Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.357
    Колку е само краток веков за да се замараш дали торта се јаде со вилушка или лажичка, не е ни тоа поентата, уживај и наслади се, така е и за се во животот.

На Waverly Raven, Евроазија, sino.o.oka и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Не знам шо зимате денски
    Ама сообраќајот денски и навечер не е ист дефинитивно
    Не дај Боже преку ден у кола некој да влезе
    Безобразни сте и без осет
    Копита

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.102
    Не знам за торта, ама пица и помфрит (секое компирче посебно се мацка во кечап) се јадат со раце.

.

На ForeverYoung, Евроазија, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  4. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Koa vidam kolku po glupi luge od mene se na mn podobri poziciii ide mi da se obesam so produžniot kabel

5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.485
    Допаѓања:
    43.197
    Седам се мислам дали да купам авионска карта од 34 или 42 евра, која поевтина ми била, додека лапам суши од 15 евра...

И ја се просеравам брате, не ми е лесно. Идам да си врзам два три шамари, па ќе се вратам.

На Just.do.it, Евроазија, GirlLove и 11 други им се допаѓа ова.
  6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    11.662
    Жена сака да подари мачка бидејќи не можела да ја храни и пишува во ФБ група фино и културно, дали некој сака да ја вдоми мачката. Простоќа од народ, ѝ се нафрлаат колку можела една мачка да изеде, не била способна една мачка да нахрани. Кога не знаете колку кошта одржување на животно ич не пишувајте. 500 денари е 10кг песок, а се троши за нецел месец ако е возрасно маче, пакетче течна храна од 85 грама (за едно јадење) е 40 денари, сува 300грама е 100 и кусур денари. Е сега не е многу ама некој ни толку нема. А каде се препарати за сечење нокти, чешел посебен (еден фурминатор е 700 денари), играчки, гребалка за да не ги качи ноктите во мебел и ред други работи да не ги споменувам.

Колку можело да изеде едно маче? Епа не може да се усвињи колку тебе Славице, ама некој ни тоа "малку" потребно за мачка да одржува го нема.

На flawless., Waverly Raven, MeowMeow и 13 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    13.583
    Во последно време на форумот се чувствувам како во затвор, има неколку членки што на секое мое споделено мислење, ме напаѓаат мене, ги напаѓаат мојте, ме навредуваат и омаловажуваат изнесувајќи работи за мене кој што сум ги споделила порано на форумот, ме прават од ѓубре подоле со културно' пишување на секакви гнасни работи..

На Евроазија, GirlLove, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.494
    So ti e gajle za nivnoto mislenje,pisi so sakas,ako ti vrakaat na sekoj komentar tvoj bidi srekna,te citaat :Da toa so pisat tie si kazvaat kakvi se navistina,uzivaj,jas sekogas pisam glupost pa mi e gajle koj so mi vratil

На GirlLove, нина122 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.213
    Допаѓања:
    15.374
    Идење иста смена на работа ми е толку монотоно и очајно чекам промена!(waiting)

На NoirSerpentine и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.102
    Налетав на reel со најавната шпица за "The O.C" и инфо дека пред 20 години била премиерата на првата сезона.

:sweat:

Првиот коментар ме погоди:

Screenshot_20230614-084730_Instagram.jpg

Ахх, тоа е тоа топло, ама грдо чувство што ја јаде душата. И ми е мило и ми се повраќа истовремено.

Иначе серијата ја пратев кога ја даваа на А1, па ја зборевме утредента со другарките во школо или си ја прераскажувавме епизодата ако некој не ја изгледал.
    Денес голтаме серии во еден ден, може да падне некој општ муабет околу некоја серија и тоа е тоа.
    Ееееее, времиња....

На Waverly Raven, sweet-cherry, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Стално по групине анонимни постови "ве молам без осуда, се породив со царски пред 3 месеца, 5 месеца, 8 месеца, пак сум трудна. Ме фаќа паника не сум во состојба да се грижам за две мали деца, и да поминам пак низ операција.":^)
    Како тоа другите мајки можат да помогнат? Зошто не е искомуницирано со партнерот на време дека треба заштита да се користи, дека лесно се забременува дури и ако се дои итн. Партнерот е во истата приказна и треба да се грижи за својата партнерка исто така како што и таа треба да е претпазлива и да внимава. Сите осеќаме сексуална потреба, страст, момент... ама грижата за сопственото физичко и ментално здравје, треба да е пред се! Исто и од страна на партнерот, бар он не е хормонален и може да ја уклучи главата дека треба да ја заштити сопругата и дека може лесно да ја забремени. После партнерот никаде го нема, а жениве бараат совет од непозната раја. Ете кажав што имав да кажам.

