Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Понекогаш,човек едноставно е изморен, ниту е лут, ниту е осамен, ниту е заљубен...

Многу точна реченица што ја прочитав предмалку, јас ниту сум лут, можеби малку осамен, ниту заљубен, но едно со сигурност сум, изморен. Кога човек ќе се измори, се препушта на околностите, тогаш е најтивок, најсмирен и најкроток. Можеби сонцево што неодамна ми ја изгоре толку многу кожата, ми ги отвори и толку многу порите, што покрај жештината ми излезе и ............ I SURRENDER

На Twinkles, Monna.Monna, jovanovska94 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    По тоа што гледам по профили и колекции на weheartit, изгледа крајно време е да се менуваат школките, плажите и коктелчичите со слики со есенски мотиви за позадини и кавери. Нели веќе по тоа се одредува датум за менување на годишно време, мислам дека треба да се предложи без разлика на времето 1 септември официјално да се прогласи за почеток на есента, да нема забуни. :lol:
    Ама ете, ме фати и мене еуфоријата, денеска на петочен шопинг, конечно си купив едно од оние винтиџ цветни ранчиња, најкјут на свет ми е. Нема нешто поубаво кога за крај на работната недела ќе се наградиш со нешто што одамна си го меркала. ^_^

А сега па почнав да си разгледувам autumn блогови на тамблр, пуштам фантазијата во есенски правец.
    Знаете, секое годишно време има своја магија, своја идила со која го поврзуваме истото и која сонуваме да ја искусиме барем неколку дена, за полнење на батериите. :mm:
    Јас идеални есенски денови ги замислувам во некоја идилична селска или планинска куќичка полна со топлина, дрвена и исполнета со предмети во есенски бои. Со мирис на топло чоколадо и кроасани, и звук на дожд придружен со крцкање на листови од стари книги под прстите.
    Во душата мекост и топлина како есенските џемперчиња, гушкање со посебна личност без разлика дали е со цел за затоплување или страв од грмотевици при невреме. :wasntme:
    Единствената обврска и план да ти биде листата на книги за уживање.
    И секако, залихи ајвар и сиренце, скромно нели? ^_^
    Аххх... :inlove:

Jaс со своите фантазии и летања на мозокот ве поздравувам, имајте убав викенд! :hug:

На ana-girl, Monna.Monna, Sunshine.Sunshine и 14 други им се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    ...не брзајте да пораснете.
    Страшно е тука, кај повозрасните.
    :|

На Twinkles, deedee0, prettyliar и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.426
    Допаѓања:
    17.784
    Можеби не си мислела лошо, но она што го тресна во мислењево, според мене е за осуда.
    Каков е тој речник-ретардирана внука?
    Како прво се работи за твоја внука а како друго-знаеш ли воопшто што значи тој збор ретардација?
    Или пак некој за некого кога ќе каже-ментален, ментиш, ретард и сл. :o , добро бе луѓе, контролирајте се со изборот на зборови, внимавајте на речникот, тоа се медицински поими и прво едуцирајте се истите што значат, па нареден пат размислете пред несоодветно да ги употребите (особено да ги употребиш како "епитет" за десетгодишно девојче).
    Или кога ќе слушнам родител (неодамна бев сведок на такво нешто и страшно бев револтирана, ми беше жал децата да се воспитуваат во таква средина) да му рече на своето дете - стоко една, говедо, глупаво или збори имаш ли уста.
    Страшно, јас би им рекла ако децата ти се говеда, тогаш си и ти како нивна мајка.

На thelittle17, sparklie, eloves и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Amely

Amely Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    129
    Го мразам дождов :envy: :envy: :envy:

6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Со деца краставици не се сади! :lol:

Ово во буквален смисол на зборот, вчера да го искористам убавиот сончев пролетен ден решив да си ја средам градината.
    Имам едно ќоше во дворот каде садам малку зеленчук, повеќе зачини, да се занимавам, плус да не трчам на пазар за работи кои не бараат многу време а лесно се одржуваат и во двор, да не зборам за сатисфакцијата кога ќе си направиш салата од сопствената градина. 8)

И така јас и Матео наведнати садиме чери домати, моркови вакви такви, повеќе видови на зачини и едно време кревам главата кога го гледам малиот се што сме насадиле со Матео, искорнал и си се смешка ич око не му трепнува...ете со некои деца краставици не се сади. :D

Матео го кара брат му, му вика затоа што бил љош :lol: немало да му дадиме да јаде од тоа што го садиме, го затворив малиот со некоја играчка во каби хаус колку да спасиме нешто од тоа што насадивме, ќе треба сега кога сме надвор во двор постојано да го надгледувам за да успее нешто од насаденото.

