Има една група на фб за секој град посебно и нешто си пишував впечатоци и прашував нешто. И таму се искараа сите. Аман бе. Инаку прашував што е coperto па кога се сипаа да се објаснуваат едни со други, па како било срамота да се праша,па како за типс сме се бунеле, па како Американците идат да шетаат а не знаат ништо, па coperto било затворен ресторан, па не било тоа типс било па не било типс било наплата за прибор за јадење. Не си го најдоа крајот ни они. Ајде заврши денот сите на спиење.
Читав се што се дискутираше во темата снаа и свекрва и не ми се коментираше заради тоа што ако имаш различно мислење од другиот ( а нормално е да имаш не сме сите исти) одма те напаѓаат и ти прават психолошка анализа . А совет се надевам дека тука не би побарала никад во врска со брак и слично зошто ми се случи еднаш да побарам за еден проблем не во врска со брак и одма ми скокна една како сум можела уопште на тоа да помислам (одма го избришав мислењето и се покаав тука што побарав и заради тоа веќе не барам). Не ни делам совети во категорија брак зошто и онака секој сфаќа како што му одговара. Затоа женски не мора одма со осуда. И да бидете културни и имајте милиграм срам пред да треснете безобразен збор.
Како може едни те исти членки да се расправаат само? Не може бре луѓе вие секогаш да сте во право за сѐ, да не почитувате туѓо мислење. Не значи ако некој има различно мислење од вас, дека е погрешно. Може и двете се точни, само зависи од која страна гледаш
Се срамам Биљо, за жал не сум киднапирана. Шала на страна, стварно веќе немаше ни за сеир материјал, а кога јас тоа го викам…
Ќе отиде човек на пат, сите драми ќе ги пропушти Наравоучение, седете си дома и имајте пуканки при себе.
Не сфаќам неразбрани дечишта. Кога ќе ми рекле не. Е не. Крај Уште па од земја мавање како си им рекла не. Па ќе урла, ќе се мава, ќе штипе. Мавај се, тебе ќе те боли. Ем нема да го добиеш тоа шо го сакаш, ем ќе те боли.
Одредени доктори (не викам за тука, општо) изгледа не знаат дека жените во абдомен имаат желудник, црн дроб, тенки, дебели, слепи и глуви црева, жучки, јајници, мочни меури и сапуници, а не само матка. Така да, не секоја болка во стомак е нормална кај жена и поврзана со циклусот. А да, и дека факинг неподносливи менструални болки не се нормални.
Koleska moja posle 10 god vo At resi da se vrati Srbija,dovolno i bilo tuginec vo zemjava,si napravila kuka imala zastedeno..saka ostatokot na zivot bes stres i so familija da si go pomine veli: dosta praznici svadbi,proslavi preku Kamera slavela... Me podzamisli so edna recenica: trcejki za pari roditelite mi ostareja,vnuci porasna,deca ne mi znaat za familijarna ljubov... Dali i jas na 45 god vaka ke razmisluvam? Dali i jas koga ke se realiziram kako roditel toa ke mi pominuva nis glava? I zosto sega ona bi nosila deca vo Srb tek da se ucat tamu,koga ovde kolku tolku imat svoi drugarcija?
Јас па поинаку размислувам... добро е шо сум странство, детето ќе ми има пак другарчиња, нема да омаловажува некој оти бил црн, жолт, арап или муслиман пошо тука сите се мешани, ќе има подобро образование, ќе ми останат пари за да можам одмор да си дозволам со фамилијата, и дефинитивно не ми е стрес како шо ми беше во Мк оти баш таму се трчка и после работа за пари оти платата не ти стига и немаш време дома да се завртиш. И таму и ваму се работи 8 саата. Али се зависи кој како си е навикнат, ако не можеш да се оделиш од балканскиот менталитет, кај и да одиш исто ќе ти биде.
Ја пошта пред слободен ден НЕ о-тва-рам! Ми е гајле и да ме депортирале назад, и да ми остаил наследство некој прадедо од Аустралија. Фрлам лепо се тоа у фиока у биро, ќе читам коа иам некој чќљ ден, да не ми е поарчен за џабе.
Денес се договоривме да јадеме од исто место со колегите, и сите кажаа што сакаат, и јас кажав, и кога дојде нарачката да му дадам на колегата пари да го плати моето бидејќи требаше да оди пред зграда да го земе, ми рече не ми давај пари, за тебе не нарачав.. Онака без објаснување без ништо, како сосема нормално да е така да се однесуваш со некој со кого поминуваш 8 часа на ден.. Детето не зборува многу, не помага воопшто, никогаш никаква помош од него немам добиено, ама ова денес ги прели сите чаши, осеќам како проблемот да му е лично со мене.. Јас нит кодошам, нит се жалам, никогаш ништо немам лошо направено, напротив, секогаш кога и да ми побараат помош, прва сум да помогнам.
Ова е многу идиотски од негова страна. Ипак станува збор за јадење. И да ти е некој човек арогантен и да не го поднесуваш не е убаво за храна да направиш така. Најдобро е да разговараш со него и да го прашаш што е проблемот.
Не, овде сама се избришав, ми се споија жичките ко видов дека ме избришале, па не видов во која тема постирам. Така демократија, оооо прогресивна левицо? Ако, ни прв пат, ни последен
Neznam eve iskreno ne mi e kasnp zosto taka se resi,i zosto misli deka dole ke i e podobro.... Jas sum 16ta godina veke At i nikogas ne sum pomislila za nazad...I bas me podzamisli fali i moite deca taka bi se osekale,i dali i jas bi posakala takvo nesto
Трет пат во живот јадам овесна каша, сега деновиве сум во некој активен филм на каши влезено, па спремање за на работа, па се по ред