На Dani.92, cresa-jagoda, Cherry blossom89 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    23.513
    Го видов постот и прочитав коментари. И баш за слично пишував скоро. Секогаш кога некој ќе објави за свое или бездомно животно да му се најде дом, идат следбениците на Анима Мунди да си ја покажат чистотата во душата и да те опцујат зашто ти не го чуваш/вдомиш. Баш имав објавено и јас еднаш за фрлени мачиња во моја населба и намерно објавив анонимно од истава причина.
    Или на една син ѝ бил алергичен и морале да го дадат мачето иако многу го сакале. И тука совети дека треба детето баш ради алергијата да поминува време со мачето. Тие кутрите од полен бегаат ко ѓавол од крст у пролет и лоратадини пијат ама за детето со мачето нема проблем.

На MeowMeow, NoirSerpentine и MarigoldA им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.175
    Допаѓања:
    175.541
    Мојот мачор на коментаров:

Инаку обожавам животни и скроз разбирам некој да не можи да земи ради било какви причини (финансии, не можи внимание да обрни, се плаши - скроз можи некој да сака и да се плаши, алергии итн).

Од вакви групи излегов уште одамна оти другарка ми постојано пишеше дали било то помош за улично куче шо однела на вет, дали било то за некој познаник шо нашол маче и не можи да го чува и секогаш имала некоја препичена во коментар. Секогаш во меморија ми остана една од Охрид, имала 7 мачки и као, шо проблем имала та да земи мачето, а девојчево одеше на работа ко го најде, го слика и објави и дур беше на работа та јас читав коментари. Јас тогаш имав 12 мачки и му пишав на дотичнава "стигни ме бич". :D А вакви примери милион ебате напнатите.

Од ваквите holier-than-thou единки шо ќе ги најдиш, поќе ме нервират само тие шо неќат животни ама трубат како проблемите со улични животни требало да решат љубителите со то шо "ќе си ги земеле дома". Барем овие првите си прам филм дека се фрустрирале и станале толку неподносливи ради вторите. Вторите се само зли од старт и нема назад ко ќе имаш црно срце.

Последна измена: 14 јуни 2023
    На Ketchup, sweet-cherry, tanjaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.532
    @Ketchup Не зајдисонце, ама општо некаде ако најдете да е сончево барем 4 часа straight, викнете ме и мене, и ја сакам слика :doh::rain:
    Времето е баш, ја сам била шокирана, и он је био шокиран :D

Туку, СДК: Едно нешто што сфатив во изминатите 3-4 години е тоа колку луѓето кои се мизерни и незадоволни од нивниот живот сакаат и ти да бидеш таков :|

Ако тие се мачеле/мачат и се несреќни, мора и ти така. Не поднесуваат некој да е опуштен и да ужива, до степен што ме лазат морници од таквите :bandit:
    I don't want your life :shake:

Последна измена: 14 јуни 2023
    На Dayandnight, steela.honey, Skyler и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Јас што имам контакт со луѓе од други држави, насекаде е вакво никакво.

А иначе да, misery loves company, општо познато е тоа. :lol:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.532
    @Ketchup Samee :drunk: Кај другарка другарка во Лондон стандард Мтв време, во Белгија слично, кај таа од Шпанија како кај нас :D
    Кај другарката во Каиро пак песочни бури. Од една крајност во друга, или ќе си заледен или спржен :drunk:

Баш вака :D
    https://www.instagram.com/reel/Cs5NvSSBwQS/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    23.513
    Ми текна на постов од пред скоро.
    И увек нека ви текнува и вас секој пат кога ќе се осмелите да кажете дека власта од народот излегла, дека народот е крив, дека народот ништо не бара, дека не е ич до власта.
    Колку животи со смс се спасија, колку храна и облека се донирале од поединци, дечково 2000+ компјутери има дадено на социјално загрозени. Во странство чуле за него, со благодарници е и ниедно ебено министерство или смрдлив газ у фотелја не му понудиле финансиска поддршка за целава работа што ја прави.
    Ама не, нИе СмЕ кРиВи за секоја белја што ќе ни се деси. А еве, истиот тој народ помага, донира, некогаш и на свој трошок. А каква корист имате толку да ги браните еве никогаш не сфатив.

IMG_20230614_122624.png

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Deneska na edno mesto sreka otidov unapred pripremen so diazepam, i pomimav dobro, ne me izneeviraa so svojata nesposobnost i nekompetentnost!

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ništo po ubavo od toa koa si se navežbam ubavo i se najadam ušte po ubavo, srekata e u malite raboti

20. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    13.994
    ФБ групите, за било што, се отров. :headbang:

Во група за одмор во Грција, луѓе најкултурно си прашуваат за временската состојба моментално, темп. на вода итн. и секогаш во коментари изобилува исмејување, подбивање, иронија, цинизам и лошотилак. :drunk:

Страшно колку преовладува негативна енергија на социјалните мрежи.

На cresa-jagoda, theowndemon, GirlLove и 6 други им се допаѓа ова.