Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.146
    Значи друго е болест како срцев удар, шеќер и др, а сосема друго е од бес да се поболиш, зошто гледам луѓе "забегани" и само од трева, а и др муабет е дека повеќето не остануваат само на трева.

На GirlLove, ElenaOfRivendell, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    287
    Џабе се објаснуваш....
    Таков менталитет владее меѓу младите.
    Дури и коа ќе им кажеш зашто пушиш цигари ако знаеш дека можеш канцер на бели дробови да добиеш одма добиваш одговор ехе колку работи што ги јадеме се канцерогени па пак ги јадеме, цигариве најмал проблем се. Исто и со дрогава.
    Нека си ги уништуваат животите ако така решиле.

На Sielo❤️, GirlLove, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  3. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.015
    Sekako deka e droga, se' sto spagja vo grupata na psihoaktivni supstanci koi deluvaat na centralniot nerven sistem e droga.
    Posebno e opasna za lica koi se potencijalni nositeli na recesivni geni na mentalni bolesti,
    THC vo marijuanata e cesto triger za takvite geni da se aktiviraat.

На CameliaMiller, ElenaOfRivendell, Angie1432 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    16.814
    Така, така.
    Само не сакав да да навлезам во дискусија со соговорникот.
    Користел порано марихуана, и сеа као тоа е фраерлук, сфаќаш.
    Де бе па ти марихуана, што е.

Последна измена: 20 април 2023
    На cresa-jagoda, Candice.S и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  6. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    17.371
    Додека девојката чесно си го заработува лебот, ти си стигната до таму да дремиш невработена и да се лутиш зошто преку врски не те пикнале на работа кај дечко ти, и на нос да му го извадиш тоа.

Е пак за разлика од тебе очигледно девојката е повредна и поснаодлива, а ти кркај банани.

На Candice.S, Евроазија, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    13.609
    Мисли си дека сум невработена.. :rofl::rofl:

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    17.371
    Добро де едвај се вработи после тоа со цимолење, те читавме тука, ама тоа дека сакаше со врски да те напикаат на работно место е факт.

На Medea., Candice.S, Евроазија и 3 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    13.609
    Што кога ќе сфатиш дека си почнал да одиш по животна патека која што е паралелна на твојата животна патека, патеката на која се наоѓаат сите твој желби и соништа, ама тоа не е твојата патека, значи не си тргнал во спротивна насока, или не ти се разминале патеките, него одиш по патека која што е паралелна со онаа која си ја замислил, ама не е таа твојата патека, насоката е иста, ама патеките се една до друга, и одат паралелно една до друга, ама не се спојуваат, времето поминува, ти цврсто стоиш на патеката која што е веднаш до твојата.. Кога ќе почнеш да се чувствуваш како да си застранил, како да си тука, ама не си на твојата првично замислена патека..

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    23.691
    Гледам темине за таблети и чаеви за слабеење уште се активни. Оф...
    Абе што да ви кажам више не знам.

Последниве два месеци првпат во животот не смеев да се опуштам со храна за празници, првпат морав, (и уште морам) да се држам до одредена диета и смеев само минимални отстапки и тоа со ептен внимателност. И ги видов бенефитите многу добро.
    Подуеност немам, иако порано од све се дуев. Многу подобро спијам и се осеќам наспана и со 4 саати (кафе па многу ретко пијам), енергијата ми е многу подобра. Научив кога сум всушност гладна, кога не.

Јас воглавно сум личност што сака храна, сака да готви и експериментира во кујна, сакам и благо и уживање во храна со друштво и филм и све.
    Само некако кога знаеш дека здравјето ти е поважно од сѐ, потсвесно развиваш нови навики и кога ќе ги видиш разликите, не сакаш да се вратиш на старото.
    И здравје после операција пак ќе смеам и благо и пржено (до негде). И не оти ми е мило што ми се случи ситуацијава, ама ете требало ова да се случи за да сфатам каде сум грешела толку години. Патем не, не ми се појави ова од лоша исхрана ама од (делумно) лоша храна други проблеми сум си влечела. А како сменив, си решив куп проблеми. И претходно терав слично ама повремено си дозволував, а сега не смеев ич. Епа тоа повремено било тумач.

