Не ти го разбирам баш прашањето, не знам дали е реторичко, ама искористив именка свет, така што постот е јасен. И не служи за политичко-гео-економско препуцавање и надмудрување, ми служи само мене, јер ја знам што СДК.
Па може да има вистина дека жените се иницијатори на развод. Ваљда дека умре времето кога мажот можеше што сака да прави, да се курва, да се коцка, да пие, да тепа, да му работи некој друг се дома, да има средовечни кризи како ќе му текне и жената да ќути и трпи од срам, страв, финансиска зависност или заради децата. Јбг.
Јас мислам многу права имаат па не знаат што со истите и ајде ќе се разведуваат. Аздисани. Не знам дали треба disclaimer дека е сарказам, ми е страв да не ме сфатат сериозно. Некој во темата со лажни верници праша зошто атеистите ги допира кажаното на владиката. Ете зошто.
Искрено и на верниците мислам не им е релевантен владиката. Мислам дека и народов ги научи. Може да има кредибилитет да збори кога нема да живеат во луксуз и секаков разврат.
Топола за тебе значи. Запишано. Spoiler Размисли само прво убаво: долги, прави, убави, тврди се, ама тенки.
Од сите овие работи што ги наброја според истражувањата семејното насилство е на последно место неверството тек негде на трето така да пропаѓа во вода тезата дека тоа се најчести причини за развод. Луѓето денес најчесто се оставаат од бес или од кур кеф онака народски кажано
Дај прати официјална статистика да видиме од кај вадиш бројки. Мене па ми е многу глупо кога ќе речат од бес се развеле, мислиш разводот е една убава и среќна дешавка, па сите едвај чекаат да поминат низ тоа. Од бес бе. Колку да се каже нешто.
Колку само не си во право, ама ај верувај си во тие некои си истражувања што си ги нашол. Не можеш да кажуваш дека тие истражувања се точни за Македонија и Балканот, затоа што не се правени тука. А како е во Америка не ме ни интересира.
Не е само физичко насилство кое се прифаќа како насилство. Не постои развод "од бес". И можи топола. Барем едно од двете да има за убо да гори.
https://blog.gitnux.com/reasons-for-divorce-statistics/ Eve za Amerika pokonkretno a i za delovi od Evropa https://www.kurir.rs/amp/3856259/brakovi-razvod-prevara-preljuba-srbija-foto A eve i za Srbija semejnoto nasilstvo, alkoholizam povtorno se na posledno mesto a neverstvata na treto. Osven neverstvo i semejno nasilstvo se ostanato se problemi sto moze da se treriraat i nadminat ama ova e vreme na sebicluk i niska tolerancija i brakovi pukaat bukvalno za trivijalni pricini
Не е муабетот колку шо е поентатата, а поентата е еден од 1001 примери како жената може да те доведе до пропаст, што дополнително ја докажува поентата дека родовата еднаквост е нихилистичка и сатанистичка идеологија. Spoiler: . Да, сарказам е, морам и јас вака да удрам дисклејмер за жал, денес за ништо не можеш да си сигурен како ќе се сфати. Гушкањето дрва заедно со интересните факти на светски рамки околу ова се само прекрасен додатен бонус и дискусија сама по себе како розево во сивилото. Ако разбуди нешто во тебе муабетот, ете можеш и да пробаш.
@Bouncing Joy оди во темите со брак и ќе прајме муабет. Најголем проблем е шо нема простор за заедничко решение. Пред да се одлучи за развод ќе проба на 100 начини да го реши проблемот и да го спаси бракот, ќе алармира дека постои проблем. Ама некогаш и на гла да се намести да најди решение, сè нешто не можи да го погоди времето кога е расположен господинот за комуникација, сè нешто таа драми без причина. Ете сакал да спие кај мајка му, сакал да живее со фамилијата при 300 луѓе во една куќа, сакал да лежи оти копал рудници па тешко е дома да се измие чашата од пиво. И ти не можиш да му речиш не, оти ќе се навредел тој и сите негови до 16то колено. А мажот нема да побара развод, зошто би, кога најмалку две жени прават сè за него да му е погодено. Тука идиме до податокот:
Ова е вистина мажите си сакаат малце комфор кога ќе влезат во брак, да запловат во помирни води, се опуштаат, стануваат малце малце пасивни и неприступачни за комуникација додека жените се поемотивни и сакаат адреналин и возбуда, врската да има ист интензитет како што имала во почетните фази што е невозможно. Затоа сме и различни и биолошки и психолошки мажите и жените. Во брак ако не се најде некоја средна вредност и меѓусебна толеранција и почит ниеден брак не би опстанал.