Допаѓања:
    131.917
    Од жена искочил, а жени му сметаат оти добиваат старателство почесто. Јао... :D

На MeowMeow, ZAHRA, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    8.752
    Женети мажи на Фемина, класик едишн:
    Во категорија Бебе/ Дете - 0 мислење
    Во категорија Брак - 1 или инфинити мислења и тоа исклучиво во тема Брак без секс.

That says it all :drunk:

На Sielo❤️, MeowMeow, ZAHRA и 14 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Посе се чудат зашто се банирани. (facepalm)

20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.016
    Татко ми е роден далечната 61ва, во Скопје.
    Од него и односот на моите родители научив дека е нормално маж ми да е еднакво инволвиран во домаќинство и чување деца.
    Кога не бев дете сфатив дека уствари другите мажи се понашаат како деца по дома.
    И уште сум запрепастена.

На Sielo❤️, Nausicaa, FridaodaMk и 15 други им се допаѓа ова.