Друго што сакав да кажам а е малку така creepy барем за мене е, дека бебево внатре си прави хај фајв со братчињата, а стават рака на стомакот одма се појавува нога кај што им е раката, нив им е интересно ама мене ми е како да имам вонземјанин внатре кој смислува начин како да излезе низ стомакот, убаво си кажав creepy. :sweat:

На anuskaNESTLE, Bozica1980, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    105
    повеќе од се го сакам дождов омилен ми еее <3!!!!

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.906
    Колку би било подобро кога луѓето би почнале да се грижат за тоа зошто не се сакаат самите себе и зошто ним не им е пријатно исклучиво во нивно присуство.Наместо да се грижат зошто другите не ги сакаат и да се трудат на другите да им е пријатно со нив.

Како викаат:Луѓето што живеат за туѓо одобрување,умираат од туѓото неприфаќање.

А,јас велам умираат и од туѓото одобрување,со цел да се прилагодат и да се допаднат некому,секојдневно убиваат скапоцен и единствен дел од себе.

На mims-89, Abeja и bittersweet им се допаѓа ова.
  9. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Еее Рејчел сега ја фатија будалите... :nod:
    Така како што истура тука кај нас,си излегов на дождов и си дремев и изигравав индијка на дожд 8) ... си викам ај и онака треба да се пресоблечеш за спиење. :lol:

10. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    СДК да не ми ги редактирате повеќе мислењата на темите, не е интересно :lol:
    И СДК2 навистина има неписмени во темата Правопис, што е страшно ако им речам? :lol:
    СДК3 Ако некој ме нервира, ништо лошо да си знае :D

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Исцрпена сум. И ќе речете само се жалам, ама бар тука можам.

На eliesaab и MademoiselleB им се допаѓа ова.
  12. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    Колку нетачни луѓе постојат, па тоа со лопата да земеш и да ги ринеш! :^)
    ... си бев на гости прееска и ме понудија со сок, како што е редот нели.. и прашувам јас од што е сокот заинтересирана онака, и добивам одговор од Г‘З, уште се чудам брееј.. сок од г‘з! :o
    па поштовани публикуме мислим ово нема ни у Србију! :makeup:

На Lella, QueenElena, MademoiselleB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. troublesome

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    А вие сте некое весело друштво, м? :rofl:

:|

14. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    не тажно!

На Lella и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Парфем на вредните домаќинки.
    Пријатен за нос, опоен, што бе опоен, цело маало го намирисува. Знае дека ајвар се спрема.
    Е не, само познатите да имаат свој :?:
    Те дига до облаци кога тој ќе ти се залепи за врат и ќе ти каже дека мирисаш на чад и пиперки.
    Иди бегај, на сите да им се јаде, тебе да ти се одјаде.
    Налет и ајвар и се, печи, лупи, мели, пржи, мешај мале мешај. Да не ти загори :D
    Е во мешање ми нема рамна :D фрц натака фрц навака, бидна работата.
    Епа мене ми умре циганката, мора сама да си се пофалам :wasntme:
    Јас се ратисав, сега вие мешајте :D :makeup:

На bittersweet, cheetah.girl, kala21 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Ами Озбилна, таман најдолготраен парфем ќе имаш, ќе ти трае година, две :D Е ако се пофали, убав е ајварот, за разлика од купечкиот, поубав дури, мор Озбилна што ти текна ајвар да спомнеш :D ќе ми се пријаде, не за друго, до тука ми се чини се осеќа миризба :geek:

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Одма праќам тегла две :D На Деки мор му се пријаде, во Берлин нема домашен :angel:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Одма прати навака :D Арно му текнало, го разбирам, таму нема како кај нас, наше си е наше :geek:

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. troublesome

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Диктатура на дело! :D Прашајте некого на форумот со ник со розови букви да ви објасни што е тоа.

20. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Овој мој мозок се навикнал дека мора другите да ги слуша и така си тера. ПОтоа си западнувам во невољи. И се` така често. Лошо ми се пишува ако не научам да кажувам НЕ на другите, а ДА на себеси.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.