https://shilomagazine.com.au/2023/0...EQLS7mH8cbxPAeQCKvRPnJhH2D6sg&mibextid=Zxz2cZ Пратете им на оние очајнине Да видат до кое дереџе ќе дојдат
Да се испотиш е природно и нормално. Да смрдиш неподносливо на радиус од 10 метри околу тебе, не е. Или е ама до тебе е проблемот. Фмп.
Ги знаете оние бабине шо ги глеаме на криво коа фаќаат по тоа патлиџаните, праските дали се меки или тврди, џоа за на изложба ќе им се?! Епа ја сум тие баби.
Јас кога кажував дека треба редовно туширање и користење дезодоранси посебно во летен период, секакви изговори смислија за да ја оправдаат смрдеата.
Јас еве и Рексони и секакви антиперспиранти сум пробала и пак се потам у лето. Ама од друга страна со мирис скоро и да немам проблем оти и после бањање и пред излегување прскам.
Потта е нормална појава, на 30 и кусур степени сите се потиме. Проблемот е кога мирисот е неподнослив. После туширање и прскање дезодоранс, нема шанси да имаш толку интензивен мирис на пот.
Потта сама по себе не смрди. Почнува да смрди кога ќе дојде во допир со бактериите на кожата. Така да колку понебањат е човек толку повеќе ќе смрди. Ако некој збира орли и му е неподнослив мирисот и им претсавува пречка на луѓето околу него нормално да дишат, тоа не е од испотеноста, туку од што не се замил подолго време.
Дали може да ми кажеш каде точно се наоѓа? На google maps ми покажува некоја локација после City Mall, таму ли, или?
Дап, после сити, https://maps.app.goo.gl/2eHjPNxWXdKR13PWA?g_st=ic. Збутан паркинг , али чим влезеш одма ќе видиш со огромни букви пишува Академска Книга..
Ќе го искористам ова зошто перфектно го опишува woke-измот и е така до моментот кога на нив нема да им одговара нешто па ќе те обвинат тебе дека ти си woke-ист. Нема простор за дебата, нема простор за разговор, сачуј нив па да има критика - директ во затвор. Пропагандата е пуштена на толку јако што секое различно мислење се cancel-нува.
СДК дека убаво е да си горд на сопствени достигнувања што те радуваат. Ама that's about it. Нема поента на чаталење затоа што не секој гледа низ истата призма. А уште побитно - нештата се менливи и минливи. Сè е возможно. Да, токму така. Добрата вест е дека сè е возможно. Лошата вест е: сè е возможно.
Не само што се затуцани, па и се гордеат со тоа. Типична приказна и патерн за одредени членки на форумов. Па и заобиколуваат, дискусии, слобода на говор курци палци...
Да пошто пробав да ги исперам на рака ама не излегуваат материјалот им е никаков буквално се впијува а не се кожни
Читам коментари за подморницата што потонала и ај реков да не сме се опрајле. Прв коментар : ДАЈ БОЖЕ ДА УМРАТ БЕЛКИМ ИМОТОТ ЌЕ ОДИ КАЈ СИРОМАСИТЕ Не ми е јасно сеуште како можи на некој ( било сиромав, било богат) да му посакаш смрт?!
Abe lično so moi oči i uši vidov i slušnav kako na prethodnoto moe rabotno mesto kolega zagina pri nesreken slučaj, i drugi kolegi se raduvaa so nadež deka nekoj od niv ke mu go zazeme mestoto sega
Нов ден, старо-нови екперти, просветлувачи... Експертираат, просветлуваат, продаваат магла, би да малце ти го блип мозокот ако може ... Него како сте ми вие?
Се прашувам дали во земјава некогаш НЕКОЈ лекар ќе си признае дека згрешил?! Или можеби лекарска комора ќе мрдне со својот врскачки газ и ќе си ги прибере лекарите на кои за џабе им дале дозвола за лечење/ помагање да не кажам убивање на луѓе . Како спиете бре ѓубриња едни https://makfax.com.mk/makedonija/ви...MsugX0tn3XhWyiCejngnnKtL0tTjcqVhoj5Q_Ugg3kPoA