Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    12.370
    @Feminka22 Ама каков приоритетен, ни тие немаат предност… еднаш со приоритетен отидов да снимам абдомен чекав 2 саати и коа им кажав ама со приоритетен сум ми кажаа дека тоа немало никаква врска и дека коа ке имало простор тогаш ќе ме земеле… :?: и на крај не дојде некој на терминот и така влегов.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Сакам да кажам.
    Одам денес во маркет и се фрапирам од човечката некултура.
    Лугево ко прво,не знаат да се постават на каса.
    Ко второ ..никаква почит се нема кон постар...муштерија со дете и сл...
    А шо се нема мегусебна почит чоек со чоек тоа е друга песна.
    Жената пред мене сеуште си ги немаше собрано работите,и еден надркан господин се ке однесеше,и мене и детето за една кутија цигари.
    Мислам постои општа култура,и прашања од типот на...Извинете може да ми дадете ред?

На MeowMeow, Евроазија, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.307
    Допаѓања:
    189.927
    Европа, факинг 2023. Нема соодветен антибиотик, докторите даваат алтернативи и се надеваат дека ќе делуваат. Медицина базирана на докази. Факинг 2023.
    Сдк- самракот на цивилизацијата :|

На MeowMeow, Selest, Dayandnight и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    1.666
    За истово ќе пишев, Оспен нема никаде по аптекиве кај нас, ќе го добијат ли, ја ко што сум хипохондрик се плашам ако нема веќе. За појаки инфекции има ли алтернативи?

5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.729
    Се изморив од сите вас, и важите ладни маски. Два дена ме немаше и замена совршена е направена. Ако. Некогаш треба во животот да иди повремено бура, за да се расчистат сите токсични бедни душички да се расчистат. Деф

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Приоритете упат се издава кога состојбата на пациентот е таква што не можи да чека нареден слободен термин (пример по еден месец) и мора да се изврши преглед во наредните ден, два (не сум сигурна колку точно траеше приоритетниот упат).
    Што значи немаат предност тие со приоритетен упат во смисла да се прегледаат во моментот кога ќе се појават во амбулантата, нормално предност имаат оние кои се закажале со термин и баш така е како што ти рекле дека треба да почекаш.

На Anie93, simoncelicius, FridaodaMk и 6 други им се допаѓа ова.
  7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Само јас можам да си набијам фобија од читање на една тема тука. Викаат со староста ги снемува ама очигледно ова не важи за мене.
    Инаку денес се порадував дека ја преживеав неделата. Конечно петок.:inlove: Затворив компјутер, по 15мин. отварам мејл ...Ми се стемни. :@ Добив работа за цел продолжен викенд. :envy:
    И сега сон не ме фаќа. :emo:

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    12.370
    Се е океј тоа, ама тогаш нема никаква поента приоритетот.

9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    https://fokus.mk/arhiva-najmrachnit...8_GL-PxkLo3T0-WYqS6ygQbyI_3_JoV8QCX-k5dodeheY

Статијава ме направи многу тажна.

Во систем кој не нуди никаква заштита и одговорност за жртви на семејно насилство, жртвата станува насилник. Се прашувам уште колку има вакви приказни во дупкава од држава, што со години се обидувале да избегаат или пријавувале, но биле враќани кај насилникот, до момент дури не пукнат.

Во општество во кое е нормализирано да си алкохоличар и насилник, не знам што може подобро да очекуваме.

На crimson, Ugly Duckling, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.506
    Допаѓања:
    43.442
    Каде се здруженијата за жени, да се поднесе петиција да се ослободат овие жени? Или само да собираат пари и да си ги прчат по одмори се.

Тоа е убиство во самоодбрана. А не ќе им се серат копилињана, полицијана сеир ќе фаќа оти и они дома млатат се шо ќе стигнат, и оп на крај и затвор.

И после раѓај деца, мажи се. Море треба ко Ева Рас катанец на пичката, и ајт у курац и мужи и стока и се.

На MeowMeow, Ugly Duckling, Dayandnight и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    Зафатени се со правата на транс жените.

На MeowMeow, crimson, see.emily.play и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Е како нема поента кога поентата е да се извши прегледот во наредните два дена, без разлика што ќе чекаш слободен момент да влезиш, односно да поминат сите закажани термини.
    Во спротивно кога би се закажала со термин би се прегледала по месец, два, па и повеќе месеци.

На crimson, Anie93, simoncelicius и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    12.370
    Па да ама ако цел ден има закажани ќе чекам цел ден а може е итно, тоа сакам да кажам.

15. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Ако е толку итно секој час да е битен, тогаш не ти ни треба упат ниту пак ќе имаш време за до кај матичен, одиш веднаш на ургентно или во брза помош, на пример.
    Со приотитетен и онака си преку ред на некој начин, наместо по еден месец одиш утре. Не може да се реметат термините што биле уредно закажани пред месец, два затоа се појавиле неколку со приоритетен.
    Кога би те примиле тебе на нечиј термин после ќе читаме како некој чекал со саати и како Мој термин не функционира. А всушност на таков пост се надоврза. Тоа сакам да ти објаснам.

На crimson, Anie93, simoncelicius и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    Приоритетот е за состојби кои не можат да чекаат цел месец, не за работи кои не може да чекаат ни неколку саати.

На crimson, Nane2356, Anie93 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.590
    Допаѓања:
    12.370
    Очигледно не си имала ситуација лоша со здравствово, муабетот е дека нема приоритет секако чекаш, приоритетов ми беше после две недели. Затоа и кажувам дема нема ред ни со приоритет ни со мој термин.

18. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.494
    Naj glupavoto nesto MOJ TERMIN,daj ne zafrkavaj,mozi ke se cekase podolgo vreme ama sekoj so ke pojdese ke zavrsese rabota i ke bese pregledan,3 meseci nema termin za magnetna,nema za ortopedija nema za nikade,da ti se pluknam vo ovaa drzava,pa kolku i pari da imas nemozi sekade na privatno i za se,treba da se ukini u moj termin i ova zakazvanje na spisok so 5 luge zapisani,sigurno e istiot kako na vikend na mrtovci ahhahaha,lele komedija i tragedija sme ,haos e ovde,nisto ne funkcionira,ama nistoooooo

На ZAHRA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Вакви профили шо промовираат пачаври, ми се исти ко оние шо рекламираат брзи кредити.
    Сушанто рој е топ, не знам шо му треба оваа да ја рекламира.
    Јаката фаца. Се слика полугола за Онлифенс.
    Шо не рекламираат некој шо произведува домашни производи, рачна изработка, некој шо се пече по цел ден на нива.
    Него не, ќе промовираме Онлифенс и брзи кредити
    Затоа е сѐ отидено у курац па лево
    38D715C4-6598-4913-AE97-139E7F1083FC.png

На Hisha, buba4e89, Aнонимус_ и 3 други им се допаѓа ова.
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    Има ред со мој термин дека прв те услужуваат... кога ќе дојде докторот/докторката. Прво влагаат сите со термин, па после тие со приоритетен (кој прв дошол). Е сега дека се чека да дојде докор, се чека и по саат/2.

Државата е заебана, ништо не фунцкионира ко што треба. Нема луѓе, ти очекуваш почитување на систем и организација....

На Dayandnight му/ѝ се допаѓа ова.