Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.855
    Допаѓања:
    41.150
    Место да МОРА кучето што ќе го купите да биде минијатурно, па бело, па беж нели тренд, па со не знам какви очи, па со онакво крзно, па најпопуларна раса - може фино лепо да се отиде во лајка да се вдоми или да се посвои од луѓе што секојдневно прибираат напуштени миленици и очајно им бараат домови.

Ај тоа прво, друго што сакав да кажам, не може кога шетате со кучето да го шутирате уличното што само ви се нашло околу вас. Ако више така се понашате со џукели, сте можеле и плишана играчка да си земете и да ја ставите на поводник зашто очигледно за украс ви е животното.

На Nausicaa, Celltica, GirlRose и 24 други им се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    16.381
    Не обвинувајте го народот за случајот со таквите како Антонија. Едноставно луѓето се презаситени од нејзиниот стомак. Ко само таа да била трудна на овој свет. Стварно не ми е јасно која е поентата со сликање на гол стомак и постојано постирање на слики од него на социјалните мрежи. Згора на се' порталите наши за клик повеќе не знаат друго да напишат освен (барем еднаш во 2-3 недели) "Антонија го покажа трудничкото стомаче..." :tmi: Не се трудат дури ни различен наслов да смислат. :x До толку го сметаат народот за дебилен...

На mal.ecka, christinnn, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.743
    Yeah, за тоа беше мислењето, но истите муабети се водеа пример и за Ријана и едноставно никако не ми иде во мозок зошто толку навреди... завист ли е, што ли е. :^) Пошто кога не се работи за Антониа, бременост е најслатко нешто, бремени жени зрачат... глупости.

Трудна е девојката, како сакате да се слика..

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  4. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.875
    Каков дебил треба да бидеш да кажеш на комшија да исече дрво со овошје затоа што му сметала гранка, се допирала до неговата '' златна'' ограда а што е најјакото и тој береше од тоа дрво, иначе да се пази како ќе заврши ако не го стори тоа, wow закани за дрво.. Лечете се со време сите вие кои сакате комшии да ви сечат дрва а од истите јадете, багра невоспитана, јадете фекалии тогаш, со опроштење... Добро утро :f::sun:

На Dayandnight, NoirSerpentine, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    990
    Би ги замолила сите граѓани на оваа прекрасна Република Македонија да престанат да ги пријавуваат комшиите кои слушаат гласна музика и да почнат да ги пријавуваат комшиите кои ги малтретираат своите жени и деца дома.

На Dayandnight, Maca Macka, La-loca и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    3.099
    Шо ми е мило да ги гледам Бабичкине и Дедовците секој ден како трчаат низ река:sun::toivo:
    Јас едвај 10 метри ке истрчам :D
    Ама се си е до навиките.

На Gosh, Anie93, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.984
    Датибам спотифајот на секоја минута факинг реклами. Му го зимате правото на чоек и да сака да се исплаче поштено на песна веќе не може. :rofl:

На Dayandnight, Billy Idol, La-loca и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    15.455
    Дожду, те сакам! :inlove:

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    3.381
    Знам дека е една од најпосетените теми, па ќе искоритам да споделам , кој колку може да донира.:l:
    Многу ми е жал што се повеќе почнуваме да наликуваме на Србија, каде се помлади и помлади невини души заболуваат од ретки малигни болести..:(:(
    Gofundme.
    FB_IMG_1682355335319.jpg FB_IMG_1682355084694.jpg

Последна измена: 24 април 2023
    На Nane2356, poi, Anie93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    1.059
    Ахх тој ПМС, колку сум нервозна деновиве, треба да ми дојде циклусот. Ми иде дечко ми да го истепам се ме нервира:@:drunk:(facepalm)

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.237
    Допаѓања:
    15.455
    За да се објаснуваш во секоја тема, за се, со сите членови си бара стварно многу слободно време:rofl:
    Едно време имав и јас време читав по сите теми, сега не можев подолго време да седнам на фемина асално и ооп гледам уште истите луѓе во секоја дискусија:rofl:

На elimkd, minne992, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.981
    Јас имам слоновско памтење :D

И во реален живот, од нафталин ќе ти кажам ситуација што сме ја збореле, а како не бришам ништо од кога постојат смарт телефони, веројатно и доказ ќе најдам дека стварно било така :D

Исто и со форумски ликови со кои повеќе сум дебатирала или ми оставиле впечаток, памтам и те како што сме зборувале :)

Како клетва му доаѓа да ти кажам, убаво е да можеш да забораваш ;)

Е од друга страна денес си ја заборавив саксијата со посадено цвеќе за на работа, ама за 5 години точно ќе се сеќавам дека сум ја заборавила :D

На mal.ecka, Angie1432, FridaodaMk и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Последни 2 дена во Мк и се враќам назад , ако ништо друго паметна ми беше одлуката да поседам 1 недела Мк да се видам со баба ми , па сега и да умре жената, нема да имам грижа на совест бидејќи се видов со неа додека е уште жива. Сега ќе може да спијам на раат без да ми идат мисли дека сум можела да издвојам време да се видам , џабе ќе беше ако починеше после да идам Мк, ке нема ефект повеке.

