Ви велам, пробајте во солена варијанта. Не мора само путер и сол, супер иде и со урда и јајце. Или со хопла, кари и мевце. Или со било што, стварно одговара секако. Гледајте го исто како ориз, на пример.
На сите членки од Исламска вероисповед им посакувам честит Курбан Бајрам. Се надевам дека овие денови ќе ги поминете во здравје, среќа, љубов и мир.
Овес со путер и сол е највкусното нешто ever. Мене една жена ми направи кога додека бев болна и ми го смени животот.
Јас исто како annii што пишала го правам. А и во солена верзија ти е баш како што рекоа како ориз, можеш да го измешаш со златна мешавина, урда/сирење, јајце, печурки....
Немам пробано овес солен. Ќе ме натерате од сабајле грев да прам и солен овес да спремам. Инаку конечно почнав да спијам. Во 2 сатот кога како некој вампир ќе се вратам од ноќно шетање. Одење со слушалчиња низ улички just hits different. Влегвам дома и сум wide awake, отворам рандом тема да читам и следно шо памтам е како станвам сабајле со телефонот и мачорот над мене.
Силно светнал ден. А мене ме банирале да не можам да коментирам на темата Прашања за форумот. Ќе почекам, не е проблем. И онака планирам да живеам уште 60 години
Ми покачија плата за скоро 40% и имаа само позитивни работи за мене напишано.. Лелее не ми се верува колку брзо напредувам човече, дури и сама од себе почнав да се плашам, ама не можам да кажам дека не сум горда на сама себе..
Да, овесот го варам со вода, додавам сол во варењето. Можеш и откако ќе го свариш да додадеш парче путер. Спојлер: Слики Често чиа додавам за некако да ја упикам во исхраната. Испаѓа кремасто.
Ќе пишев во друга тема конкретно ама не ми се расправа со ликови кои сакаат само да се контраат а не да разберат. Значи, не е говор на омраза она што вас не ви се допаѓа. Многу свилени станале луѓево. Говор на омраза е отворено против некој да кажеш погрдни зборови. Да извреѓаш. Да му посакаш лошо. Боже мој, зар морам ова да го пишам. За жал, морам, оти многумина скокаат со овие обвинувања. Ако јас за нешто имам негативен став и го искажам тој негативен став, тоа за нив е омраза. Побогу, не можеме сите исто да мислиме, не може а и не треба на се' да кимаме со глава и да одобруваме. Чукнете ја малку главата и не го ограничувајте толку умот. Омраза било... Ако во се' што не се согласува со вас гледате омраза, жал ми е. Има убави работи во животот, бидете поведри.
Разбирам од кај иди чичкото на тв шо збора за леб, дијабет и лебни единици ама колку треба да мразиш некој за да речиш да купва сечен леб. Yucky е. Многу сакам леб, вкусен леб. И поќето сечени лебови се навреда за зборот леб. Lmao casual sliced bread hating.
@Евроазија Изгледа им се слошува кога поставувам прашања, па не сакаат да голтаат кнедли, полесно е да избришат мислења. Секако и ова ќе биде избришано, и секако ќе добијат аплауз за тоа, само не знам од кој и која е целта. Нит навреда сум пишал, нит говор на омраза.
Работам во институција каде што веќе неколку пати начекувам да се оставаат чешмите во wc да течат на најјако...очигледно некој вработен е многу лут на државата или имаме вишок вода, а не знаеме?