Прашував по групите нешто и гледам коментар од женава Викам што и е на женава, да не пиела нешто, тоа да ти било преводот на фб од српски на англиски погрешно преведен.
Ne znat znaci kako da naprat poveke pari od nisto.. ne ne biva kako narod be vleckite so se naogjat po 300den na tezgite po pazari, tie so rezervacija so neznam so na ednoto mesto 900 na drugoto 1350... smeski ste i za grev.
толку не ми е гајле некад за другите мислам би се затворила у игло има денови коа ми иде сѐ да избришам и сите у три лепе да ги отерам, сите, без причина на нерви ми идат некои особи денес, а за ден-два топ ќе ми се пак...
Како беше она: добрата вест е дека сè може да се смени; лошата вест е дека сè може да се смени. Како стареам, така сфаќам дека не само што некако секогаш успевам да го пропуштам уживањето во сегашниот момент, туку и сè поретко препознавам дека ми е убаво во сегашниот момент. Сè мислам дека било подобро и сè мислам дека може да биде подобро. Сè нешто пребарувам низ минатото, сè нешто очекувам од иднината. Сè нешто сум немирна. Сè заборавам да уживам сега. * малце темава си ја користам за филозофирање, али шо има везе *
Најолем хит ми се егоцентрични особи, што се цело време као ,,јас'' ,,јас'' ,,мене вака ми се деси'' ,,ама јас'' Сум имала искуство со такви, ама јас тоа не трпам многу-многу, неколку пати ќе им дозволам да се осетат битни и важни, и после мора да сфатат кај им е местото, или само се одалечувам. Не трпам себични особи и тоа е тоа. Велам себични бидејќи сакаат само за нив да се збори. Не сфаќате дека не сте вие најбитни на светов, дека само вие имате проблеми, само вие имате муки. Едно е да имаш тежок период, па ајде вниманието према тебе малце, ама друго е секој ебан ден да го вртиш вниманието према себе. Не е здраво тоа да ви кажам. Прво никој нема да ве трпи секој ден по цел ден да кукате и да зборите само за себе, на сите некад ни е тешко, секој сака да се искаже, да биде сослушан, а ако не им даете простор ќе си останете сами. сите иаме свои проблеми, и секој се носи како сака, не мора да бљувате секад негативни мисли и егоцентрични муабети
Колку се чуствувам депресивно, мислам дека до сега ова ми е најдепресивен период од животот. Буквално никаде не ми се оди, ништо не ми се прави, немам воља за ништо. А знам дека животот оди напред и денес никогаш веќе нема да се врати и уште повеќе паѓам во депресија што сум ваква. Како ли да си помогнам…
Форсирај се да правиш ствари. Испланирај разни активности за разни денови и по секоја цена направи ги. Акција поттикнува мотивација за повеќе акција, како круг.
Обично ги игнорирам овие групи, ама сега не можев да останам имуна. Прашањето е ова: А добива одговор ваков: И замислете оваа особа да е вашата мајка,свекрва грабнала телефонот и по групите вакви коментари пишува. Никаква култура,љубезност, како од пештера да излегла. Подолу имаше еден друг одвратен коментар од г-ѓи зашто се мажела?! Каде живееме, кој и што станува дел од интернет заедницата. Па ова се треба да се забрани, поготово овие постариве г-ѓи пензионерки да немаат пристап до фб. С-Р-А-М-О-Т-А!
Се исплакав ко будала на видеово. Иако на прв поглед ми изгледаше како страшен кликбејт, кога ги видов коментарите ме заинтригира. Ако некој знае уште некаква слична техника нека сподели....
Искрено можела малце да одбере зборови али и што друго да и се каже башка до кога со прашањава? Вечито за све се неедуцирани луѓево а реалноста е друга. Башка боље у аптека да отишла и да се распрашала, него да чека од сортите на фб …
Ај што се сега активни на социјални мрежи и пишуваат сешто овие бабиве ко од нафталин со размислување, како они да не ставале спирала.Па ќе пише ако не е спремна нека не се е*е цццц.Туку што им прават разглас и по комшилук на снаите дали останала бремена, па ако да а зошто толку деца, ако не а што е проблемот нека ја остави синот, кај оди само шета, што купила му ги троши парите .
Има и др коментар, ако не сакаш да си мајка зошто си се мажела. Многу прости луѓе има,многу. @Hisha ајде да речеме и членката што прашала не требало да праша. Не ни разбрала што е концатрепција,слушнато недослушнато. Ќе речам дека е зацутана жена можеби, ама човече и за тоа има решение, може да и помогнат,упатат,подучат. Одма со секакви коментари,пола осудувачки,пола мизерни.
@buba4e89 апсолутно во прави си за се. Али фб стана потсмев на се и секој, таму ако не прочиташ отепани коментари и видиш како народ живее во Македонија нема каде.. Сите сеир рскат и памет солат тоа ни е у крвта та старо та младо ..
И да не се на Интернет со вакви коментари, пак ќе си постојат во светот со нивното мислење и коментари. Дали на Фејсбук или со комшиката, истото ќе е.
Многу ми е поубаво кога решив сопствените потреби да ги ставам на прво место. Секогаш брзав за сите, гледав да им удоволам, да сум тука за нив, и да бев зафатена не ги одбивав, но тоа се промени. И реално сите треба себеси да се ставаме пред се друго.
Вистина е ова. И јас на закажан термин си идам на време, давам на шалтер што треба и ми рекоа да чекам во чекална да ме викнат. И така минува некое време и му викам на тој на шалтер “ На закажан термин чекам, не влезам ли следна нема да влезе никој”. Тој си молчеше, ко изгубен нешто, се замеша друга личност и вика “имаме семафори, ќе светне зелено за слободна докторка” бла бла. Нормално влегов следна. Абе катастрофа, со еден збор.
Koga nekogas ke pomislis na promeni-realiziraj! Se prijaviv za rabotno mesto totalno novo,predizvik za mene... mi zakaza termjn za razgovor,neznam dali e dobar znak no ja edvaj cekam da odam