Паметно направив. Се чувме со маж ми, он е втора смена на работа, па здравје ќе си дојдам , душа мила, ептен ме разбира и поддржува во се.

Туку сакав да кажам денес бев спасувач на дете од 3 улични кучиња.
    Се враќам по улицата накај дома и слушам вика едно дете ПОМОШ ПОМОШ на цел глас и се приближувам да видам шо е работа ко гледам 3 агресивни улични кучиња му се приближуваат.

Епа Херера не е Херера ако не проработи тој кучешки инстинкт ( сигурно сум била куче јас во претходен живот ) и одма без размислување го зедов во раце детето , преку една ограда имаше го префрлив и се завртив кон кучињата.

Нема да се објаснувам на долго и широко, само ќе кажам дека во мој живот до сега има некоја енергија не знам како да објаснам јас ама ми иде бе , и со мирно и со лошо куче , секогаш знам да ги смирам.

До душа и тие кучиња осеќаат, јас и муабет знам да си направам со куче и повеќе да се разберам отколку со човек.

А жив пример е и кучето од кај баба ми , имаат ротвајлер , и не дека се фалам ама од цела фамилија јас сум единствена што не ми ржи тоа куче и што ме нема каснато.

Тоа е, си признавам дека мене не ме бива за чување деца, јас не се разбирам не сум способна за дете, ама за куче душата си ја давам.

Не дека имам нешто против маче, ама куче , аууууу на смртна постела да сум, ќе станам да се гушнам со куче.

Премногу сакам кучиња, премногу ги сожалувам кучињата било која раса , се осеќам духовно поврзано со куче и немам никаков страв, колку и да е агресивно, колку и да е со црвени очи изнервирано кучето, јас пак знам да го смирам.

Поздрав @CameliaMiller , те читкав некаде и ти спомна дека немаш страв од куче , дека те немаат каснато (highfive):f:

На mal.ecka, _Vera_, Sielo❤️ и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.494
    Сакам да кажам дека цел божји ден ми се повраќа,значи неможам да се ослободам од мирисот во носот,накратко требаше да се сретнам со некој си човек за некоја си небитна работа,ама кога го видов,можеби 65 години или тука некаде,од кога е роден не си ги измил забите,толку многу му мирисаше здивот ,цел ден се гадам од помислата.дај на денешно време,не ми е јасно,миете се заби,дали се ваши или вештачки,вилици или како и да е,миете сееееее,на некој денес му се згади животот,нема изговор зошто и како,едноставно нема ИЗГОВОР.......МИЕТЕ СЕ ЗАБИ!!! крај:puke::puke::puke:

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.098
    Допаѓања:
    2.686
    Да не се тие 3-4 да пишуваат во останатите теми, овде само една категорија ќе остане.
    Како што ги „укинуваат“ оговарачките теми и кратат на слобода на изразување во име на заштита од тужби (што е смешно) уште толку помизерно станува.

На Dayandnight, poi и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.012
    Велат проаѓа се
    Но не знаат, не дека доаѓа претешко
    Време на плачење

Не зборувај не,
    Ти не знаеш како е
    Имаш свој дом пак некаде
    А за мене касно е

На Dayandnight, mal.ecka, Shalitra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.901
    Допаѓања:
    23.675
    Ако е нормално да држиш растојание од човек кој е настинат/кашла итн нели за да не се заразиш, што се па луѓе толку увреѓени ако не сакаш секое улично животно да го погалиш.

Последна измена: 25 април 2023
    На Евроазија, Sielo❤️, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.408
    Допаѓања:
    16.803
    Не знам како губите енергија да глумите добри пријатели.

Муабети од типот :
    Ене го другар ти. Потсмев, иронија...

Fake, fake, fake.

На Евроазија, eliesaab и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Koga ke pocnas da razmisluvas za drugo rabotno mesto,za promena,koga ke pocnes da se interesiras/informiras za drugi firmi... ocigledno potsvesno sakas promena.
    I ne e toa uopste lose osven ako ne sum jas vo pitanje koja sama na sebe osekam krivica sto ete mi tekna da citam oglasi i razmisluvam za promena :tmi:

На simoncelicius, kolovoz, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Денес се изненадив колку сме мизерни во чуството за човечност.
    Зошто?
    Одам во банка..влегувам.
    Внатре!
    Гужва пред гол.
    Чекаат "луге",а меѓу нив и трудна жена.
    Ке се степаа,се испобуткаа кој е прв на ред.
    А не се чукнуваат да и кажат на онаа шо носи два животи во неа...да повели да не чека.
    КАТАСТРОФАЛНА МИЗЕРИЈА е мал збор.
    Фрапирана сум.

На MeowMeow, arontt, Pacifist и 9 други им се допаѓа ова.