И баш оти не посакувам на никој да дојде во ситуација да се плаши за здравје и токму тоа да треба да те тера да смениш некои навики, нема никогаш да разберам бе дечки како имате храброст да бутате непознати и сумњиви таблети, ама немате храброст да пробате некои навики да смените.
    Крај крајова ваше си е де. Не е само дали некој ги пробал таблетите или не ги пробал. Некој си го потел газот да научи како ни функционира телото ама знаете повеќе од него. Ај океј, терајте, со сила нема да ве предомисли некој.

Последна измена: 20 април 2023
    На MeowMeow, Gosh, marlonbrando69 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    16.814
    Како стасувате да ги знаете животните приказни на луѓево од форумов... Стварно не знам.

Кој што бил, како бил, што направил, бил вработен, не бил...

Брао.

На marlonbrando69, Candice.S, sweet dreams ** и 2 други им се допаѓа ова.
  12. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.729
    Среќен празник на сите шо го славеа вчера :party:

*со маааало задоцнување, само 45 минути :D

На Евроазија, Bratot, boo3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    На форумов, исто како и надвор од него, само тука пута милион поради анонимноста, луѓето како едвај да чекаат да чујат jucie муабет/проблем и да се олеснат така јако врз тие што имаат мака, што ми се чини дека доаѓаат тука специфично од таа причина. Да се изнакакаат, да се издуваат, да си излечат комплекси, да си испукаат фрустрации до тој степен што после одредено читање не ни знаеш веќе од што почнало сè.

On another note, конечно налетав на "The Obstacle Is The Way", yay! Прочитав само 20-ина страни и веќе сум толку внесена, секој пасус е злато. Ryan Holiday ми е спасот, буквално ме лечи.

"We decide what we will make of each and every situation. We decide whether we'll break or whether we'll resist. We decide whether we'll assent or reject. No one can force us to give up or believe something that is untrue (such as, that a situation is absolutely hopeless or impossible to improve). Our perceptions are the thing that we're in complete control of."

На flower30, sweet-cherry, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Честит Бајрам на сите припадници на муслиманската вероисповед. Да сте живи и здрави.
    IMG_1426.jpeg

На ZAHRA, Emotional123, marlonbrando69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Мене ми е врв кога ќе си пишат тотално извадено од контекст мислење и претпоставка, со психоанализа во продолжение и укажуваање на туѓи ставови, мислења, мотиви, пcихичко и етичко стање уместо него.:rofl:

Последна измена: 21 април 2023
    На doll.a, MissChievous и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.116
    Јака сум и храбра додека не ми налета некој језив инсект, особено дома. Ма и гуштери и раНи животни ми се ок ама ова.
    Прееска дома, го гледам син ми земал играчка една, патка и ја гледа. Викам ај се заиграл и си бркам работа. Кога одеднаш почнува да пишти и ми ја дава играчкава. Кога внатре језива, долга и бучна стоногалка. Кога сум ја џитнала низ соба, го викам мм (он е на дужност да тепа инсекти). Го поклопив со тањир и сфатив колку сум смешна ама пусти страв.
    Мислам на детево ми набив веќе фобија од инсекти.
    Па на мене нашол да ми ја носи бе :puke:

На ZAHRA и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.751
    Па и ти тоа го правиш.

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Среќен Бајрам им посакувам на сите членки од исламска вероисповед.
    Да го славите денови секогаш во мир, среќа и со фамилија.
    Убав ден да имате :l::D

На ZAHRA и Emotional123 им се допаѓа ова.
  19. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Не, не го правам, немам уопште потреба од тоа, тоа што ти така си го (не)сфаќаш и би сакала да ми го наметнеш е твој проблем. Ајд, чедо Божје. :hai:

Последна измена: 21 април 2023
    На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.827
    Допаѓања:
    80.751
    Не се живцирај толку. :D